Pick a card, any card - de ce ai nevoie sa-ti faci card pentru internet

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Nu toate brandurile au ajuns in Romania. Nu toate cartile misto sunt traduse. La electronice poate vrem altceva decat ceea ce se gaseste in magazinele de profil de aici. Despre gadgeturi sa nu mai vorbim, greu de gasit asa ceva in spatiul mioritic. Apar mereu produse noi, care pana ajung la noi devin vechi de cand lumea.

Daca pana mai de curand ne rugam asiduu de orice cunostinta care parasea hotarele tarii sa ne aduca si noua "ceva" sau ii rugam pe expati sa ne faca shopping-ul prin noua lor patrie, acum ne putem comanda comod pe net ce vrem. Mai ales ca a mai disparut din teama magazinelor online ca toate comenzile care trebuie sa ajunga in Ro sunt facute cu carduri false/furate. 

Raspunsul este simplu, cu plata pe Internet. Intri pe site, cauti necesarul, pui in cos, dai codul de la card, pui adresa si astepti coletul. Fara bataie de cap, alergat prin magazine, facut rugaminti la altii si toate acelea. Se poate sa ai ceva batai de cap cu Posta Romana, care vrea si ea "vama".

Cum facem rost de acest mirific salvator, cardul cu care poti plati pe net? Caci nu poti plati cu orice card. Mergem la cea mai apropiata banca, la o banca de renume sau la banca recomandata. Impacam capra cu varza si cu lupul si trecem pe la toate. Noi asa am facut si am descoperit urmatoarele:

1. BCR are un minunat colectiv de angajati mai mult decat nedornici sa te ajute si sistemul este putin alambicat. Iti faci un card VISA sau Maestro, si apoi iti faci pe acelasi cont un card special pentru plata pe Internet, VISA Virtuon. De ce nu poti plati direct cu primul nu ni s-a spus.

Deschiderea de cont costa 21$, alimentarea cardului virtual se face in lei, la bancomat de pe cardul "de suport". Iar de primit, il primesti intr-o saptamana.

2. La Banca Tiriac fete mai destinse. Aici iti trebuie un singur card, un VISA si deschiderea de cont este de 10 ron. Pe langa obisnuitele comisioane luate la tranzactii, trebuie sa mai disponibile inca 36ron, taxa de administrare. Cardul vine in 10 zile lucratoare si alimentarea cu "combustibil" se face la caserie, in lei, dupa modelul pui cat ai nevoie.

3. La BRD, trebuie doar sa pronunti cuvantul card si imediat ti se prezinta formularul. Suma minima de inceput este de 5 euro, exista un comision lunar de 0,5 euro si unul anual de 7 euro pentru administrarea contului. Cardul e gata in 10 zile lucratoare, iar depunerile se fac in euro la caserie.

4. OTP Bank este mai mult decat dornica sa te ajute. Nu exista taxa de deschidere, comisionul anual este de 10ron, alimentezi la casierie in lei si cardul vine in 4 zile. Asa da atitudine si servicii. Atentie insa la comisioanele de tranzactie.

5. Alpha Bank trebuie sa se intereseze daca poti plati cu cardurile lor pe net. Afla ca da se poate si iti arata si lunga lista de comisioane, toate in euro. Depunerea minima pentru deschiderea contului este de 50euro, emiterea cardului inca 10 euro, comisionul anual este de 15 euro si cardul vine in 2-3 saptamani, deoarece se "tipareste"  in Grecia. Plus, intr-o zi nu poti cheltui pe net mai mult de 100 de euro.

6. La Finansbank un baiat cu cravata se lauda ca ei au un produs unic pe piata. Un card 3 in 1, care combina facilitatile unui card de credit, cu cele ale unui card de debit si nu in ultimul rand cu cele ale unui card de cumparaturi, ca cele eliberate de marile magazine de la noi. Avand un pic de sange de card de credit in el, pentru Mastercard Avantaj vei avea nevoie de un buletin, o adeverinta de venit si o declaratie de litigii. Pentru a cumpara de pe net este nevoie sa oferi atat numarul cardului cat si o serie inscrisa pe card (ceva diferit de codul pin, mi-a precizat baiatul). Comisionul de emitere este de 10 lei noi, iar taxa anuala 30 ron pe care nu trebuie sa o platesti imediat. Cardul se elibereaza in doua - trei saptamani.

7. ING iti pune la dispozitie doua carduri, Visa Electron si Mastercard. In aceasta perioada puteti sa va faceti un card Mastercard si sa platiti o taxa anuala de 25ron in primul an, fata de 50ron cat ar fi in mod normal. Merita de mentionat din moment ce taxa pe primul an trebuie platita imediat. Pe card poti sa pui pentru inceput orice suma vrei. Un alt detaliu interesant, este ca ING nu au casierii, prin urmare nu trebuie sa aveti de-a face cu casierite consumate nervos. Cardul se incarca de la bancomat, si-l primesti in 7 zile de la depunerea cererii.

8. La Raiffeisen ai de ales intre un card Visa Electron si un card Maestro. Depunerea minima pentru deschiderea contului este de 5ron si cardul il primesti in 10 zile lucratoare. Atunci cand cumperi online, ti se face conversia in moneda tarii imediat, insa cu cardul Visa ma intai se face o conversie in euro, si apoi in moneda tarii din care cumperi. Banii trec prin doua etape de conversie. La Maestro este aceeasi situatie, fiind vorba de dolari in loc de euro. Taxa de maintenance este de 0,5roni/ luna.

9. Bancpost se mandresc ca ei au cel mai potrivit card pentru tranzactii online, Taifun Mastercard. Procedura pare complicata, dar noi am crezut ca este cea mai logica. Suma minima cu care poti sa incepi e un milion, din care pe card trebuie sa ramana intotdeauna 15ron, suma care este "purtatoare de dobanda la vedere" si ti se returneaza la inchiderea contului. Emiterea si tiparirea cardului costa 5ron, respectiv 3ron. Deci pentru inceput ai nevoie de 108 RON. Administratia anuala a cardului este gratuita.

Toate cardurile sunt valabile 2 ani.

Asadar si prin urmare iti uram vanatoare placuta. Sa-ti gasesti cardul pe care te face pe tine fericit si impreuna sa puneti la cale aventuri capitaliste. In alte cuvinte, $pend, $pend, $pend.

banca costuri
timp(zile)
BCR
21 usd - deschidere
7
Tiriac
10 ron - deschidere, 36 ron/an - administrare
10
BRD
5 euro - deschidere&plafon minim, 0,5  euro/luna&7 euro/an - administrare
10
OTP
0 -  deschidere, 10 ron/an - administrare
4
Alpha
50 euro - plafon minim, 10 euro - deschidere, 15 euro - comision anual
14-21
Finansbank
10ron - deschidere, 30 ron/anual - administrare
14-21
ING
0 ron - deschidere, 25 ron - primul an, 50 ron/anual urmatorii ani
7
Raiffeisen
5 ron - deschidere, 6 ron/anual
10
Bancpost
108ron la inceput. Detalii la punctul 9 de sus.
7
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera