Radiohead la Praga: These are my twisted words

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Radiohead la Praga nu a fost un concert. A fost o experienta, o stare, un trip, o nebunie, o calatorie. Nu poti sa vorbesti despre Radiohead altfel decat senzorial.Cand auzi o voce ce vine parca din alt spatiu spunand "they will suck you down to the other side", "I get eaten by the worms/And weird fishes" sau "I keep the wolf from the door/But he calls me up" ai impresia ca, intr-adevar, ai nimerit intr-un alt film. Unul suprarealist, unde Yorke pare in transa, tremurand frenetic sau stand cu ochii fixati intr-un punct, pe o scena cu tuburi de metal, ca niste wind chimes imense sau ca o orga descompusa in bucati.Cu doua bis-uri, concertul Radiohead a durat fix doua ore in care erai plimbat de la o stare la alta. Atmosfera stranie a fost colorata de luminile in nuante puternice, cand scena se facea fie albastru metalizat, fie rosu intens, fie verde electrizant sau de visualurile cu ecranul impartit, cu filmari de scena din unghiuri atipice sau cu imagini abstracte proiectate in spate.

Au cantat si Twisted Words (pentru a doua oara in concert, prima data a fost cu cateva zile in urma in Austria, melodia fiind anuntata pe 17 august pe site-ul lor. ), o melodie noua pe care o puteti downloada de aici, impreuna cu art work creata special pentru ea.Nu cred ca ar fi posibil un concert Radiohead in Romania, din pacate. Nu asa. In primul rand, nu s-ar vinde suficiente bilete. In al doilea rand, publicul nu ar aprecia un concert psihedelic, oniric si nu unul unde sa danseze si sa cante vioi. Impresia mi-a fost confirmata de prietenii cu care am fost, deloc straini de Radiohead, care au avut remarci de genul: "e emo", "adorm aici", "de ce nu canta Creep?", "nu pot sa rezist prea mult cu muzica asta", "sa-mi tai venele acum?".

Nu, nu au cantat Creep, Karma Police sau Paranoid Android. Nu a fost nimic comercial din ce s-a intamplat pe scena, miza concertului fiind alta decat spectacolul. Au auzit in schimb melodii mai putin cunoscute, mai putin hit-uri, profunde si nelinistitoare. Am auzit si ma bucur enorm pentru asta The Gloaming live, una dintre cele mai frumoase piese ale lor (daca ma intrebati pe mine), cateva piese de pe Kid A, cel mai "necomercial" album Radiohead (Everything in its right place, Morning Bell sau How to disappear completely) sau melodii precum Nude, True Love Waits sau Pyramid Song care a fost dedicata lui Franz Kafka.Mai mult decat atat, Radiohead au improvizat, au schimbat, melodiile nu mai sunau exact cum le stiam de pe album, cateodata erau mai electro, alteori mai trippy, mai psihedelice, uneori mai dinamice, cu pasaje lungite sau scurtate in timp ce vocea lui Thom iti intra usor-usor in sange. Probabil ca sunt subiectiva, dar a fost cel mai tare concert la care am fost vreodata.

Setlist

1. 15 Step
2. There There
3. Weird Fishes
4. All I Need
5. Lucky
6. Nude
7. Morning Bell
8. 2+2=5
9. A Wolf At The Door
10. Videotape
11. Nice Dream
12. The Gloaming
13. Reckoner
14. Exit Music
15. Bangers and Mash
16. Bodysnatchers
17. Idioteque
  
18. Pyramid Song
19. These Are My Twisted Words
20. Airbag
21. The National Anthem
22. How To Disappear Completely
    
23. The Bends
24. True Love Waits
25. Everything In Its Right Place7 comentarii

Radiohead la Praga: These are my twisted words
Roxa
#1 -

Comentariu nou

Oh come on. S-ar vinde si biletele si nu toata lumea ar merge doar sa asculte Creep. Au o multime de fani si aici si or veni... candva.

Radiohead la Praga: These are my twisted words
Cristina Foarfa
#2 -

Comentariu nou

In mod cert au, dar cred ca ar fi nevoie de minim 10-15 mii sa se acopere costurile. Sincer sper ca gresesc si o sa vina si o sa fie minunat. :)

Radiohead la Praga: These are my twisted words
Roxa
#3 -

Comentariu nou

Chiar sunt mai multi decat ne imaginam amandoua, cel putin generatia-mi si aia mici vin puternic din spate. :) Si da, o sa fie *daydreaming*. Preferabil dupa criza. =)

Radiohead la Praga: These are my twisted words
Georgiana
#4 -

Comentariu nou

Sper din tot sufletul sa vina si in Romania, pentru ca la cei 17 ani ai mei nu prea am sanse sa ii vad prin alte parti. Imi plac teribil de mult, sunt atipici si te bantuie de cum ii asculti prima oara. Cred ca ar exista oameni si aici care ar da orice suma ca sa ii vada. Eu inca mai sper.

Radiohead la Praga: These are my twisted words
Cristina Foarfa
#5 -

Comentariu nou

:)) sper sa aveti dreptate, really, dar dupa atmosfera de acolo versus unele reactii sunt usor pesimista. oricum, a fost minunat, merita mers oriunde ar fi.

Radiohead la Praga: These are my twisted words
Patrick Bateman
#6 -

Hey

Radiohead e awesome in concert:) Sau asa retin, dupa cele 6 jointuri.. :)

Radiohead la Praga: These are my twisted words
silvia
#7 -

Comentariu nou

nici eu nu cred ca n-ar veni oameni... let's give them some credit. numai eu stiu multi oameni care ar veni fara sa clipeasca si fara sa se uite la pret la radiohead. parerea mea e ca sunt foarte asteptati la noi si ca vor fi mai mult decat bine primiti

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera