Referendum Bucuresti eutanasiere caini fara stapan - opinia o veti spune la urne pe 6 octombrie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Later edit (6 septembrie): Referendumul cu privire la eutanasierea cainilor fara stapan din Bucuresti se organizeaza pe data de 6 octombrie, dupa ce vineri consilierii bucuresteni au dat vot favorabil.

Daca veti merge la vot veti fi intrebati urmatoarele:

Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor fara detinator capturati pe domeniul public al municipiului Bucuresti si neadoptati in termenul prevazut de lege? 
DA sau NU 

Cheltuielile privind organizarea si desfasurarea se suporta din bugetul Capitalei pe 2013.
 
Insa cei de la PMB anunta ca bugetul se suplimenteaza cu 6 milioane de lei pentru finantarea cheltuielilor ocazionate de organizarea referendumului. 
 
Suplimentarea se face prin diminuarea cu aceeasi sumă a Fondului de rezerva bugetara la dispozitia autoritatilor locale.
 
Pentru organizarea referendumului au votat 31 de consilieri, 6 au fost impotriva, iar cei 10 consilieri PDL au parasit sala, dintr-un total de 53 de consilieri.
 
Sorin Oprescu anunta miercuri ca vrea referendum pe tema eutanasierii cainilor fara stapan.

Primarul Capitalei a anuntat joi, 5 septembrie, ca impreuna cu primarii Sectoarelor 1, 4 si 6, viceprimarii Sectoarelor 2, 3 si 5, cu reprezentantii Consiliului Judetean Ilfov si liderii de grup ai Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cu prefecti si subprefecti au decis formula prin care vom consulta cetatenii, iar propunerea va fi supusa aprobarii in sedinta de vineri, 6 septembrie, in sedinta Consiliului General.

Totodata, Sorin Oprescu a precizat ca s-au luat masuri impotriva cainilor fara stapan inca de la inceputul anului 2013, pentru ca pana in prezent a avut parte de piedici. Astfel ca din 2009 pana in prezent in bugetul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor au intrat urmatorii bani:

 • Bugetul ASPA in 2009 a fost de 2.929.000 de lei
 • Bugetul ASPA in 2010 a fost de 1.726.000 de lei
 • Bugetul ASPA in 2011 a fost de 4.647.000 de lei
 • Bugetul ASPA in 2012 a fost de 4.288.000 de lei
 • Bugetul ASPA in 2013 este de 18,6 milioane de lei


Totodata, Sorin Oprescu a precizat ca pe 31 mai 2013, patru dintre propunerile noii conduceri ASPA, care a fost schimbata in luna august, au fost aprobate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. 

1. Hotararea nr. 145 din 31 mai 2013 prevede: CAINII AGRESIVI NU se mai intorc in teritoriu, intelegem prin caini agresivi inclusiv haitele de caini. Este hotararea privind controlul reproductiei animalelor in municipiul Bucuresti. Prin intermediul acesteia bucureştenii, societatile comerciale, ONG-urile si institutiile care au caini si nu ii declara pana la sfarsitul acestui an, de la 1 ian 2014 risca amenzi de 3.000 de lei, pentru fiecare caine nedeclarat. Cei care vor opta pentru nesterilizare vor plati o taxa anuala de 150 de lei, pentru fiecare caine. 

2. Hotararea nr. 148 privind externalizarea serviciilor de capturare a cainilor comunitari, despre care edilul sef precizeaza ca este in curs procedura de achizitie si se finalizeaza saptamana viitoare.

3. Hotararea nr. 146 privind sterilizarea cainilor maidanezi, in bazele ASPA, cu ajutorul medicilor veterinari subcontractati. 

4. Hotararea nr.147 privind subcontractarea sterilizarii cainilor cu si fara detinator, in cabinete medicale private. ASPA achita serviciul de sterilizare, pentru cainii cu stapan, care vor sa ii sterilizeze.

Pana la 31 august s-au cheltuit pe aceste masura 2,8 milioane de lei pentru urmatoarele:

 • Constructie adapost Mihailesti: 854.000 de lei
 •  Sterilizari cabinete private: 170.000 de lei
 •  Hrana pentru animale, medicamente si materiale sanitare: 70.000 de lei
 •  Salarii 468.000 de lei (47 de angajati/ 8 luni )
 •  Taxe aferente salariilor: 160.000 de lei
 •  Utilitati (curent electric, gaz, apa): 162.000 de lei
 •  Carburanti auto: 22.000 de lei
 •  Reparatii auto: 4.400 de lei
 •  Posta, telecomunicatii, internet: cca 40.000 de lei
 •  Chirie sediu: 20.000 de lei

Totodata, in ultimul an au fost sterilizati 6512 caini, 3305 in adaposturile ASPA din Mihailesti si Pallady si 3207 in cabinetele veterinare partenere, in baza HCGMB nr. 16/2010.

Sursa foto, sursa thumb
2 comentarii

Referendum Bucuresti eutanasiere caini fara stapan - opinia o veti spune la urne pe 6 octombrie
Dana
#1 -

Normalitate

Era si timpul! Cine doreste un animal are ocazia sa il adopte, sa il ingrijeasca si mai ales sa il tina in casa, asa cum e firesc. Degeaba se isterizeaza multi asa-zisi iubitori de animale ca or sa fie omorati, daca ar adopta fiecare cate unul si nu l-ar mai arunca inapoi pe strada, nu ar muri niciun animal.

Referendum Bucuresti eutanasiere caini fara stapan - opinia o veti spune la urne pe 6 octombrie
Mona M
#2 -

este nonsens, parca am juca bambilici pe viata unor fiinte

E un nonsens acest referendum! Adica in loc sa se cheltuiasca banii astia pentru STERILIZARI, ii arunca pe geam? De ce sa fiu obligata sa platesc (pentru ca pe banii nostri se organizeaza, sper ca stiti, da?) pentru ca niste analfabeti incuiati cu drept de vot sa condamne la moarte niste fiinte nevinovate?
Se presupune ca spre deosebire de animale noi avem minte si constiinta, de atat suntem in stare? Ma indoiesc ca suntem fiinte superioare... Animalul cel mai rau de pe Pamant este omul. Viata pe Pamant s-ar derula pasnic si natural daca n-ar interveni omul. Mi-e jena de rasa umana. Fesul dupa interes...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera