Restaurant: Trattoria di Venezia

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Intrucat suntem niste metropotami plimbareti, cu program de voie in Bucuresti, ieri ne-am amintit ca ne este foame undeva in jurul orei 5 si jumatate dupa-amiaza. Aflandu-ne in zona Titan, ne-am indreptat spre un loc unde am auzit ca ar fi mancare buna, preturi bune si atmosfera placuta.

nume

Trattoria di Venezia se afla in apropiere, la statia de autobuz Potcoava (o statie numai de mers pe jos sau cu autobuzul-101, 102, 335, etc- de la statia de metrou Titan). Localul nu este foarte mare, dar are o atmosfera primitoare. Desi ora era destul de incerta, undeva dupa ora de ceai si inainte de aperitivul de seara, restaurantul era populat de musterii, dintre care unii pareau de-ai casei, salutandu-se de la o masa la alta. Am identificat un aer de convivialitate a la Italienne.

Jucandu-ne de-a tipologiile, am observat varietatea clientilor din Trattorie: cupluri la mese mai retrase, gasca de prieteni guralivi, ba chiar baietii de cartier si tanarul de firma pe la 30 de ani, venit sa-si ia pranzul tarziu sau sa-si deschida apetitul pentru masa de seara.

Serviciul a fost rapid si prietenos. Nu am asteptat nici aparitia chelnerului cu meniurile, nici nu ni s-au lungit urechile de foame in asteptarea mancarii.

Personalitatea localului nu sta in vreun stil decorativ deosebit: peretii sunt vopsiti in culori luminoase si gazduiesc reclame gen vintage la bauturi. Profilul iatalienesc este dat in principal de oferta gastronomica (varietati de pizza, mancaruri cu fructe de mare, etc) si este accentuat vizual si decorativ printr-o serie de fotografii (pastel-sepia) cu gondole si poduri veneziene. N-am depistat nici un element strident care sa ne strice atmosfera.

tablouri

lamps

Muzica a fost mai mult a la anii ’80 si recunoastem ca dupa mai multe melodii Roxette am inceput sa tanjim un pic dupa o schimbare.

Mancarea a fost foarte buna, iar preturile sunt intr-adevar accesibile (cea mai scumpa bere, Heineken 500ml, e 5 RON; o pizza mai smechera e maxim 16,5 RON, preparatele la gratar mai scumpe). Cred ca e combinatia care face un astfel de local nepretentios, de cartier, sa aiba vad bun in zona si clienti fideli.      

Aveti de unde alege: antreuri, salate, paste si pizza, feluri cu pui si vita. Deserturile sunt cele clasice (inghetata, clatite), iar cea mai scumpa cafea (Café Frappe) e 7,5 RON. E mare, buna, cu inghetata italieneasca scufundata in pahar. Pizza a fost pe gustul nostru: generoasa, ochioasa si gustoasa (14,5 RON), iar dupa pui (Pollo all Ital, 15,5 RON) recunoastem ca ne-am lins pe degete.

Multumim Addei& Oanei ca ne-au recomandat un loc unde merita sa-ti aduci prietenii (fie ei romani sau straini) si sa le oferi o masa gustoasa intr-o atmosfera relaxata.




3 comentarii vrei sa comentezi?

Restaurant: Trattoria di Venezia
sabina
#1 -

ok

este cea mai buna mancare din zona

Restaurant: Trattoria di Venezia
maxy
#2 -

Comentariu nou

Daca va ganditi vreodata sa comandati de la ei, faceti-o cu 2-3 ore inainte de masa sau orientati-va spre alt restaurant. La telefon iti spun ca dureaza 1-1h30 livrarea si ei intarzie permanent cate o ora. Astfel, comand la 11 si mananc tocmai la 2 :(

Restaurant: Trattoria di Venezia
cristi
#3 -

mai bine nu

Salut.
Nu stiu cine-s lingaii de au ridicat in slavi mancarea, de exista ei in realitate... sau poate la momentul comentariilor era ceva mai ok.
dar ce pot sa va impartasesc este experienta mea de "delivery" la birou.
1. pizza - blatul este asemanator cu piatra, manjit cu ceva rosu si cu o carne tocata infecta pe deasupra, cu ceva urme de cascaval. as adauga si faptul ca a venit rece.
2. paste carbonara - numai carbonara nu sunt. nimic din ingredientele care ar trebui sa fie, copii infecte, de proasta calitate si gust deranjant. totusi, tin sa subliniez ca este cel mai reusit produs din ce am incercat.
3. lasagna - le-as recomanda o lasagna din lidl. la acelasi pret, cantitate 1kg, calitate... nu ai cum sa compari un rahat cu aurul pur. ce am primit? o bucata din aceeasi carne infecta, cu ceva cascaval deasupra si.... stupoare. morcovi, o ciuperca si vrea 200 ml de... apa.
4. paste siciliene al forno - sosul rosu este bulionul matusii. doar ca e de acum cativa ani. Gust de bulion, aceeasi apa in exces - 100 ml as aproxima - cateva fire de carne si... atat.
Mai in gluma, mai in serios, ragaiam de parca as fi baut bere, si mirosul... de parca as fi mancat sobolani morti, sau, ma rog, de parca ceva s-a tarat si a murit la mine in stomac.
Oi fi eu pretentios. Stiu ca nu e nicaieri ca la mama acasa. Dar mananc mancare cumparata in majoritatea timpului. Si de la Auchanul din colt e extraordinara. Orice mancare, comparata cu asta.
Parerea mea. Banii vostri. Faceti ce vreti. Dar cum sunt mare amator de coliva, puneti-ma si pe mine in cc la comanda. ;)
Seara faina.
Cristi

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ce fructe va place sa mix & match in iaurt?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera