Primele fotografii din lume ale fulgilor de zapada

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Credem ca toti oamenii s-au intrebat cum arata fulgii de zapada. Se stie ca nici unul nu seamana cu celalalt, fiecare are un design unic si extrem de complex. Nu intelegem cum un obiect efemer si atat de mic poate fi atat de gratios, dar adevarul este ca fulgii de zapada sunt fascinanti.

Oamenii au incercat sa-i deseneze si mai apoi sa-i fotografieze. Am vazut cu totii poze cu fulgi de zapada, dar stiati ca primul om care a facut fotografii acestor mici minunatii inghetate se numea Wilson A. Bentley si era un fermier din Vermont? Acesta si-a cumparat un aparat foto si in 1885 a fost primul om din lume care a fotografiat cu succes un fulg de zapada.

El a fost numit Snowflake Bentley sau The Snowflake Man si a facut peste 5.000 de poze fulgilor de nea. Tehnica sa de a fotografia a primit numele de photomicrography. Practic, el s-a folosit de un microscop improvizat, care marea fulgul de zapada si astfel putea face fotografii mai clare.

In 1931 el a publicat o carte, Snow Crystals, in care a strans 2.500 de imagini cu fulgii de nea. Cartea a avut un succes enorm. Anul trecut, 10 imagini cu `cristalele de zapada` au fost prezentate in cadrul unei expozitii cu vanzare la American Folk Art Museum din New York. Fiecare fotografie a fost vanduta cu 4.800 de dolari.

Fotografiatul fulgilor de nea este o treaba atat de grea incat foarte putini fotografi s-au incumetat cu adevarat sa o faca. De aceea, Wilson A. Bentley este considerat inca un etalon in domeniu, mai ales daca ne gandim ca echipamentul pe care l-a folosit era rudimentar si conditiile extrem de grele.

Nu putem sa nu ne minunam in fata acestor mici bijuterii extrem de frumoase.

(sursa 1, sursa foto: 1, 2, 3)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera