Pin-up girls in lapte sau cum a reusit un fotograf polonez sa uimeasca o lume intreaga

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Fotograful Jaroslav Wieczorkiewicz a adus fotografia la alt nivel: el a preluat atmosfera si lookul pin-up, insa le-a imbracat pe fete in lapte, la propriu. Nu este vorba despre un truc, nici despre photoshop. Va povestim imediat cum a reusit sa imbine fascinatia pentru epoca pin-up girls si "laptele-de-mare-viteza", cum l-am numit noi.

Trebuie sa recunoastem, prima data cand am vazut fotografiile, am fost convinsi ca e vorba despre post-procesare. Asa ca am cautat mai multe despre autorul acestui proiect: un polonez care locuieste la Londra.

El a creat un calendar, inspirandu-se din fotografiile retro cu pin-up girls din calendarele "de pe vremuri"; a pastrat coafurile, posturile si elementele de decor precum fierul de calcat, motocicleta Vespa, mingea de volei, leaganul, cantarul sau nelipsita matura.

Numai ca fetele nu poarta haine ci lapte - "very fast milk". Aceasta tehnica este explicata in imaginile de mai jos. Pentru cei care nu sunt mare cunoscatori intr-ale fotografiei, este vorba despre mai multe cadre suprapuse. In acest timp, modelele sunt "invaluite" in lapte. Pentru o singura fotografie, Jaroslav are nevoie de 200 de cadre.

Evident, totul se aduna si se proceseaza apoi in Photoshop. Imaginati-va cat a avut de lucru pentru cele 12 luni ale anului. Calendarul va putea fi achizitionat in luna noiembrie.

Fotograful Jaroslav Wieczorkiewicz a mai folosit aceasta tehnica si in alte contexte, pentru alte proiecte. Puteti vedea mai multe pe site-ul sau oficial.

Ar mai fi de spus ca Jaroslav a castigat numeroase premii, printre care s medalia de aur in cadrul Prix de la Photographie Paris 2013, tine worskshopuri in Europa, prin care transmite mai departe aceasta tehnica a "laptelui-de-mare-viteza" si pregateste un DVD.


Sursa foto

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera