Recomandari de vacanta - Cuba

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Joia asta va trimitem in Caraibe. Nu oriunde, ca poate va pierdeti prin Triunghiul Bermudelor, ci pe undeva intre Golful Mexic, Marea Caraibelor si Atlantic, la o aruncatura de racheta apa-sol de Bahamas, Haiti si Jamaica. Adica in Cuba.

cuba
sursa foto - wikipedia

Gata, ati inceput deja sa vedeti palmieri cu plaje pustii si valuri albastre? Auziti deja ritmurile de bongos si trompete? Ei, puteti chiar sa le ascultati aici.

Cuba nu inseamna numai rom si trabucuri, palmieri si plaja. Cuba mai inseamna muzica si dans: guajira (exemplu aici), campesino, rumba, salsa, conga, cha-cha si mambo. Nu se poate sa nu fi auzit de Buena Vista Social Club, cu Ibrahim Ferrer, Compay Segundo, Omara Portuondo si Ry Cooder. Poate va este cunoscuta macar vestita Hasta Siempre dedicata "a la entraƱable transparencia" del Che Guevara, eroul guerillero al orasului Santa Clara si al Diarios de motocicleta:

ascultati Hasta Siempre in varianta Los Calchakis

cuba

Cuba mai inseamna daiquiri, mojito si cuba libre, tortillas, croquettas si turrones, mai inseamna o combinatie de Africa si Spania, de crestinism si credinte yoruba, de comunism si reminiscente ale sclaviei, dictatura si saracie. O combinatie pitoreasca si colorata pentru un european.

cuba
sursa foto

Puteti sa bateti Cuba in lung si in lat (nici macar nu e atat de mare) si sa va opriti unde va place, sau puteti sa optati pentru diverse pachete de calatorii:
- traseu de 15 zile care incepe din Havana, trece prin Santa Clara lui Che, Trinidad, plantatiile de trestie de zahar, cateva plaje cu nisip alb si ape azurii, Santiago de Cuba, Baracoa si inapoi la Havana. Totul pentru 1200$
- traseu de cantat si dansat, totul in traditia cubaneza - Tropicana, lectii de salsa si de congas, apoi puteti sa va inregistrati propria varianta de Guantamanera - 800$
- traseu de caiac (pe rau si ocean) si de scufundari - 900$
(alte variante de trasee turistice aici)

cuba
monumentul lui Che Guevara din Santa Clara (sursa foto - wikipedia)

Daca nu va intereseaza sa planificati de aici ceva si sa va orientati spre ce va place cand ajungeti, macar sa aveti idee care sunt costurile orientative ale unei asemenea vacante:
- avionul: cel mai ieftin in perioada asta este AirFrance, 1000 eur. Vara preturile cresc.
- hoteluri: hoteluri de la 20 eur -70 eur (mai multe exemple aici), hosteluri de la 10 eur. O alta varianta, la fel de ieftina, sunt casele de oaspeti (apartamente de inchiriat in regim hotelier), de la 8 la 20 eur/ persoana.

Si ca sa vorbim si mai la obiect, iata un exemplu de oferta a agentiilor romanesti: paralela 45, europa travel, sau oferte pentru festivalul havanelor. Atentie la tot ce nu e inclus in pretul "promotional".

Drum bun si hasta la victoria siempre.


Extrasele muzicale sunt din coloana sonora a jocului Tropico.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera