Premiera la teatru: Nimeni nu-i perfect, regia Radu Beligan

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
afis
Vineri seara a avut loc premiera spectacolului Nimeni nu-i perfect, de Simon Williams, in regia lui Radu Beligan, la Centrul Cultural "Nicolae Balcescu". Piesa este adusa in premiera in Romania si, dupa cum se recomanda in program, este o comedie facila, dedicata publicului (foarte) larg, care vine la teatru sa uite grijile de zi cu zi.

Povestea este una simpla: Leo (Silviu Biris), un statistician divortat, care are grija de tatal sau batran (Stefan Radof), isi creste singur fiica adolescenta (Florentina Tilea / Rodica Ionescu) si scrie in timpul sau liber romane de dragoste. Dupa mai multe incercari de a publica, primeste un telefon de la editura Love, care, din nefericire pentru el, scoate pe piata romane scrise doar de femei. Astfel, Leo semneaza cu pseudonim feminin. Situatia se rastoarna cand Harriet, editoarea, jucata de Andreea Sofron, isi propune sa o intalneasca pe autoare. Statisticianul se travesteste intr-o femeie morocanoasa, pentru a putea semna contractul si a incasa banii. Planurile lui Leo iau, insa, alta turnura cand se indragosteste de Harriet, spre mirarea fiicei si a tatalui.

Ce nu a fost deloc surprinzator la acest spectacol a fost alegerea regizorului Radu Beligan de a-l pune pe Silviu Biris intr-un rol de travestit. Acesta a mai facut in trecut o Thisbe haioasa si apaludata - numai buna pentru acelasi public larg, amator de sketch-uri televizate duminica la pranz - in Visul unei nopti de vara, de William Shakespeare, in regia lui Felix Alexa, la TNB. Din nefericire pentru actor, e posibil sa fie amintit doar ca cel care s-a dat cu ruj si a mers haios pe tocuri.

In mod deosebit se remarca Stefan Radof, care face un batranel senil, comic, mereu indragostit, de o inteligenta infantila delicioasa. Mi-a adus aminte de ce iubesc actorii care stiu sa se foloseasca de orice ii defineste ca indivizi (in acest caz varsta). Daca sunteti de aceeasi parere cu mine, va va placea foarte mult de el. In alt registru, o prezenta interesanta si care promite deja multe este Florentina Tilea, actrita care a jucat-o pe Dee Dee, fiica razvratita a lui Leo.

1 2 3

Din cate se anunta, urmatoarea reprezentatie a spectacolului se va juca la Palatul Copiilor, pretul unui bilet fiind de 50 de lei. Pentru aproape 2 ore de show (termen mai potrivit decat teatru) aproape ca v-as convinge sa mergeti sa il vedeti. In alta ordine de idei, insa, avand in vedere ca la CCNB biletul a fost 15 lei, iar sala mult mai intima decat in Tineretului, nu cred ca ati fi tocmai satisfacuti.

Daca am face un raport calitate-pret, mai curand v-am recomanda, tot pe 23 (data urmatoarei reprezentatii la Nimeni nu-i perfect), Gaitele la Teatrul Odeon, de exemplu. Biletul e de doua ori mai ieftin si, uneori, decat un Silviu Biris in colanti si pe tocuri, mai bine o Dorina Lazar si un Constantin Cojocaru. Sfatul nostru: urmariti cand se va juca din nou la Centrul Cultural Balcescu.
4 comentarii

Premiera la teatru: Nimeni nu-i perfect, regia Radu Beligan
radu gheorghe
#1 -

nimeni nu-i perfect

ceea ce se pare ca nu vede, sau se face ca nu vede d-ra veronica placintescu la premiera piesei NIMENI NU-I PERFEC, a carei cronica o face, este efortul extraordinar pe care un artist emblema cum este maestrul RADU BELIGAN, il face la cei peste 90 de ani ai sai sa atraga de partea teatrului in general si a comediei in special (fie ea si bulevardiera), un public dezorientat si mintit in mod constant si repetat de majoritatea televiziunilor, incepand cu cea NATIONALA, ca teatru poate face orsicine...ei bine, NU ! teatru adevarat, nu pot face decat profesionistii de talent, asa cum sunt fara tagada colegii mei care au avut norocul sa mai prinda o partitura sub bagheta regizorala vrajita a marelui maestru.
Eu nu pot decat sa-i felicit si sa le doresc o stagiune plina si cu un punlic numeros !
radu gheorghe

Premiera la teatru: Nimeni nu-i perfect, regia Radu Beligan
Silviu Biris
#2 -

Fara

Stimata d-ra Placintescu , sunt incantat ca macar rujul si tocurile pantofilor mei v-au ramas in memoria dumneavoastra de cronicar de teatru ??!! In privinta colantilor ,cu tot regretul, va inselati....sunt ciorapi lycra 100% , marimea 5 :))) , achizitie personala !

cu prietenie Silviu Biris
P.S.
Posibil ca divertismentul de tip sketch sa fie apreciat doar de publicul larg , asa cu afirmati ,dar eu unul pe acest public larg ,cum il numiti ,il consider...target!
Si inca ceva,in cazul in care probabil ati uitat...o Doamne, e atat de greu sa mergi pe tocuri :) !!!

Premiera la teatru: Nimeni nu-i perfect, regia Radu Beligan
Ionut Dragu
#3 -

Worst.Review.Ever

Este adevarat ca piesa in sine este simpla cu actiune relativ previzibila, insa efortul deosebit al actorilor ar trebui apreciat si respectat. Situatiile comice, in numar foarte mare, au fost foarte bine interpretate si consider ca piesa nu poate fi la indemana oricarui actor, ceea ce implica laude la adresa distributiei. Personal gasesc eronata afirmatia cum ca domnul Silviu Biris a jucat rolul unui travestit, acesta a jucat dublu rol: de barbat(Leo) si femeie(matusa lui Leo). Inadvertente mai sunt in recenzie, dar prefer ca fiecare spectator sa fie impins de curiozitate si sa le descopere singur.
In concluzie, articolul este de o foarte slaba calitate, nu descrie deloc realitatea de pe scena si din sala. Nu prezinta nimic. Tonul autoarei este deplasat si denota o lipsa de activitate constanta in domeniul dramaturgiei. Insa trebuie sa ii oferim putina incredere, pana la urma nimeni nu-i perfect.

Cu stima,
Un ignorant din publicul larg care apreciaza sketch-uri "ieftine" cu Silviu Biris.

Ps.Nu pot sa cred ca pretul reprezinta o metoda de a convinge o persoana sa vizioneze o piesa de teatru - poate in redactia Metropotam nu sunt cunoscute principiile economiei si cum functioneaza aceasta.

Premiera la teatru: Nimeni nu-i perfect, regia Radu Beligan
Dana
#4 -

Comentariu nou

La 3 ani de la premiera, spectacolul pare sa se fi modificat dramatic, alunecand pe panta umorului facil, uneori la limita prostului gust. Chiar daca o parte insemnata a publicului se amuza chiar zgomotos, derapajul mi se pare absolut regretabil. Sunt convinsa ca viziunea regizorala a lui Radu Beligan a fost alta si as fi curioasa sa stiu ce ar spune daca ar vedea azi spectacolul.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera