Provocare prin muzica - Tetine si Noblesse Oblige

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
"Every audience is different, but they all lose control if the show is hot." spunea Valerie in interviul de acum doua saptamani. Intr-adevar, show-ul de la White House cu Tetine si Noblesse Oblige a fost hot. Foarte hot. Si asta nu doar datorita prezentei excentrice si provocatoare a celor doua trupe, cat mai ales datorita muzicii.

Noblesse Oblige & Tetine
Tetine

Noblesse Oblige & Tetine
Noblesse Oblige

Inainte de concert, membrii formatiilor se plimbau relaxati prin multime, mai vorbea cu cineva, mai intrau in backstage, mai ieseau. In acest timp, Tom Wilson punea muzica si intretinea atmosfera. Lume era multa, dar, din pacate pentru cei ramasi altundeva sau care n-au avut chef sa vina, sala nu a fost chiar plina.

Show-ul nu a intarziat (lucru de care multi se temeau, avand experienta altor concerte din Bucuresti). Inca o nota buna pentru organizatori e faptul ca s-a auzit foarte bine, clar si fara fosnituri. Suna a truism, dar aceeasi experienta a concertelor, multe dintre ele mai mari, ne spune ca auzitul bine nu e o regula generala.

Mai intai, au urcat pe scena Tetine. Publicul, in special cel masculin, a reactionat prompt - "Wow". :) Aceasta pentru ca Eliete adoptase o tinuta "neconventionala" (despre care auzisem, dar e bine ca am vazut-o si live), in timp ce Bruno parea tocmai trezit din somn, in boxeri si maieu. :) Ei spuneau ca se inspira din "lucrurile simple", iar un concert Tetine este a "real time experience".

Noblesse Oblige & Tetine

Noblesse Oblige & Tetine

Elementul vizual, combinat cu muzica ritmata, "senzoriala" cum o numesc chiar ei, cu atitudinea provocatoare au avut efectul scontat. Publicul s-a lasat prins in joc si a dansat, a sarit sau a tipat impreuna cu cei de la Tetine.

Noblesse Oblige & Tetine

Din pacate, Noblesse Oblige nu au stat prea mult pe scena, show-ul lor durand pana in 45 de minute.

Noblesse Oblige & Tetine

Sound-ul complex al celor de la Noblesse Oblige mi s-a parut o combinatie intre senzual, violent, uneori liric, alteori meditativ. Trecerea de la o stare la alta era de multe ori neasteptata, marcata si de miscarea si gesturile formatiei, avand senzatia ca descoperi ceva nou. Nu era clar daca era vorba de ceva nou in muzica sau in starea pe care o inducea.

Noblesse Oblige & Tetine

Noblesse Oblige & Tetine

Daca Tetine provocau mai mult vizual, cei de la Noblesse Oblige mi s-a parut ca provoaca mai mult prin muzica. Eleganti, cu un aer decadent, cu o atitudine intransigenta, show-ul lui Valerie si Sebastian convingea ca e vorba despre arta.

Noblesse Oblige & Tetine

Noblesse Oblige & Tetine

Un impact deosebit l-au avut si versurile melodiilor, cand Valerie se uita in ochii publicului si canta sexual si rafinat "I'm a bitch" sau cand spunea "Daddy, don't touch me there".

Noblesse Oblige & Tetine

La final, i-am gasit dand autografe sau vorbind cu cei veniti. :)

Noblesse Oblige & Tetine

Daca nu ati ascultat pana acum Tetine sau Noblesse Oblige si nu ati venit la concert, sfatul nostru ar fi sa o faceti. Nu ca e vorba de undergound si ar putea parea "cool", dar pur si simplu muzica lor e de calitate si merita. Atat.
4 comentarii

Provocare prin muzica - Tetine si Noblesse Oblige
mihai
#1 -

Comentariu nou

Draga Cristina, sunt de-a dreptul intrigat de ceea ce scrii in articolul tau. Cum poti sa lauzi ceea ce au facut aia de la N.O. pe scena? Tu chiar crezi ca nu s-a mai facut muzica in Romania? De ce trebuie sa laudam niste oligofreni care nu au nimic de zis si nimic de a face cu muzica, niste sfertodocti muzicali - canta mai prost la oricare dintre instrumentele prezente pe scena decat cei mai penibili romanashi care repeta prin garaje? De ce, pentru ca sunt faimosi in cluburile underground din Anglia si Paris? Pai nu este asta snobism? Am fost tarat in clubul ala de niste amici si am fost consternat de discrepanta flagranta intre morga organizatorilor si snobilor de rigoare din audienta si dezamagirea predominanta in public. Au fost o multime de oameni care s-au carat injurand... Publicul chiar nu a gustat in corpore mizeria aia fara cap si fara coada. Si asta nu pentru ca era imbecil si fara educatie. Chiar e naspa ce fac aia doi. Nu e muzica. E orice altceva.

PS: Ce te face sa crezi ca versurile "melodiilor" au avut "un impact deosebit"? De unde ai scos-o pe aia cu Valerie care "se uita in ochii publicului"? Probabil ca publicul era orbit de stroboscoape si nu intelegea...

PS2: Nu sunt fan de jazz sau muzica clasica. La vreme lor mi-au placut chiar si Panthera, Slayer si Sepultura. Deci nu ma sperii asa usor...

Provocare prin muzica - Tetine si Noblesse Oblige
Cristina Foarfa
#2 -

Comentariu nou

Nu e vorba de Anglia si Paris. Mie chiar mi-au placut si nu sunt singura. Si spun asta fara sa fi ascultat inainte mai mult de doua melodii si fara sa fiu o fana declarata a genului. Pur si simplu mi s-a parut ca fac muzica de super calitate, care se aude foarte bine si transmite ceva. despre public: cel putin acolo unde am stat eu, lumea era foarte entuziasmata si nu auzeam decat "ce tari sunt, ce misto suna, foarte tare". iar dupa concert din contra, nu mi s-a parut ca lumea pleca injurand, ci doar se intreba daca o sa mai cant eo data si daca se intorc pe scena. Bineinteles, totul tine de gusturi. Nu cred ca erau deloc oligofreni si felul in care cantau si se comportau mi s-a parut interesant, coerent, deloc gratuit.

Provocare prin muzica - Tetine si Noblesse Oblige
Cosmin
#3 -

pana la urma

pana la urma a fost sau nu misto? :)

Provocare prin muzica - Tetine si Noblesse Oblige
dragosh_r0ck
#4 -

eu am fost

si pot sa spun ca mi-au placut mult de tot. sunt super tari!! mi-e greu sa explic, trebuie sa-i asculti :)

cat despre cei care au plecat injurand, sunt de acord ca: ori iti placeau ori nu! dar a afirma ca sunt oligofreni este mult prea mult...

PS pt mihai: enumar si eu vro 3 nume de formatii pe care *inca* le ascult cu placere: pantera, amon amarth, korn . *nu* cred ca este vorba de a te speria sau nu :) ci pur si simplu iti place ori ba

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera