Prima expozitie de design interactiv din Romania: Symbiomorphogenesis

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La granita dintre expozitie si workshop, evenimentul Symbiomorphogenesis exploreaza diverse forme de simbioza intre om si tehnologie.

Rezultatul este o expozitie de design interactiv, cu miscari si caracteristici vizuale care sunt prelucrate si redate in timp real. Vernisajul va avea loc joi,14 noiembrie, ora 22:00 la MNAC.

Motto-ul acestei expozitii-workshop este: “In jocul vietii si al evolutiei sunt trei jucatori la masa: oamenii, natura și tehnologia. Eu stau de partea naturii. Dar mi-e teama ca natura este de partea tehnologiei", George Dyson - Darwin Among the Machines; or the Origins of (Artificial) Life.

Organizatorii au povestit: Pentru realizarea acestui proiect a fost mobilizat un grup de câteva zeci de artisti romani de diverse specializari (designeri graficieni, specialisti in design generativ, programatori, arhitecti, specialisti in fabricatie sau in tehnologii de interactivitate) care au lucrat in mod colaborativ pe toate nivelele proiectului.

Conceptul de simbio-morfogeneza a fost dezvoltat in urma repetatelor intalniri si discutii, documentat pe un grup de Facebook, iar structura desfasurarii workshopurilor a fost aleasa impreuna cu participant

Instalații: Madalin Gheorghe, Paul Popescu, Ana Carlan, Vlad Osiac, Andrei Ivanescu, Virgil Ilian, Matei Popescu, Andrei Mitisor, Madalina Oprica, Livia Zaharia.

Participanti workshopuri: Andreea Dumuta, Stelian Dobrescu, Ana-Maria Grigoriu, Laurentia Ghita, Alexandru Criatea, Claudiu Cobilanschi, Mihai Neg, Andrei Antonescu, Anca Stirbacu, Katia Guzun, Cosmin Voicu, Matei Bacanu, Iris Popescu, Alex Cristea, Miron Ghiu.

La acest atelier experimental s-au folosit tehnici de proiectare si fabricatie avangardiste cum este proiectarea parametrica si fabricatia digitala sau tehnologii complexe pentru partea interactiva. In urma atelierului s-au realizat primii muschi artificiali, animati de presiunea aerului, intr-un mediu DIY. Senzori de camp electrostatic si de radiatie infrarosie, ce sunt capabili sa sesizeze prezenta organismelor vii, senzori de puls si culoare, microcontrollere precum Arduino si Raspberry care miniaturizeaza proiectele.

Expozitia va fi deschisa pana pe 25 noiembrie.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera