Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La Sangria am fost de vreo 3-4 ori, si doar o data am mancat 3 feluri. De atunci mi se trage obiceiul sa merg din cand in cand sa comand cate o supa de branza sau de ceapa (in functie de dispozitie) pentru ca sunt foarte gustoase. Fac abstractie de "businessmenii" la costum insotiti sau nu, dupa caz, de chelneritele mereu in fusta neagra uneori prea scurta, de intrebarea obsesiva "doar atat?!" si ma concentrez pe lumina soarelui care intra prin tavanul mare de sticla, pe palmierii si celelalte plante mai mediteraneene mereu verzi care fac o minigradina interioara chiar draguta si totul e ok, sau totul era ok... pana luni.

Pana alaltaieri, v-as fi spus sa mergeti acolo intr-o dupa-amiaza linistita sau in care vreti sa va linistiti si sa va luati o supa si un desert (micut, dar bun) sau, de ce nu, in loc de supa o salata sau niste paste... V-as mai fi spus ca muzica e in surdina si e placuta, e un loc calm si ok si ca nu trebuie sa va sperie aspectul exterior (cam elegant) pentru ca preturile sunt un pic peste medie, dar acceptabile (10 lei un caffe frappe, 14 lei o supa crema de branza, 10 lei una de ceapa, o salata de legume asortata 13 lei, paste carbonara cu costita, ou si parmezan 23 lei, un desert intre 14-20 lei).

Nu e chiar the perfect place atunci cand esti in bocanci si blugi, parca te simti un pic stingherit cand ti se cere geaca sa fie dusa la garderoba, nu esti deloc in ton cu doamnele pe tocuri din peisaj.., dar pentru un fel care ti-a ramas in memoria papilelor gustative treci si pe asta. De altfel, mie supele mi-au ramas la suflet, cum s-ar zice. In rest, felurile sunt bune, insa nu te dau pe spate, nu o sa mananci the specialitati spaniole ori internationale, ci o mancare normal de buna prezentata "ca la restaurantele mari", cum ii place sefului de sala sa se laude. Spre norocul consumatorului, prezentarea mancarii nu copleseste cantitatea acesteia, cum am mai auzit ca se practica la casele mari sau mari de tot :)


poza 2

Dar spre nefericirea aceluiasi consumator, am descoperit la Sangria un "sistem" cam ticalosit. Si anume, o data ce te asezi la masa ti se aduc, fara absolut nici o explicatie, doua feliute mici-mici de paine cu o pasta negricioasa ok la gust (nu am depistat ce e). Prima oara, dupa felul in care ne-au fost puse pe masa, fara intrebarea "doriti?" sau alte explicatiuni necesare, ne-am gandit ca sunt din partea casei. Ne era foame, le-am mancat rapid (o feliuta=1/3 dintr-o felie normala de paine) si apoi le-am descoperit in nota (7 lei). Era in preajma Craciunului, eram happy, nu avem chef de cearta si le mai si mancasem, asa ca am platit si am plecat.

Luni gustul unei supe creme de branza ma bantuia si nu numai pe mine, tocmai ce ma intorsesem de la munte si in loc de ceva alb si rece parca mergea ceva alb, cremos si cald :) Ne-am asezat la Sangria si imediat au venit feliutele negre. Dupa experienta din decembrie, le-am refuzat politicos (chiar nu sunt cine stie ce si chiar nu aveam chef de ele). Feliutele s-au intors la fel de politicos de la masa, fara nici o explicatie, la fel cum venisera. La sfarsit, surpriza, le-am descoperit pe bon, tot 7 lei. Credem ca e o greseala si-l chestionam prietenos pe chelner. El ne explica ca acesta e "sistemul" si ca nu le poate scoate de pe bon. Apoape ca ne bufnise rasul, pentru ca trebuia sa platim ceva ce refuzasem, doar pentru ca "asa e sistemul" :)

Vine seful de sala, chemat de chelnerul care parea nevinovat (nu-i asa, el e doar un executant!) ca sa ne lamureasca. Ne trateaza din start de sus si incepe sa ne explice arogant cum sta treaba cu "restaurantele mari", la care noi nu paream sa fi ajuns vreodata, ne nimerisem in buricul targului si nu avem suficienti bani, lasa el sa se inteleaga, chiar se ofera la fel de arogant sa-i puna din buzunarul lui (mai scos prin lume). Il rugam inca politicos sa ne explice pentru ce sunt acei 7 lei din moment ce nu am consumat feliutele. Raspuns: "pentru servet, fata de masa, locul la masa". Mai lipsea sa zica: superoferta, bai fraierelor :) Dupa care se simte dator sa ne aminteasca cum ca "la un restaurant nu se vine oricum doar pentru o supa, apa plata si un frappe" :) Deja radeam si ii cerem o condica de plangeri. Surpriza: nu exista! Ii amintim si noi ca orice restaurant "mare" ar trebui sa aiba una. El se intoarce si pleaca, noi ne ridicam si ii zambim cu o plangere la OPC pe buze :)

Detalii in episodul urmator :) Chiar am depus plangerea la OPC pentru ca nu inteleg de ce acel "sistem" exista fara sa fie anuntat (nici pe site nu apare nimic), de ce nu ti se spune de la inceput ca doar asezatul la masa costa 7 lei sau de ce nu ne-a spus chiar chelnerul cand am refuzat tratatia ca oricum urma sa o platim, de ce trebuie sa fii tratat de sus daca esti in blugi (nu cumva si ochelarii fara rame scumpe trebuie dositi :), de ce nu exista o condica de plangeri, de ce nu ni s-a vorbit politicos. Am regretat profund datile in care am mers acolo la intalniri cu totii colegi sau cu invitati cu care trebuia sa avem oficialul lunch (si asta pentru ca e la cateva minute de birou si ne era mai comod asa, iar atunci parca eram mai elegante:) si ne-am mai amintit cum unei prietene nu i s-a permis sa intre pentru ca purta niste pantaloni de trening, cool, dar de trening :)

Asa ca daca duminica v-as fi recomandat Sangria, azi nu mai pot s-o fac, decat daca sunteti dispusi sa treceti peste toate cele de mai sus.

Restaurantul Sangria se afla pe strada Caderea Bastiliei la nr. 78.
Iar poze nu am indraznit sa fac decat de afara :)




19 comentarii

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
elis
#1 -

restaurant sangria

da, mada. that's the spirit! si eu am fost acolo si am experimentat tratamentul cel antipatic. chiar aveam respect pentru restaurantul asta, unde m-am simtit bine de multe ori, dar de la episodul asta, nici ca am sa le mai calc pragul! Sunt alte restaurante in zona, unde serviciile sunt mult mai bune si unde chiar te simti welcome si nu privit cu dispret sau judecata in functie de cat de inalt e tocul pantofului. Iar dvs., domnule sef de sala, mai luati niste lectii de civilizatie si toleranta!

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Cristi Roman
#2 -

Incredibil

Ma bucur sincer ca ai depus cu adevarat plangere la OPC (ma rog, ANPC acum).
Din punctul meu de vedere, ceea ce ai relatat e incredibil. Am avut si eu niste cazuri negative in cronicile mele de pe PAPABUN, daar deja ceea ce tocmai ai relatata e fabulos. E subiect bun de dezvoltat:).

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
CristinaP
#3 -

well...

Ne bucuram mereu cand cronicile sau intamplarile noastre de la restaurante relatate AICI PE METROPOTAM isi regasesc un ecou in pataniile cititorilor.

Pe de alta parte, nu e atat de incredibil, nici fabulos. Nu e singurul restaurant din Bucuresti unde couvert-ul se plateste separat.

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
mada
#4 -

dar totusi

Total de acord, Cristina. Asa e, nu e singurul loc din Bucuresti unde couvert-ul se plateste separat. Fiecare loc cu "sistemul" lui. Dar e bine sa nu afli asta cand dai sa te ridici de la masa, ci atunci cand te asezi. Fie cand esti condus la masa ti se poate spune "la noi deschiderea mesei costa x lei"; fie chelnerul care pune pe masa couvert-ul sau da sa-l ia cand il refuzi sa precizeze "aici asa se deschide masa, e un aperitiv care costa x lei, degeaba il refuzati".
Ai dreptate, nu poti sa-i zici chiar fabulos (desi in momentul ala cuvantul imi incoltise usor pe buze), dar cand afli toate astea din nota de plata si mai esti si tratat urat, totul poate fi destul de nasol-jignitor :)

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
adi
#5 -

si la "Putin din tot" la fel

Aceleasi sistem exista si la Putin din tot...prima data cand am ajuns acolo si am fost serviti cu niste felii de toast prajit si cu ceva sosulete minuscule de rosii, masline pisate...etc, am zis ca e un gest f tare din partea casei...chestii mediteraneene, blah-blah...la final, erau pe bon...a doua oara cand am fost, aceeasi poveste, am refuzat si ni s-a spus ca sunt din partea casei, sa nu le refuzam, dar tot au aparut pe bon, 7 lei de cuplu, eram 4 pers, deci 14 lei...cei cu care eram nu m-au lasat sa comentez dar tare as fi cerut explicatii...am cautat in meniu si undeva scrie cu carioca neagra "couvert - 7 lei"...nu inteleg cum vine asta! voi n-ati patit asa cand ati fost la "putin din tot"?

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Aciduzza
#6 -

putin..

da, si eu am patit-o la putin din tot; eu m-am dus acolo pt. ca citisem un articol f. elogios (cred ca in time out) in care nu se mentiona nimic despre 'cuver' (cum scrie pe bon), ba dimpotriva, autorul recenziei beneficiase si de un desert din partea casei (desi, daca te gindesti, cam ciudata coincidenta, mie una nu mi s-a intimplat decit o singura data, cind era aniversarea cuiva la masa alaturata!). Nu ca m-as fi asteptat sa maninc ceva pe gratis insa m-am gindit ca, daca au astfel de maniere, tb. sa fie un loc special. Ei bine, nu! este un loc, agreabil ce-i drept, dar obisnuit. Nu pretul ma deranjeaza (la Putin din tot este 3,5 lei/ per), ci meschinaria proprietarilor care, sa ne fie cu iertare, nu-mi spuneti ca stabilesc preturile la mincare cu sublerul, in urma unei 'analize atente de costuri' !Ce mai tura- vura, te ciupesc la cosnita pe unde apuca!

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Andrei
#7 -

Replica tarzie

Azi am fost prima oara in "Sangria" dorind sa mai diversific. Nu cred ca este cazul intr-un local ca asta sa te tiganesti la 7 lei. Este ce pretinde a fi, o locatie unica cu o atmosfera aparte, iar daca vrei sa faci un gheseft mai bine mergi la Cocosul Rosu sau la Branesti (unde probabil vei fi intzepat la smantana, pe sest). Si eu am venit in blugi si chiar daca ma simteam stanjenit nu m-a tratat nimeni cu sictir. Ba dimpotriva. Cred ca atitudinea provoaca de fapt reactiile. Le dau 7 lei pe langa cei 20 lasati bacsis numa sa existe in continuare. Si da, au fetze de masa full size si servetzele din bumbac si se schimba dupa fiecare client. Mai rar.

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Un comentator
#8 -

Comentariu nou

Fara sa reiau toate aspectele pozitive legate de mancarea si atmosfera de la Sangria, deja amintite in comentarii, adaug ca, la o citire a meniului oricine poate vedea ca "serviciul" sau couvert-ul este listat - 3.5 Ron de persoana (www.sangria.ro). Deci toata discutia de pana acum isi pierde orice relevanta iar reclamatia de la OPC, orice sens. Pe de alta parte, atitudinea chelnerului lasa de dorit dar, din pacate, nu pot sa zic decat ca o sa fie nevoie de inca minim 50 de ani pana cand o sa invete sa vorbeasca (altii fac scoala pentru a deveni chelner intr-un local cu pretentii)... Va multumesc

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Madalina Georgescu
#9 -

reclamatia

Cu siguranta ca acum, la o citire a meniului, vei gasi couvert-ul si pretul aferent. Asta mi-a comunicat si inspectorul OPC care in urma reclamatiei a mers anul trecul (cand s-a intamplat totul) la Sangria si a aplicat o amenda in urma reclamatiei facute, invitandu-ma apoi sa merg sa-mi recuperez banii dati pe couvert-ul inexistent atunci in meniu.
Prin urmare, reclamatia, ca si discutia au avut un sens.

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Razvan
#10 -

Testing:)

Eu azi ma duc acolo:) Mi l-a recomandat un prieten si vreau sa vad ce e de capul lui:) am sa va tin la curent cu noi informatii, in cazul in are vor fi:) sper sa fie bine:)

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Amaya
#11 -

Cam exagerat!

Mie una mi-se pare ca toata discutia este exagerata! Mi-se pare normal ca restaurantul sa nu lase pe cineva imbracat in trenning sa intre! Vorbim totusi de un restaurant, nu un McDonalds! tinuta e o parte foarte importanta!altfel ar intra orice cocalar in slapi!
Iar faptul ca platesti tacamul, mi-se pare normal!
Si totusi in cate locuri nu sunt chelnerii infecti, dar asta e problema lor ca ii arzi la bacsis daca nu iti convine!
Eu voi continua sa fiu clienta fidela a restaurantului! Merg acolo de vreo 2ori pe luna din oct 2008! Dar fiecare cu ifosele lui...

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Tudor
#12 -

le nouveau riche

wow... oameni buni, vorbiti de bacshisuri de 5 euro, "couvert" de 2 euro (habar n-am ce-i ala dar pare a fi locul la masa) in bucuresti? o tzara in care salariul mediu e de 400 de euro? o supa 14 lei? asta inseamna 100 de coroane cehesti ... nicaieri in praga nu gasesti o supa atat de scumpa..si praga e plina de englezi, nemti, si altii..care castiga in euro, si sunt in vacanta..deci dispusi sa dea un ban in plus...si voi va laudati - in romania, cu salariul mediu pe jumatate ca cehia, in bucuresti care nu este in niciun caz oras turistic - ca mergeti in mod frecvent intr'un astfel de loc? wow. Romanii se respecta. cinste lor.

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Vlad
#13 -

romanii si restaurantele

Pai Tudore, asa este in Romania, oamenii arunca banii in stanga si in drepata in restaurante cat cuprinde, si cica romanul nu are bani.
Pai nu are normal, daca arunca banii pe restaurante si pe bacshisuri de 20 de RON. Ma face sa rad.
Dar lasa ca la sfarsit de tura, acest roman care arunca banii aiurea in vant o sa se planga ca nu are bani de casa si uite cum statul baga mana in buzunar sa le plateasca case, intretineri si asa mai departe ca de, cine da 20 RON bacsis ma indoiesc ca a strans bani deoparte. Lasa ca ii da statul !
Aceasta este Romania.

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Vlad
#14 -

romanii si restaurantele

Pai Tudore, asa este in Romania, oamenii arunca banii in stanga si in drepata in restaurante cat cuprinde, si cica romanul nu are bani.
Pai nu are normal, daca arunca banii pe restaurante si pe bacshisuri de 20 de RON. Ma face sa rad.
Dar lasa ca la sfarsit de tura, acest roman care arunca banii aiurea in vant o sa se planga ca nu are bani de casa si uite cum statul baga mana in buzunar sa le plateasca case, intretineri si asa mai departe ca de, cine da 20 RON bacsis ma indoiesc ca a strans bani deoparte. Lasa ca ii da statul !
Aceasta este Romania.

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Andrei
#15 -

Replica

Bai Vlad,
Acel roman care da bacsis de 20 de lei plateste cam 100.000 lei taxe anual, nu si-a facut niciodata un credit/leasing, de ajutoare de la stat nu mai zic. Inteleg in ce categorie de romani dai dar nu e cazul. Nu sunt dintre cei care s-au mutat in Bucuresti pe credite si diplome la Codecs. Sa-ti zic niste obiceiuri: bacsisul e undeva pe la 10% din nota; mireseii i se pun bani in sutien; daca chiar esti smecher poti lipi bani pe fruntea lautarilor; in patutul nou-nascutului, cand il vizitezi prima oara, se lasa niste bani; la mort se arunca cu monede in alai. Nu sunt obligatorii dar nu-i asa ca mori de ciuda?

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Vlad
#16 -

Comentariu nou

Crezi ca mor de ciuda ca anumite personaje lipesc pe fruntea lautarilor bani?
In primul rand nu ma includ intr-o categorie de oameni care s-ar afla intr-o locatie cu Lautari, iar in al doilea rand, cei care lasa bacsisuri enorme si zic ca a bea o cafea zilnic la 12 lei sau a manca o ciorba cu 15 lei, sunt acei oameni care nu au muncit banii, si nici nu stiu cum e sa ii muncesti.
Iar in al treilea rand, stiu o groaza de oameni care traiesc pentru a bea si a manca in restaurante, iar cand vine vorba spre exemplu, de a-i face un " viitor " copiilor lui sau copilului lui, pur si simplu o sa zica: Lasa ca vede el ce face, sau ca il va ajuta statul.
Este tare amuzant.

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
RepublikaBanat
#17 -

Mai Vlad...

Vlad,mai traiesti?In tara asta unde "unii" dau bacsis?Spre binele nostru,sper ca ai emigrat! :)

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Restaurant Sangria
#18 -

Sangria – restaurantul mediteranean dedicat gurmanzilor

Restaurantul Sangria are cateva surprize toamna aceasta pentru gurmanzi. Meniul mediteranean al restaurantului este imbogatit cu un meniu gourmet realizat de cei 2 bucatari sefi – Emilian Papacica si Ionut Gagiu, pregatiti in Romania si Germania de Juan Amador, chef cu 3 stele Michelin.

Sangria va invita sa faceti o incursiune in bucataria mediteraneana. Va propune o excursie culinara in Franta, cu renumitele preparate din rata, in Italia, cu fabuloasele paste si in Spania, unde puteti gusta delicioasa paella, fructe de mare si peste, toate acestea gatite cu drag pentru a va aduce clipe de bucurie si rasfat. Puteti savura aceste delicii sanatoase si proaspete pe acorduri de pian, atat la pranz, cat si dupa-amiaza.

Cei doi chefi abordeaza stilul de gatit “sous vide”. Acestia folosesc prepararea termica a pestelui, a carnii si a legumelor la temperaturi joase si controlate de gatire cu scopul realizarii unor preparate sanatoase si hranitoare cu gust minunat, pastrand aroma, savoarea si vitaminele ingredientelor, potentand valoarea nutritiva a acestora. Gatind sub vid, prospetimea, culoarea si aspectul alimentelor raman nealterate.
Toate deserturile sunt preparate in casa, inclusiv inghetata, aromele acesteia fiind naturale.

Restaurantul Sangria propune o experienta culinara completa pentru clientii sai – o imbinare de arome naturale, texturi diferite, gusturi neasteptate si o arhitectura inedita a farfuriei, incantand toate simturile. Designul salii Patio completeaza aceasta experienta cu palmierii sai naturali si acoperisul retractabil care transforma locul intr-o incantatoare gradina spaniola. Aici gasiti cadrul ideal pentru intalnirile de afaceri in centrul Bucurestiului, dar si pentru intalnirile cu prietenii.

Se pot celebra evenimente speciale cu diferite ocazii in cele trei spatii ale locatiei. Pe langa sala Patio, clientii restaurantului au la dispozitie clubul Fiesta (70 locuri) si sala Primera (25 locuri).

Va asteptam cu drag!

Restaurant: Sangria, o experienta mai putin placuta
Gegea Valentin
#19 -

DE EVITAT!!!

Am fost si eu pe 30 martie 2013 la acest loc pentru ca avand in vedere servirea de toata jena si mancarea de cantina nu il pot numi restaurant.
Despre aspectul locatiei nota 10 dar ma opresc aici cu cuvintele de bine.
Servirea a fost oribila, un chelner care iti vorbea si te privea de sus si care nu avea habar de nici un preparat din meniu decat la sectiunea bauturi si anume berille imbuteliate.Guri rele de la masa au spus ca era posibil sa fi fost putin abtiguit.Pe langa asta desi erau doar 2 mese ocupate in local a durat extrem de mult pana a venit mancarea.
Acum trec la aspectul ccel mai neplacut si anume mancarea.A FOST GROAZNICA!!!!
Eu am luat un muschi de porc cu cimbru si cartofi patatas si sincer imi pare rau ca nu am facut poza ca sa pot atasa sau pune pe un ftp sa se vada ce am primit.Va descriu , muschiul de porc cu cimbru a fost de fapt pulpa de porc taiata rondele, partea cu cimbrul a fost doar in meniu pentru ca preparatul nu era altceva decat o pulpa facuta la gratar nu stiu cand si REINCALZITA.In ceea ce priveste garnitura ideea lor de cartofi patatas este defapt mult cunoscuta mancarica de cartofi(cartofi fierti cu bulion).GROAZNIC!!!!!Pe langa faptul ca preparatele sunt rele la gust nici macar nu respecta retetele.Eu nu inteleg cum mai sunt deschisi si tot nu inteleg de ce nu se autosesizeaza vre-o institutie si sa le faca un control inopinant si sa-i amendeze sau sa-i inchida.
In concluzie NU RECOMAND ACEST LOCAL ,nu isi merita numele de restaurant si e printre multele lucruri din tara asta care ne aduc rusine.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera