Proiect interesant in Muntii Cailor - o noua statiune de schi in Brasov

Reprezentantii primariei din Sacele vor sa se asocieze cu edilii din Brasov pentru a realiza un proiect interesant si ambitios - ridicarea de la zero a unei statiuni de schi, cu partii, hoteluri si pensiuni.

Deocamdata proiectul este inca la stadiul de idee, avand in vedere ca inca se cauta surse de finantare si se spera la obtinerea de fonduri europene.

Planul primariei prevede ca statiunea s-ar intinde pe 420 de hectare, unde vor fi construite 22 de partii, dintre care, cea mai lunga va avea 7.200 de metri (dedicata profesionistilor), iar cea mai scurta 700 de metri (pentru incepatori).

Lucrurile nu se opresc aici - se mai doreste si construirea unui lac de acumulare artificial, dar si 21 de instalatii de cablu, teleschi si telescaun.

Plus de asta, va fi construit si un patinoar ecologic, pe baza de microsfere de sticla si silicon, ce va fi functional in toate sezoanele.

Reprezentantii Primariei Brasov spun ca statiunea Paltinul va fi cea mai mare din Europa de Est. Aceasta este aproape de autostrada Bucuresti-Pitesti si va fi construita la iesirea din Sacele, spre Cheia, in Muntii Cailor, la o altitudine de 1910 metri.

Acest proiect suna foarte bine si nu putem decat sa speram ca va intra in vigoare si vom avea parte de o statiune asa frumoasa in Romania. Voua cum vi se pare?

1

3
8 comentarii vrei sa comentezi?

AdrianAdrian
#1 - pe 07.10.2013

corectare

Ana, Cascada Cailor si Muntii Rodnei nu au nici o legatura cu Brasov sau Sacele, zonele fiind situate la cateva sute de km una de cealalta. Consulta o harta a Romaniei inainte sa dai drumul articolului pe net. Ah si "patinoar", nu patinuar. :)

VladVlad
#2 - pe 07.10.2013

Dezastru

Articolul este un dezastru ca documentare si exprimare.
Sacele, Brasov nu au nici o legatura cu Rodnei, Borsa. Geografia de scoala generala lipseste.
Cateva greseli: "Acest proiect sunt foarte bine", "izvoraste izvorul", "patinuar", "au parte si o istorie" si foarte multe dezacorduri.
Mai incercati odata, nu a iesit de data asta

AnaAna
#3 - pe 07.10.2013

.

Multumesc frumos de comentarii. S-a remediat.

animalooanimaloo
#4 - pe 07.10.2013

Comentariu nou

Reprezentantii Primariei Brasov spun ca statiunea Paltinul va fi cea mai mare din Europa de Est. Aceasta este aproape de autostrada Bucuresti-Pitesti si va fi construita la iesirea din Sacele, spre Cheia, in Muntii Cailor, la o altitudine de 1910 metri.


Pitesti Prahova, nu?

crinucrinu
#5 - pe 07.10.2013

Si totusi.. Sacele

Dar daca tot ati pomenit de Sacele, aici exista o partie de ski si un telescaun care a functionat pana in Februarie anul acesta. Primaria a parcelat insa tot versantul acum cativa ani si a vandut pe bucatele tot ce era odata partie de ski. Proprietari defisaza continuu zona, si in afara de parapantisti si cativa biciclisti vara (care acum urca numai cu jeep-urile), nu se mai intampla mare lucru aici. Cam asta este interesul primariei din Sacele pentru dezvoltarea turismului...

In rest, ganditi-va ca orice "statiune" noua presupune noi si noi zone despadurite si se pare ca la asta se pricep toti.

yy
#6 - pe 07.10.2013

Comentariu nou

pe mine cel putin m-ati bagat in ceata. stergeti repede stirea ca va faceti de ras

VladVlad
#7 - pe 07.10.2013

Harta

Nu inteleg ce e cu harta de ruta Sacele-Brasov-Rasnov-Moeciu-Cheia. Cred ca habar nu aveti despre ce vreti sa comunicati. Atentie cand plecati la ski sa nu ajungeti in Vama...

sksk
#8 - pe 08.10.2013

Profesionistii

"cea mai lunga va avea 7.200 de metri (dedicata profesionistilor)" - nu ati schiat niciodata, nu-i asa? Si mai mult, nici macar nu ati aruncat o privire pe o harta ca sa intelegeti ca o partie de 7200 de metri lungime, in zona respectiva nu poate fi decat o partie cu inclinare foarte mica.

d'ale zilei...

Cum arata pauza ta de pranz dintr-o zi lucratoare?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera