Ploaie, pace si sport

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
S-a facut pace prin sport? A reusit ploaia sa impiedice elanurile pacifiste si sportive ale celor de la Oricum din week-end-ul trecut? Se pare ca nu. Cosmin si Roxana ne-au povestit cum porumbelul pacii, cu penele un pic ude, ce-i drept, s-a apucat de Korfball. :)

In ce masura a afectat ploaia de sambata activitatile programate pentru Pace prin Sport?

Intr-o foarte mare masura. Multe Federatii s-au retras in ziua evenimentului, vazand torentele de sambata, si  oarecum pe buna dreptate, nu aveau unde sa isi fixeze cortul - zona pe care noi o alocasem corturilor Federatiilor era un gazon, care era plin de noroi la ora la care ar fi trebuit sa inceapa evenimentul. Ploaia e un risc pe care si-l asuma organizatorii de evenimente outdoor.

pace prin sport


Cate lume a participat si ce personalitati au venit la eveniment?

Sambata a plouat foarte mult, iar Pace prin Sport, fiind gandit ca un eveniment in aer liber, a avut o participare mult sub asteptarile noastre. Suntem totusi indreptatiti cand dam vina pe ploaie. Duminica in schimb a venit mai multa lume, cred ca totalul de people flow e undeva in jurul cifrei de 500-700 de participanti si in jur de 2000 de spectatori, in special suporteri ce au venit la meci.

Cat despre personalitati, cu o saptamana inainte de eveniment ONU a trimis o nota catre toate ambasadele prezente in Romania, iar sambata, pe ploaie, zeci de masini cu numar de CD opreau in fata intrarii de la tribuna oficiala a stadionului Lia Manoliu, in timp ce grafferi adusi de noi desenau de zor. Pe langa multi ambasadori, eu unul i-am remarcat pe Octavian Belu (ex-antrenor al lotului de gimanstica, actualmente consilier prezidential pe probleme de sport), Soknan Han Jung, adica ambasadoarea ONU in Romania si Sanda Toma, campioana la canotaj.

Sambata au mai fost prezente Federatia Romana de Rugby, doar cu standul de prezentare datorita vremii, si Federatia Romana de Haltere - care au incantat participantii cu medaliile oferite, realizandu-se o dubla expozitie - li s-au alaturat cei de la Jandarmerie. Federatia Romana de Bridge nu s-a lasat deloc invinsa de ploaie, jocurile s-au desfasurat "conform planului".

Sa nu uitam nici de cei de la Federatia Romana de Volei, care, Duminica, desi trebuiau sa joace pe iarba, am improvizat un teren de 7x7 pe asfalt, unde cei mici s-au jucat pana spre sfarsitul programului. Special Olympics si Fundatia Motivation nu s-au lasat mai prejos si ne-au incantat cu meciurile demonstrative de baschet si de tenis de camp prin care am inteles inca o data ca sportul este chiar pentru toti, indiferent de obstacol, depinde de tine sa il depasesti, sa te bucuri de viata.


Cum a decurs concursul de Graffiti?


Cu peripetii si el. Programat initial la 10 dimineata, l-am mutat la 11:15 in speranta ca se opreste ploaia, apoi l-am anulat pentru duminica, pentru ca in cele din urma sa inceapa pe la 12 si ceva. Grafurile au fost foarte ok, la fel ca si baietii care le-au pictat. Cum bine a remarcat cineva, erau stiluri diferite prezente acolo, si asta s-a vazut si in mesajele transmise prin intermediul fiecarui graf.

 pace prin sport


Cum s-au derulat proiectul cu panoul digital pentru amprente si restul activitatilor sportive?


Oamenii care au venit s-au aratat foarte entuziasmati de posibilitatea de a-si pune pe mana stanga o manusa de plastic (chirurgicala) care apoi sa fie imbibata de vopsea bleu si pe care sa o puna pe un panou alb, iar in dreptul amprentei sa se semneze cu markerul sau sa lase un mesaj pentru pace. S-au umplut vreo 6 panouri, cred.

 pace prin sport

Surpriza evenimentului, pentru mine a fost Jandarmeria Romana. Invitata si ea la eveniment, sambata, pe timp de ploaie, ne-a incantat cu o fanfara care a prestat bine de tot, chiar ne gandeam sa ii invitam si la Stimultan 3 :)

 pace prin sport

Duminica, tot Jandarmeria a facut o parada de cai si niste demonstratii K-9 care au prins la public. Federatia de Canotaj a pus la dispozitie un ergometru, pentru simularea miscarii de vaslit. ASVSU a facut demonstratii de prim-ajutor, au fost prezenti si cei de la Federatia de Bridge, iar hit-ul dupa-amiezii de duminica a fost semnat de cei de la Federatia de Korfball, un sport relativ nou care incepe sa prinda si in Romania (google it).

Ce planuri aveti pentru urmatoarea editie? Cand se va intampla si ce anume veti schimba in organizare?

pace prin sport

Pentru urmatoarea editie vom avea o solutie de back-up mai incapatoare. Ne gandim la ceva de genul Romexpo, care sa ofere un spatiu generos atat in exterior, cat si in interior. Si mai avem cateva solutii, dar nu le pot dezvalui, Oricum, pentru editia din 2007 speram la o mai mare implicare a sponsorilor si a organizatiilor prezente in Romania, caci e vorba de un eveniment cu un foarte mare potential, si, ca la orice eveniment, activitatitile si amploarea evenimentului sunt proportionale cu bugetul evenimentului. Partea misto e ca deja am inceput lucrul pentru editia din 2007, ne-am dat seama ca e foarte important sa incepem cat mai devreme :)

E important ca am dovedit ca se poate. Cu siguranta cei prezenti nu ne vor uita prea curand - se citea aprecierea pe chipurile lor, sa nu mai spunem de copii, care vroiau sa practice toate sporturile, sa participe la toate concursurile.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera