Pro si contra: politisti pe cai

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Din sacul fara fund al ideilor lui Oprescu a scos capul saptamana asta politia calare. Unii se gandesc cu entuziasm la cat de bine se incadreaza aceasta in peisaj prin alte orase mai mari si mai vestice. Altii nu sunt atat de entuziasmati la ideea ca or sa trebuiasca sa mai ocoleasca si caii in drum spre serviciu sau in parc, cand ies cu copiii la joaca.

E bine e rau?

Go right to the source and ask the horse
He'll give you the answer that you'll endorse.

Pro - Cristina

Da, in contextul bucurestean par usor ridicoli. Ridicoli pentru ca nu suntem obisnuiti cu asta, calul e un animal exotic pentru orasenii din noi sau e asociat cu mediul rural. Totusi, caii nu se vor lua la intrecere cu masinile si autobuzele in traficul infernal atat de bine cunoscut, ci vor sta bine mersi in parcuri.

De ce imi va placea politia calare:

- caii sunt simpatici. Prefer sa vad politisti calare decat pe jos sau pe scuter/motocicleta.

- e o metoda eficienta. In parcuri mari, politistii/gardienii nu au timp sa acopere o suprafata atat de mare pe jos. Decat sa ne plangem ca in coltul X al Herastraului nu ajung niciodata gardienii, mai bine sa ne bucuram ca un cal alearga destul de repede.

Zone verzi mari sunt multe, de bine de rau. Poate politia calare ar fi usor ciudata in Cismigiu, dar in Herastrau, Carol, Tineretului, IOR, padurea Baneasa (pentru copite strategice in gratarul celor care nu strang dupa ei) ar fi tocmai bine.

- este ecologic. Calul nu polueaza, cel putin daca gardianul calare are o punga la el. :) Normal ar fi ca punga sa fie obligatorie.

- nu e o noutate si nici ceva exotic. In Amsterdam vedeai politisti calare in Cartierul Rosu, in zonele pietonale, in Londra patrulau prin Hyde Park. Respecta chiar si regulile de circulatie:

semafor londra cai
Semafor pentru oameni pe cai in Londra, langa Hyde Park :)

Contra - Ioana

Ce-i trebuie chelului? Tichie de margaritar. Tot asa, in Bucuresti lipseste politia calare, ca doar in rest avem de toate.

1. Bucurestiul nu are parcuri atat de mari incat politistii sa aiba nevoie de mijloc de transport in interiorul lor. Probabil o sa ii apuce ameteala invartindu-se in cerc toata ziua prin Cismigiu, pe aleile ale pe care abia incap biciclistii, mamele cu carucioare si pensionarii cu pechinezi.

2. Bucurestenii nici nu s-au invatat cu punga pentru strans dupa catel. Ce se va intampla cu "deseurile calului"? Ori se pietrifica in mijlocul aleii, ori sunt stranse intr-un sac legat la fundul calului (stiti voi, ca la carute), ori le strange calaretul. Ceea ce inseamna ca in dotarea standard a politistului vor trebui sa intre un sac si o lopata. Cred ca merita sa termini Academia pentru asta.

3. Cum ajung caii in parc? Pe strada, ca doar nu vin cu duba. Ceea ce inseamna ca, cel putin de doua ori pe zi, cand se schimba tura, in fata ta la semafor o sa vezi, printre masini si scutere nervoase, un spate de cal. Eventual insotit de un nechezat, and ii taie vreunul fata.

4. Cine ii invata pe politisti sa calareasca? Si unde tinem caii - in Primarie? Sunt destui boi acolo, nu prea cred ca mai e loc.

De ce functioneaza asta in alte orase? Pentru ca acolo obiceiul acesta exista de multa vreme, dinainte ca orasul sa se aglomereze. Iar oamenii au avut timp sa construiasca grajduri, dotari pentru animale, si sa invete sa circule ordonat si sa respecte politistul care trece pe cal pe langa ei. La noi e deja cam tarziu pentru asta.1 comentariu

Pro si contra: politisti pe cai
Simina31
#1 -

Comentariu nou

Mi-a fost dat anul trecut, în Herăstrău, să văd cine strânge deșeurile căluților... Se face că un nene, mai sărăcăcios de felul lui, se plimbă pe o bicicletă în spatele domnilor polițiști cu o găletușă și o mătură... El strânge ceea ce las căluții în urma lor... „Frumoasa” meserie, dar cineva trebuie s-o facă...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera