Primaria Generala este acuzata ca lasa Bucurestiul fara bani

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primaria Bucuresti este acuzata de ActiveWatch ca nu a supus dezbaterii publice bugetul local pentru 2013, asa cum cere legea.

Teoretic, autoritatile publice locale au la dispozitie 15 zile de la Publicarea in Monitorul Oficial a bugetului de stat (bugetul a fost publicat în Monitorul Oficial in 22 februarie), urmat de alte 15 zile de dezbatere publica a bugetului local propus.

Termenul limita pentru bugetul 2013 al PMB de publicare pe site a fost 8 martie, urmand sa fie dezbatut pana pe 23 martie. In maxim 5 zile de la expirarea acestui termen, respectiv 28 martie, bugetul local ar fi trebuit sa fie dezbatut si votat in cadrul Consiliului General.

Conform Legii 273/2006 daca in termen de 10 zile de la dezbaterea publica a bugetului, in cazul de fata luni 8 aprilie, nu exista un buget aprobat, “directiile generale ale finantelor publice dispun sistarea alimentarii cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat si cu transferuri consolidabile, pana la aprobarea acestora de catre autoritatile deliberative. In aceasta situatie, din bugetele locale se pot efectua plati numai in limita celorlalte venituri incasate”.

ActiveWatch sustine ca Sorin Oprescu nu a supus dezbaterii publice nici pana marti, 9 aprilie, un proiect de buget local, drept urmare ii solicita sa dea dovada de responsabilitate in planificarea finantelor Capitalei.

Totodata mai cer transparenta si participarea cetatenilor la dezbaterea privind bugetul local.

Potrivit datelor comunicate pe site-ul PMB ultima sedinta a Consiliului General a fost pe data de 26 martie, cand nu s-a discutat despre bugetul local pe anul acesta. Inca nu este afisata data urmatoarei sedinte, precum nici ordinea de zi.

Oare risca Bucurestiul sa ramana fara bani?

Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera