Pusculita cu istorie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Am auzit un zvon, o stire, o soapta pierduta cum ca se fac planuri de un nou muzeu al Bucurestiului. Parca mai aveam unul, dar cine a spus ca strica sa avem mai multe, sa avem de unde alege. Poate vine fiecare cu versiunea lui a povestii. Locatia, nou anuntata, dar cu vechime la nivelul fundatiei, este cladirea mare CEC a.k.a. sediul central de pe Calea Victoriei.

Plecam sa vedem cum sta treaba si de cum intram dam de o expozitie de pictura, care nu avea nici o legatura cu istoria orasului.Ne orientam putin si gasim ceea ce a fost descris de un angajat al institutiei drept "ramasite ale activitatii CEC-ului de-a lungul timpului". Mai la subiect, este vorba despre librete vechi de economii...

pusculite vechi......ceva registre (ca sa vedem si noi ce depuneri aveau bogatasii urbei)......niste seifuri mai mult sau mai putin impresionante si sigiliile lor......dar nimic altceva care ar putea fi legat de un istoric al mirificului oras in care traim. Nu ne descurajam usor si il mai intrebam pe domnul angajat la CEC daca stie ceva despre acest proiect. Aha, stiam noi ce stiam, caci ni se confirma existenta unui proiect prin care cladirea sa fie transformata in muzeu, dar asta abia peste doi, trei ani.

Din cate am inteles noi vorbind cu unii-altii totul se reduce la faptul ca Ministerul Finantelor, posesorul cladirii, nu se intelege cu Primaria Capitalei, cel cu fondurile pentru muzeu. Un alt proiect care suna bine in teorie, dar care se loveste de acte, birocratie, neintelegeri, certuri.

Asa ca ramane de vazut ce se va intampla. Momentan cladirea face ce face de atata timp, si anume functioneaza drept agentie CEC. Cum spune cantecul, "aici sunt banii dumneavoastra". Te duci cu pusculita, o golesti in seif si primesti un carnet. Pe scurt.  :)Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera