Restaurant: Putin din tot
Astazi nu stiu ce vreau. Parca as vrea niste paste... sau parca as vrea niste fructe de mare... parca totusi as vrea niste tzatzichi, dar autentic. Nu ar fi frumos sa existe un loc unde sa le ai pe toate?
Din fericire exista un asemenea loc, unde se servesc toate felurile de mai sus, si in portii... sanatoase. Desi se numeste Putin din Tot, restaurantul din apropierea Foisorului de Foc nu ofera deloc doar "putin din tot".
Localul este mic, aflat pe locul unde trandavea acum cativa ani Andante Cafe; inauntru sunt cateva mese imprastiate pe la colturi si o terasa, desi noi am preferat sa sta inauntru pentru ca era mai racoare.
Cu exceptia picturilor un pic cam prea comice de pe pereti, ne-a placut atmosfera din restaurant. Cand am ajuns noi era cam vanzoleala, dar dupa ce ne-am asezat sa mancam si chelnerita a inceput sa glumeasca cu noi, ne-am simtit "de-ai casei". La propriu.
Asta pentru ca in afara de decorul format din caramida, fetele de masa verzi si butoaie de-ale lui Diogene care-ti stateau atarnate in cap, printre mese mai alerga cate un copil cu ochii mari si curiosi. Nu se uita la tine in farfurie, dar era oarecum ciudat. Ca si cum ai fi intrat in casa unui om.
Chelnerita cum am spus, femeie care-si cunoaste meseria. Ne-a adus destul de repede mancarea si ne-a impartasit putin din intelepciunea casei, in momentul cand ridica de la masa o farfurie in care mai ramasesera niste spaghete:
"Multe nu?"
"Destule" raspunse metropotamul.
"Heh. Mai bine multe decat putine."
Amin.
Si acum putine informatii de background. Putin de tot apartine de fapt unui proprietar grec, George Stefanakis si face parte dintr-un mini-lant de restaurante care a inceput de fapt in Grecia, la Heraklion, din insula Creta. Acolo s-a deschis in 1985 primul restaurant Putin din Tot.
In Romania domnul Stefanakis a sosi anul trecut si a cumparat spatiul unde se afla inainte cafeneaua Andante pentru a-si amenaja un restaurant, dupa sufletul sau, cu trei saloane diferite, construite in stil grec, italian si francez.
Clientii fideli sunt fideli pana la extrem, ceea ce este intotdeauna un semn bun, pentru ca romanul nu este cel mai usor de multumit. Am fost avertizati ca branza feta ca aici... nici in Grecia nu gasesti. Si pizza e buna, si tzatzichi. Ce-i drept, nu avem ce reprosa ospatarilor. Chelnerita care ne-a servit pe noi a alergat dupa doua doamne care isi uitasera mobilele pe masa pentru a le inapoia. :)
La primirea spaghetelor bolognese am facut ochii mari cat farfuria si ne-am intrebat cat timp ne va lua sa le terminam. A sosit apoi si salata din fructe de mare, lejera si gustoasa, asezonata cu patrunjel si lamaie si la sfarsit ne-am permis sa mai infulecam si o portie de frigarui pufoase insotite de cartofi prajiti si un sos excelent din castraveti, morcovi si branza.
Preturile sunt medii din cate am apreciat noi. De exemplu poti incepe cu o salata tzatziki la 10 lei, sau o salata de icre la 8 lei sau daca vrei ceva mai exotic, o salata de creveti cu avocado la 23 de lei. Exista numeroase feluri de spaghete (intre 17 si 38 de lei pentru cele cu fructe de mare) si nelipsita pizza.
In materie de mancare gatita ne-a facut cu ochiul puiul cu sos alb si ciuperci (19 lei). O alta recomandare din partea clientilor fideli o constituie snitelul parizian umplut cu cu branza feta (21 de lei). La desert, inghetata, placinta sau prajitura, toate in jur de 9 lei.
Am fost sfatuiti sa intrebam oricum de un anumit fel de mancare, chiar daca nu este trecut in meniu. Nu se stie niciodata si in general chelnerii si bucatari sunt deschisi la sugestii.
Per total, atmosfera are un iz familiar si prietenos, spatiul iti da senzatia de intimitate (mai ales cand afara ploua cu galeata), mancarurile nu au deloc un pret exorbitant iar personalul este amabil si dei alearga intre o multime de clienti reactioneaza prompt si fara a-ti arunca priviri ostile. Dimpotriva, pe langa felurile de mancare poti degusta si un strop de conversatie. Adica... putin din tot.
Din fericire exista un asemenea loc, unde se servesc toate felurile de mai sus, si in portii... sanatoase. Desi se numeste Putin din Tot, restaurantul din apropierea Foisorului de Foc nu ofera deloc doar "putin din tot".
Localul este mic, aflat pe locul unde trandavea acum cativa ani Andante Cafe; inauntru sunt cateva mese imprastiate pe la colturi si o terasa, desi noi am preferat sa sta inauntru pentru ca era mai racoare.
Cu exceptia picturilor un pic cam prea comice de pe pereti, ne-a placut atmosfera din restaurant. Cand am ajuns noi era cam vanzoleala, dar dupa ce ne-am asezat sa mancam si chelnerita a inceput sa glumeasca cu noi, ne-am simtit "de-ai casei". La propriu.
Asta pentru ca in afara de decorul format din caramida, fetele de masa verzi si butoaie de-ale lui Diogene care-ti stateau atarnate in cap, printre mese mai alerga cate un copil cu ochii mari si curiosi. Nu se uita la tine in farfurie, dar era oarecum ciudat. Ca si cum ai fi intrat in casa unui om.
Chelnerita cum am spus, femeie care-si cunoaste meseria. Ne-a adus destul de repede mancarea si ne-a impartasit putin din intelepciunea casei, in momentul cand ridica de la masa o farfurie in care mai ramasesera niste spaghete:
"Multe nu?"
"Destule" raspunse metropotamul.
"Heh. Mai bine multe decat putine."
Amin.
Si acum putine informatii de background. Putin de tot apartine de fapt unui proprietar grec, George Stefanakis si face parte dintr-un mini-lant de restaurante care a inceput de fapt in Grecia, la Heraklion, din insula Creta. Acolo s-a deschis in 1985 primul restaurant Putin din Tot.
In Romania domnul Stefanakis a sosi anul trecut si a cumparat spatiul unde se afla inainte cafeneaua Andante pentru a-si amenaja un restaurant, dupa sufletul sau, cu trei saloane diferite, construite in stil grec, italian si francez.
Clientii fideli sunt fideli pana la extrem, ceea ce este intotdeauna un semn bun, pentru ca romanul nu este cel mai usor de multumit. Am fost avertizati ca branza feta ca aici... nici in Grecia nu gasesti. Si pizza e buna, si tzatzichi. Ce-i drept, nu avem ce reprosa ospatarilor. Chelnerita care ne-a servit pe noi a alergat dupa doua doamne care isi uitasera mobilele pe masa pentru a le inapoia. :)
La primirea spaghetelor bolognese am facut ochii mari cat farfuria si ne-am intrebat cat timp ne va lua sa le terminam. A sosit apoi si salata din fructe de mare, lejera si gustoasa, asezonata cu patrunjel si lamaie si la sfarsit ne-am permis sa mai infulecam si o portie de frigarui pufoase insotite de cartofi prajiti si un sos excelent din castraveti, morcovi si branza.
Preturile sunt medii din cate am apreciat noi. De exemplu poti incepe cu o salata tzatziki la 10 lei, sau o salata de icre la 8 lei sau daca vrei ceva mai exotic, o salata de creveti cu avocado la 23 de lei. Exista numeroase feluri de spaghete (intre 17 si 38 de lei pentru cele cu fructe de mare) si nelipsita pizza.
In materie de mancare gatita ne-a facut cu ochiul puiul cu sos alb si ciuperci (19 lei). O alta recomandare din partea clientilor fideli o constituie snitelul parizian umplut cu cu branza feta (21 de lei). La desert, inghetata, placinta sau prajitura, toate in jur de 9 lei.
Am fost sfatuiti sa intrebam oricum de un anumit fel de mancare, chiar daca nu este trecut in meniu. Nu se stie niciodata si in general chelnerii si bucatari sunt deschisi la sugestii.
Per total, atmosfera are un iz familiar si prietenos, spatiul iti da senzatia de intimitate (mai ales cand afara ploua cu galeata), mancarurile nu au deloc un pret exorbitant iar personalul este amabil si dei alearga intre o multime de clienti reactioneaza prompt si fara a-ti arunca priviri ostile. Dimpotriva, pe langa felurile de mancare poti degusta si un strop de conversatie. Adica... putin din tot.
nr. telefon
Buna ziua,
aveti disponibil un numar de telefon?
da
pacat
a fost intradevar foarte frumos ... o perioada ... intre timp grecul a plecat ... acum se mananca romaneste (prost) si se plateste greceste (mult) ... pacat ... inca un loc care si-a dat obstescul sfarsit in mai putin de 2 ani ...
aviz amatorilor: dezastru!
Acum cateva zile, dorind sa gasesc un local special pentru o seara speciala, m-am orientat dupa aceasta cronica delicioasa. Entuziasmul descoperirii mele era la cele mai inalte cote.Mare greseala am facut! Am ajuns la restaurant pe la 20.10 si la 20.40 inca nu catadicsise nimeni sa ne ia comanda. Ah ...si nu eram decat vreo trei mese in tot restaurantul (restaurant+terasa). In cele din urma ne-am ridicat si am plecat. Dezamagitor!
Fara asteptari
Am intrat in local din intamplare, intr-o seara calduta de octombrie, nestiind despre el.
Am mancat bine, am savurat specialitati de cafea pe jazz in surdina, am fost profund impresionata de amabilitatea chelneritelor, drept pentru care am lasat un bacsis generos, ingrijorata doar de faptul ca nu a fost suficient. :)
Ref Putin din tot
Buna ziua, ma numesc Razvan si sunt propietarul acestui local, Putin din tot. Din luna Martie a acestui an am preluat restaurantul de la Domnul Stefanakis si am decis sa-l aducem din nou unul din acele restaurante de care dumneavoastra sa vorbiti aici numai de bine, cert este ca totul sa fie perfect pentru toti poate nu o sa putem face, dar cred ca puteti incerca din nou bucataria noastra care a avut schimbari majore atat la calitate cat si la preturi. Am pastrat un pic din tot, grecesc, italienesc si francez....deci va asteptam cu drag in casa noastra pentru a servi cu diverse delicatese meditereanene precum caracatita,calamari,midii,creveti dar si cu un muschi de vita preparat pe gustul fiecaruia. Totodata va spunem ca avem si ciorbe,supe,supe crem facute in casa noastra. Am venit in ajutorul clientului nostru si am bagat un produs pentru pranz la numai 13.99 lei meniul ce contine : ciorba, felul II, desert ( tin sa mentionez ca portiile sunt identice cu cele din meniu ). Deci, dragi cititori...va asteptam cu drag pe Str. Pache Protopopescu nr. 27, in zona Foisorul de foc, tel pentru rezervari 021.252.27.07
Cu stima,
Razvan Barnea
Comentariu nou
La naiba vin si eu.
Putin Din Tot
Foarte frumos, am ajuns intr-o zi de Joi in zona Foisorului de Foc si imi era foame, dar nu de orice fel de mancare, vroiam ceva bazat pe peste,fructe de mare si mi-am adus aminte de reclama de pe Facebook a restuarantului, nimic de zis faptul ca de ultima data de cand am fost eu la acest restaurant am crezut ca am gresit adresa, parca arata altfel, ba mai mult am zis ca nu e seara mea norocoasa pentru ca am vazut o formatie care canta in acest local. Dar de unde, ospatarii foarte primitori m-au intrebat daca doresc o masa de 2 sau 4 persoane si m-au poftit in restaurant. Cand am intrat, nu-mi venea sa cred, era Marin Petrache Pechea care canta la saxofon impreuna cu un solist care mi-au facut o seara mai placuta de cat o aveam deja...cat despre mancare...am mancat un peste proaspat facut exact cum am cerut, foarte frumos si de efect sa mananci si sa asculti o asemenea muzica cantata de o formatie condusa de D-l Pechea. Bravo lor si cu siguranta am sa mai revin!
hmm
Nu mai este ca si innainte , acuma , de cand a plecat grecul , au stricat atmosfera , mancare totul... imi pare rau de restaurantpt ca asociatul grecului era tata
pt alex
Zii lui tactu sa ne caute sa ne dea banii, daca nu il cautam noi!!!