Piesa de teatru: Povestea Porcului la Tandarica

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
N-am mai fost la o piesa de teatru pentru copii de cand eram in clasa a IV-a si am mers impreuna cu colegii si doamna invatatoare si am vazut... din pacate nu mai tin minte numele piesei. Da! Ma refer la teatrul Tandarica. Dar am fost ieri la premiera piesei Povestea Porcului si a fost mi-nu-nat.

Credeam ca o sa ma simt destul de stingher printre copiii mici si cele cateva profesoare sau mamici care ii insoteau. Insa nu a fost deloc asa pentru ca in sala numarul de copilasi era aproape egal cu numarul de adulti. Mi-am gasit un loc in toata harmalaia dinaintea spectacolului incercand sa nu incurc nici un copil care alerga prin teatru si m-am uitat la piesa Cenusareasa care rula pe televizoarele de langa scena. Gongul a inceput sa bata si cei mici sa se linisteasca sau sa fie linistiti de parintii lor, si cortina desenata foarte colorat s-a dat la o parte.

Povestea Porcului Povestea Porcului Povestea Porcului Povestea Porcului

Piesa de teatru a inceput cu toti actorii dansand, pentru ca mai apoi Baba si Mosul sa intre pe scena. Desi eu tineam minte ca ar fi trebuit sa fie teatru de papusi, personajele erau acum actori. Insa nu pentru mult timp, pentru ca au fost inlocuiti foarte repede de 2 papusi foarte bine realizate. Toate papusile aratau bine, iar povestea a reusit sa-i prinda aproape imediat atat pe cei mari cat si pe cei mici.

Totusi, nu am putut sa nu observ ca rabdarea copiilor nu a fost de durata, asa ca dupa ce porcusorul magic a construit podul de aur si a castigat mana printesei, acestia au inceput din nou sa se foiasca, sa se joace unii cu altii sau sa isi povesteasca desene animate. Iar concluzia la care am ajuns este ca piesele astea nu sunt atat pentru copii, cat pentru adulti si asta pentru ca ei au fost cei care au aplaudat in timpul cantecelor din piesa, sau au ras la unele glume pe care copiii nu le-au prea inteles.

Povestea Porcului Povestea Porcului

Si daca tot am ajuns la glume la care rad numai cei mari, am auzit multa lume spunand ca la Tandarica unele replici ar trebui interzise sau ca ar trebui sa apara patratelul rosu in coltul scenei. Ei bine, eu nu am auzit nici o replica de acest fel. Nimic trivial, nimic cu tenta sexuala. Iar daca mai exista si glumite intelese doar de adulti, gasesc asta a fi un lucru normal pentru ca altfel insotitorii celor mici s-ar plictisi la fel de repede ca odraslele lor si la jumatatea spectacolului sala ar fi goala.

Povestea Porcului Povestea Porcului

La final, cand actorii au revenit pentru a se pleca in fata publicului, scena a fost pur si simplu asediata de copii care vroiau cu orice pret sa ofere flori. Din pacate, singurul personaj care nu a primit o floare a fost chiar star-ul piesei, adica Porcul.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera