Premile Inspired 2007

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
1% inspiratie si 99% transpiratie? Ei bine, nu, asta e reteta pentru genii. In alte proportii, dupa talentul fiecaruia, concurentii care visau la pantofii cu aripioare (logoul recurent al concursului Inspired 2007) si-au expus lucrarile in cateva sali ale Muzeului de Geologie.

inspired

Ce e concursul Inspired? S-a desfasurat in luna octombrie, a fost un fel de vanator de talente, adresandu-se studentilor sau absolventilor proaspeti de la arhitectura si (fashion) design. Castigatorii (desemnati de juriu) ai locurilor I, II, III la fiecare sectiune au primit burse de specializare in domeniile lor la sediile diversilor parteneri si sponsori de prin Europa (case de moda, institute de arhitectura, etc).

inspired

Sectiunile au fost fashion design (premiul I Anamaria Pop), fashion photo (premiul I Dumitru Preda) si arhitectura de magazin (premiul I Vlad Muresan).

inspired

Organizarea expozitiei lucrarilor din concurs a fost si ea una inspirata, incepand cu alegerea locului - ne-am intrebat de ce la Geologie? Apoi, uitandu-ne pe lista partenerilor, ne-am mai intrebat si de ce Barka? Raspunsul a venit cu mai multe detalii decat am sperat: pentru ca cele 3-4 sali din stanga parterului Muzeului de Geologie vor deveni in foarte scurt timp BarKa cafe & terrace. Asteptam lansarea cam intr-o luna.

inspired

Revenind la expunerea lucrarilor, neglijand (sau protejand) peretii, s-a preferat cu ingeniozitate insirarea lor ca la uscat, pe firicele de guta, spre deliciul vizitatorilor, fiinte umane demne de stramosii din copaci, care, ca si copii mici, vad cu mainile. Orice vizitator de expozitie e probabil frustrat de interdictia "nu puneti mana!" - conceptul atarnator de la Inspired a dat frau liber dorintei de a vedea cu mana si de a tine in loc exponatul rotitor :)

inspired

inspired

Evenimentul a fost organizat foarte bine - lucrarile de concurs erau si proiectate pe pereti, in camera sectiunii respective, a existat toata seara muzica de fundal, iar holul intunecos presarat cu lumanari la borcan te ducea misterios spre... curtea din spate, cu focuri deschise, castane, nuci si vin fiert. Iarasi, inspirat - multiple surse de caldura, pentru toate simturile.

inspired

inspired

Ce am invatat din seara aceea?
- Inspiratia conteaza.
- Originalitatea si inventivitatea pot compensa uneori calitatea.
- La asemenea evenimente publice trebuie sa alegi cum sa pui in valoare artistul si cum sa faci vizitatorul sa se simta privilegiat. In cazul acesta, cele doua au fost foarte bine echilibrate.
- Muzeul de Geologie e un spatiu subestimat. Trebuie exploatat mai mult.
- abia asteptam sa se deschida BarKa cafe & terrace. Am mai zis-o, dar repetitio est mater studiorum. :)

inspired

inspired

galerie foto1 comentariu

Premile Inspired 2007
doina
#1 -

inspired

Imi pare rau ca nu pot vedea imaginile, se pare ca e o problema cu linkurile :(

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera