Poze si impresii de la Downtown Bucuresti - traseu de vitrine, gradini si strazi cu stil

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Downtown Bucharest se va auzi in curand pe buzele multor bucuresteni, dar si a turistilor straini.

In incercarea de a veni cu noi puncte de interes, in afara de Centrul Vechi, proiectul Downtown s-a lansat miercuri, 15 mai, si inseamna un traseu de vitrine, gradini si strazi cu stil din Centrul Capitalei.

Downtown Bucuresti cuprinde Piata Romana, Gradina Icoanei, Piata Universitatii si Gradina Cismigiu.

Downtown Bucharest Downtown Bucharest

Startul a fost dat in fata vitrinelor noului magazin Eva - Design Romanesc, unde erau adunate foarte multe persoane imbracate fancy sau la patru ace.

Toata lumea admira designul vitrinelor care apartine unor designeri si branduri romanesti de renume: 109, Adelina Ivan, Carla Szabo, Carmen Secareanu, Ciprian Vrabie, Irina Schrotter, Kristina Dragomir, Lady Magpie, Murmur, Patzaikin si Venera Arapu.

Downtown Bucharest

In prezenta designerilor si a invitatilor initiatorii au dat detalii despre proiect: Downtown Bucharest ii reuneste pe operatorii culturali impreuna cu cei economici, cu reprezentanti ai societatii civile, ai Primariei Capitalei si ai primariilor de sector.

Pentru a arata ca iau in serios dezvoltarea centrului Capitalei cei de la Primaria Capitalei l-au trimis pe arhitectul sef Gheorghe Patrascu, care a declarat ca Downtown Bucharest este doar inceputul unui proiect frumos.

Downtown Bucharest Downtown Bucharest

"Ne dorim sa reabilitam spatiul public, sa propunem un alt gen de interactiune intre trecator si vitrina. Primaria Capitalei s-a implicat pentru ca vrea sa readuca viata in centrul orasului. Vom merge mai departe cu infrumusetarea orasului", a mai completat Gheorghe Patrascu.

La acest proiect a contribuit si Teodor Frolu, un alt arhitect cu oarece contributii la infrumusetarea Bucurestiului. Despre Downtown Bucharest el spune ca este vorba despre o alta abordare a spatiului public.

"Bucurestiul are nevoie de mai multe branduri, in afara de Centrul Vechi, pentru ca nu vrem sa ramanem blocati in anumite zone. Vrem sa facem acel mix interesant de strazi, bulevarde frumoase, centre de cultura ca sa avem diversitate in discursul urban si cel arhitectural. Downtown Bucharest este primul pas, o demonstratie de cum poate sa arate o strada a Capitalei", a mai completat Teodor Frolu.

In perioada 15 mai - 15 iulie sunteti asteptati la magazinul Eva pentru a admira vitrinele (noua ne-au placut foarte mult) si colectiile mai  multor designeri romani, in intervalul orar 12.00 - 20.00.

Downtown Bucharest Downtown Bucharest

Downtown Bucharest Downtown Bucharest

Downtown Bucharest Downtown Bucharest

Speram ca Downtown Bucuresti va merge mai departe, nu se va opri doar la vitrinele magazinului Eva, si zona centrala a Capitalei va fi una asemnatoare cu cele din marile capitalei europene sau ale lumii, cum ar fi cele din New York, Milano, Paris sau Barcelona.

Modernizarea se va face in zona dintre Romana si Universitate, Triunghiul Muzeelor in Piata Victoriei, La Sosea pe Kiselleff, Esplana - noul brand urban din preajma Bibliotecii Nationale.

Pentru a vedea mai multe fotografii de la evenimentul de lansare a Downtown Bucuresti intrati aici.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera