Post War Years @ Control

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Sambata seara, asa cum ne-au obisnuit, clubul Control si One Day au organizat inca o noapte indie electrica alimentata cu cele mai proaspete si mai apreciate produse ale scenei britanice. De aceasta data au fost Post War Years, sustinuta de cea mai apreciata trupa de post-rock de la noi: Israel Lights.   

Ca la toate mai toate concertele trupelor britanice din Control, clubul s-a umplut pana la refuz, iar la sfarsitul noptii nu cred ca a plecat nimeni dezamagit de acolo, poate doar pentru ca totul s-a terminat, poate pentru ca astfel de concerte nu se intampla mai des (am vrea foarte des!) sau poate pentru ca un concert precum cel sustinut de Post War Years nu poate sa dureze vreo 4-5 ore, cum ne-ar placea noua.  

Post War Years @ Control Post War Years @ Control
Mihai                                                                                         Liviu

De incalzirea publicului pentru gig-ul britanicilor s-au ocupat Israel Lights (Mihai - chitara/voce, Hasan - bass, Liviu - chitara/clape/voce, Claudiu - tobe), o trupa care se potriveste de minune cu atmosfera si cu oamenii din Control. Psihedelici, aducand aminte pe alocuri cand de Sigur Ros, cand de The Doors (insa fara Jim Morrison), Israel Lights nu au avut trecere doar la public, ci au fost aplaudati si de baietii de la Post War Years.

Cu fiecare concert pe care il sustin, Israel Lights ne amintesc cat de diferiti sunt de toate celelalte trupe de pe piata indie romaneasca. Ne-a placut in mod deosebit piesa The Things You Love Will Destroy You de pe EP-ul Mirrors (Backtracking, The Great Escape,The Things You Love Will Destroy You, Trapdoors) - un adevarat trip injectat in urechi.

Post War Years @ Control Post War Years @ Control

Dupa ce au terminat de cantat, Israel Lights le-au cedat locul baietilor de la Post War Years, tot patru la numar: Fred McLaren, Tom O'Hare, Henry Riggs, Simon Critten. In public, pareau doar patru pustani cuminti, care se vor intoarce la liceu imediat dupa terminarea week-end-ului. Abia cand si-au pus in miscare masinaria muzicala ne-am dat seama de ce sunt in stare.

Pentru a-i descrie, presa straina a folosit expresii precum "they've got the tunes", "a fizzing bombastic attack on the senses, with more bright ideas than most bands manage in a lifetime","the best synth-riff of the year", "derailed electro-pop with jazz and '90s dance edges" si nu a exagerat deloc. Pentru a va convinge, nu trebuie decat sa ascultati piesa Whole World On Its Head, care mi se tot invarte prin cap si prin playere. 

Post War Years @ Control Post War Years @ Control
Post War Years @ Control Post War Years @ Control
Post War Years @ Control Post War Years @ Control Post War Years @ Control Post War Years @ Control
Este un adevarat spectacol sa ii vezi pe Post War Years intr-un gig live - cei patru schimba instrumente, se folosesc de tot felul de gadgeturi, in afara de tobosar toti ceilalti se folosesc si de corzile vocale, se misca in continuu si contagios, transpira, se hidrateaza, fac un public de cateva sute de oameni sa se miste dezarticulat, iar la sfarsitul fiecarei piese multumesc timid si o iau de la capat.

Melodiile Den, Black Morning sau Red and Blue au fost de-a dreptul electrizante, complexe, pline de tot felul de sunete electrice, dar mai ales cu un beat irezistibil. Ne-au placut foarte mult Post War Years, daca se mai iveste ocazia nu-i ratati intr-un gig live, nu veti regreta. Intregul public a fost entuziasmat de show-ul britanicilor, i-au aplaudat minute bune si au cerut cu insistenta bis. Si bisul ar fi fost onorat daca tobosarul nu disparea la bar, probabil foarte insetat, din moment ce nu s-a mai intors chiar daca colegii de trupa l-au strigat cat au putut de tare.

Am parasit clubul dupa miezul noptii, cu zambetul pe buze, bucurosi ca am ascultat un concert foarte reusit si asteptand deja sa vedem ce ne mai pregatesc cei de la One Day Live si Control

Post War Years @ Control Post War Years @ Control

Mai multe poze pe 100eyes
Pagina myspace Israel Lights
Pagina myspace Post War Years
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera