Pseudo-sportive: C*rling

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Iata se implinesc 4 zile de la atacurile nefondate ale Metropotamului la adresa mentalitatii colective a noastra: iubitorii de fotbal, seminte si ... lupte libere. Factiunea “ultrasi” a galeriei echipei Viitorul Insuratei m-a desemnat pe mine sa retaliez cu prezentul drept la replica – foileton.

Nu voi pierde timpul aparand valorile noastre. Ceea ce fara nici un pic de consideratie si documentare a fost numit “huliganism” in articolul pe care il incriminam este de fapt o forma foarte draga noua de interactiune sociala. Iar grosolana descriere a intalnirilor noastre cu galeria adversa drept “ciomageala” se referea de fapt la un proiect indelungat de relationare interumana cu rivalii nostri de la “Juventus Falticeni”, desfasurat in cateva faze pana acum, scorul fiind deocamdata 4 - 2 pentru noi.

Pentru ameliorarea relatiilor factiunii noastre cu Metropotamul, voi da dovada de spirit constructiv si pentru a contrazice articolul, voi incerca sa demonstrez ca modul nostru de exprimare nu are nici o legatura cu fotbalul, asa cum s-a sugerat. Intr-un efort de eruditie sportiva, am abolit sportul rege si am inceput cu sprijinul Metropotamului sa caut alte sporturi unde eu si cu stimatii mei colegi ne vom putea desfasura activitatile umanist – sociologice.

Sporturile au fost analizate si notate in functie de potentialul de a ne primi si satisface modul de viata. Punctajele sunt de la 1 la 5 intr-o unitate de masura apropiata sufletului nostru: cojile de seminte. In cele ce urmeaza, prezentam inregistrarea primei intalniri a galeriei noastre cu alte sporturi, in comentariul colegului nostru Dorel.

Pentru a fi siguri, ne-am ales pentru inceput curling-ul, un sport pe care avem 0% sanse sa il putem practica in Romania, asta ca sa ne putem pune in valoare la maxim talentele de chibiti. La televizor poate fi urmarit anual pe Eurosport si sezonul acesta de iarna ne asteapta chiar un Campionat Mondial. Dorel, ai microfonul...


Curling–ul este un sport ce se joaca pe gheata cu pietre mari de granit. Hotarat sa imi fac calculul la coji de seminte foarte metodic, aveam pixul si hartia de punctaj pregatite din momentul cand am comutat la transmisiunea in direct. Din pacate, ratasem deja expozitiunea si intriga si am nimerit direct in desfasurarea actiunii.

Primul lucru pe care l-am vazut a fost echipa feminina a Suediei care se pregatea de o lansare. O fatuca blonda si subtirica era aplecata cu talent si daruire peste o piatra mare de culoare incerta. Stop! Fatuca blonda suedeza... marcam deja o coaja pentru sportul asta. Mai departe...

Al doilea lucru pe care il remarc... piatra are un maner. Excelent... inca o jumatate de coaja. Manerele sunt un lucru genial. Mi-as dori ca mai multe lucruri pe lumea asta sa aiba manere. Boooon... Fatuca prinde curaj si isi face usor vant pe gheata impingand delicat in fata piatra bine lustruita care aluneca oarecum apolitic si nepasator inainte. Ii da drumul si iese din cadru. Acum vad decat piatra plictisita cum aluneca in continuare apolitic din inertie.

Stop! A iesit fatuca asa repede din cadru.... minus jumatate de coaja. De nicaieri au aparut in jurul pietrei alte doua suedeze in mana cu maturici care pazesc fara vreo emotie vizibila piatra in deplasarea ei; toata scena parca se desfasoara cu incetinitorul... si nu se intampla nimic... alunecam, alunecam... eu nu mai suport! La fotbal pana acum erau doua faulturi dure, sapte injuraturi si macar un suporter dezbracat care patrunsese pe teren. Suspectez deja piatra de blat.

Deodata, cel mai spectaculos lucru din istorie se petrece chiar in fata mea. Cele doua fete incep sa mature cu o disperare salbatica gheata in fata pietrei care inainteaza din ce in ce mai incet. Viteza maturilor alora (de ce nu mopuri?) este fenomenala. Nu am mai vazut atata indarjire in viata mea. Deja mi-au dat lacrimile. Ce poate fi mai frumos pe lumea asta decat o femeie care matura cu atata pasiune? Va spun eu: doua femei care dau cu matura! Este visul oricarui barbat: doua femei... doua maturi... Trebuie neaparat sa imi trimit nevasta la un club de curling. M-am emotionat intr-atat incat am si uitat sa mai punctez cojile de seminte in carnetel.

La o adica... finalul nici nu mai conteaza: in cadru apare o tinta mare pictata pe gheata cu cerculete colorate si piatra se opreste undeva pe tinta. Nu chiar in centru, ceea ce imi spune ca ori prima fatuca era mai multa blonda decat buna tintasa sau ca celelalte doua au maturat cu prea multa ura. Oricum, piatra nu e singura pe tinta, mai sunt cateva lansate mai devreme acolo, atat ale suedezelor cat si ale echipei adverse.

Cumva, comentatorul explica strategia, tactica... se pun paravane, se protejeaza pietre... trebuie sa nu dea adversarul in pietrele tale sa ti le scoata in afara tintei... ce sa mai... Se intampla acolo cu pietrele alea nemiscate niste lucruri fenomenale. Cata pasiune pentru cateva pietre care pur si simplu stau...

Mai desfac o bere si ma pregatesc sa scriu o cronica entuziasmata acestui sport plin de tensiune, tactica si fete blonde cand... incepe deodata proba masculina. Si in ciuda asteptarilor mele, ca baietii sa ajute piatra aceea sa inainteze turnandu-i bere in fata sau scandandu-i slogane dragi noua ca “Pe ei! Pe ei, pe mama lor!”... Ce vad eu? Baietii matura si ei cu la fel de mult zel.

Toate pana aici! Acest sport este un precedent periculos si refuz sa il mai urmaresc. Degeaba i se spune sah pe gheata, fratilor; nu va lasati pacaliti! La sah nu matura nimeni nimic, nu sterge praful, nu bate covoarele si nu spala vasele.

Ce sa mai, oricat de mare succes la seminte si bere am avut urmarind curling, ii mai scadem puncte pentru lipsa unei galerii care sa poata arunca torte, PET-uri, monede si oua pe pista de gheata.

Punctaj final: 2 COJI DE SEMINTE

In ciuda acestui inceput neincurajator, cautarea noastra continua. Pana una – alta... Daca aveti orice intrebari legate de sarituri cu schiurile, inot sincron, lupte de castori sau divizia secunda de hochei pe iarba din Guatemala, nu ezitati sa imi scrieti. Va voi raspunde cu placere in cadrul viitoarei sub-rubrici “Cititorii intreaba – Noi cautam pe Wikipedia si raspundem”.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera