Regele Moare la Curtea Veche

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
regele moare

Ruinele Palatului Voievodal din spatele Hanului Manuc sunt un decor foarte adecvat pentru adaptarea si punerea in scena a piesei Regele Moare, de Eugen Ionesco. Cu atat mai potrivit intr-o zi ploioasa de septembrie, cand lumea si asa se dezintegreaza lacustrian, galeria umeda si intunecata provoaca o senzatie destul de tragica, mai ales cand primul strigat-incantatie pe care il auzi este "Aud cum se despica pamantul! E crapatura care se adanceste si se lateste!".

Scenografia profita din plin de potentialul decorului istoric, spectacolul fiind conceput itinerant. Spectatorii sunt manati de la o scena la alta de niste usieri uriasi in mantii negre, care te indeamna tacut sa urmezi cararea luminoasa. Ideea este interesanta si practicabila din cauza ca publicul este restrans la aproximativ 30 de persoane. Daca masurati putin peste genunchiul broastei, ca mine, e cazul sa stati putin mai in fata, deoarece restul poporului se inghesuie foarte dezordonat sa vada cum regele moare.

Actorii sunt inca studenti, si spectacolul este un fel de examen de licenta in avans. Alexandru Potocean intruchipeaza foarte promitator pe regele Berenger, calarind bicicleta in costum de gondolier sau indreptandu-se in frac catre intuneric, prin mijlocul publicului care i se desface in cale. Reginele, Margareta (Florina Gleznea) si Maria (Sanziana Nicola), ca si garzile, subreta si doctorul, il secondeaza si ii sustin fiecare pas din iuresul de strigate, tropaieli, taceri, pantomime (pe fundal sonor de Aura Urziceanu – "Toata ziua-n ascensor"), dans si ultim drum, in acorduri de vals de Shostakovich.

Spectacolul mai poate fi urmarit in zilele de 30 septembrie si 1, 7, 14 octombrie 2006, pretul biletului este de 10 lei, iar rezervari se pot face la 0723.011.187.
1 comentariu

Regele Moare la Curtea Veche
Elena
#1 -

spectacol

un spectacol deosebit, cu studenti- adevarati actori si un regizor original.Bravo lor! tineti-o tot asa, copii!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera