Piese de teatru pe care abia le asteptam in stagiunea de toamna in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

O data cu instalarea frigului, a inceput si stagiunea de toamna a teatrelor, asa ca v-am pregatit o selectie cu piese pe care abia le asteptam in Bucuresti. Pe langa premiere, am adaugat si sectiunea "piese-veterane"- pentru ca sunt spectacole care se joaca de ani de zile si care merita vazute.

O piesa buna de teatru. Nimic nu se compara cu o piesa buna de teatru - aceasta este concluzia la care am ajuns, de aceea va vom povesti, periodic, ce spectacole am mai vazut si cum ne-am simtit dupa ce le-am vizionat.

Pana atunci, la ce piese de teatru ne recomandati sa mergem in aceasta toamna?


Sursa foto

Teatrul Bulandra

Ce pacat ca e curva dupa John Ford, regia Alexandru Darie (cu schimbari majore de viziune, decor, distributie) - in pregatire.

Crima si pedeapsa in regia lui Yuri Kordonsky, din 17-18 octombrie, Sala Toma Caragiu (Icoanei). Dramatizarea lui Kordonsky ni-l aduce mult mai aproape pe Dostoievski. De unde se vede treaba ca ai nevoie de un rus ca sa intelegi rusii.

Cu: Marius Manole, Richard Bovnoczki, Vlad Logigan, Marian Ralea, Rodica Lazar, Anca Androne.

Piesa veterana: Ingropati-ma pe dupa plinta adaptat si regizat de Yuri Kordonsky. O piesa emotionanta, care va ramane multa vreme in gandurile voastre.

Cu: Marian Ralea, Mariana Mihut, Claudiu Stanescu, Andreea Bibiri, Vlad Oancea, Valentin Popescu, Profira Serafim, Sala Liviu Ciulei (Izvor). Bilete aici.


Sursa foto

Teatrul Odeon

Tipografic Majuscul de Gianina Carbunariu, sambata 19 octombrie, sala Studio.

Cu: Catalina Mustata, Alexandru Potocean,Gabriel Rauta, Mihai Smarandache,  Silvian Valcu

Equus de Peter Shaffer, regia Geanina Hergheligiu - spectacol  marca UNATC, preluat de teatrul Odeon,11 si 13 octombrie, sala Studio, 21.20 lei sau 12.72 lei.

Cu o echipa tanara de actori, piesa intra pe taramul contradictiilor si ii face pe spectatori sa isi chestioneze propriile certitudini si zone de confort.

Cu: Catalin Jugravu, Florian Mihai Nitu, Vladimir Albu, Ioana Chitu, Ecaterina Bunduc, Dragos Olaru, Andrada Fuscas, Ana Maria Turcu, Alina Lazar, Ema Constantin, Razvan Stoian/ Andrei Iancu, Diana Bejan, Delia Marian.

Piesa veterana: C.F.R. - Cometa, Copilul si Catelul dupa I. L. Caragiale, regia Alexandru Dabija, muzica Ada Milea, video Cinty Ionescu, joi 17 octombrie, sala Studio.

Cu: Dorina Lazar, Rodica Mandache, Oana Stefanescu, Alina Berzunteanu, Nicoleta Lefter, Marius Damian, Ionel Mihailescu, Pavel Bartos, Veronica Gherasim si catelul Puck.


Sursa foto

TNB

Micul Infern de Mircea Stefanescu, in regia lui Mircea Cornisteanu - 6, 12, 13 octombrie; 10, 20, 40 lei, program casa de bilete aici.

Cu: Ileana Stana Ionescu/ Rodica Popescu Bitanescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragos Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea.

Dineu cu prosti de Francis Veber, in regia lui Ion Caramitru, se joaca sambata 12 octombrie si duminica 13 octombrie, de la ora 20.00. Pretul biletelor: 80, 60 si 20 de lei.

Idolul si Ion Anapoda se joaca miercuri, 16 octombrie si duminica 20 octombrie ora, de la 19.30; pretul biletelor: 50, 40 si 20 de lei.
 
Egoistul il puteti vedea vineri, 18 octombrie ora 19.30 la pretul unui bilet de 70, 50 sau 20 de lei.
 

Teatrul de Comedie

Ne pregatesc o surpriza la inceputul lui noiembrie. Pana atunci, va recomandam piesa veterana care se joaca din 2006 -  Revizorul, in regia lui Horatiu Malaele (22 lei).

(biletele se pun vanzare cu doua saptamani inainte la casa de bilete si online in fiecare sambata la ora 12.00)


Sursa foto

Teatrul Foarte Mic

Central Park West de Woody Allen, regia Catinca Draganescu - in pregatire.

Teatrul Un Teatru

Cel mai frumos roman din lume după Larry Tremblay, regia: Alexandra Penciuc, 17 octombrie. "Dincolo de reusite artistice, exista uneori o dedicare totala a actorilor care provoaca solidaritatea neconditionata a publicului." (Cristina Modreanu)

Cu: Nicoleta Lefter si Ionut Grama.


Sursa foto

Teatrul Act

Orfanii de Dennis Kelly, un thriller psihologic despre realitatea contemporana, nerecomandat persoanelor sub 16 ani, regia Elena Morar, bilete 30 lei, 20 lei (redus).

Piesa exploreaza violenta in mediul urban si felul in care aceasta influenteaza viata linistita a unui cuplu de conditie medie.

Cu: Simona Cuciurianu, Ionut Grama, Laurentiu Banescu


Sursa foto

Stagiunea de Teatru Politic, Spatiul Platforma, acces gratuit, pe baza de rezervare (Contact rezervari: Alice Monica Marinescu +40726 415 514)

In cadrul stagiunii (21 Septembrie-14 Noiembrie 2013) vor fi prezentate spectacole de teatru politic, vor fi organizate dezbateri cu publicul pornind de la subiectele spectacolelor. Toate piesele incep la ora 19:30.

Nu ne-am nascut in locul potrivit de Alice Monica Marinescu si David Schwartz, 5-6 octombrie, 7 noiembrie, 14 noiembrie.

Textul impleteste povestile de viata a 5 persoane care au trait experienta refugiului cu fragmente din Ghidul de Obtinere a Cetateniei Romane pentru Cetateni Straini.

Cu: Alexandru Fifea, Katia Pascariu, Mihaela Radescu, Andrei Serban, Silviana Visan.

SubPamant. Valea Jiului dupa 1989 de Mihaela Michailov si David Schwartz, 11-13 octombrie, 17 octombrie, 3 noiembrie.

Cu: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Serban.

Capete infierbantate. 13-15 iunie 1990. de Mihaela Michailov si David Schwartz, cu Alexandru Potocean, 18 octombrie, 2 noiembrie.

Proiectul are la baza procesul de documentare prin diferite metode: interviuri cu martori, presa scrisa, rapoarte ale diferitelor institutii si organizatii, dezbateri, discutii publice, ateliere, concentrate in jurul evenimentelor din Bucuresti, din 13-15 iunie 1990.

Punct Triplu de Bogdan Georgescu, 8 noiembrie.

Del Duma!/ Vorbeste despre tine de Mihaela Dragan, 9 noiembrie.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera