Peste 25.000 de oameni la cel mai mare protest pe care l-a vazut Bucurestiul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Presa a scris ca la marsul de aseara ar fi participat intre 10.000 si 15.000 de oameni. Insa, cei care au fost la mars stiu ca cifra reala este cel putin dubla si, indiferent de numarul exact de oameni care au venit sa protesteze pasnic, un lucru este sigur: a fost cel mai mare protest pe care l-a vazut Bucurestiul de dupa Revolutie (si un caz de manipulare mass media demascata).

Alte calcule spun ca au fost 52.000 ("Câți am fost până la urmă? Coloana a avut un minim de 26,000 de metri pătrați X 2 oameni/mp = 52,000 de oameni") sau 35.000 de oameni. Pana la urma, noi credem ca adevarul e undeva la mijloc, in strada iesind in jur de 25.000 de oameni. Dar cel mai important e ca am fost multi, foarte multi, mai multi ca saptamana trecuta si, cel mai probabil, mai putini decat duminica viitoare.


foto: Diana Iftodi si Cristian Vasile

Marsul a pornit de la Universitate, a trecut prin Piata Unirii, cartierele Timpuri Noi si Tineretului si apoi inapoi la Universitate. In total 8 km. Va dor picioarele? Pe mine, da!

Si la Cluj au iesit in strada peste 12.000 de oameni! Bravo!


foto: photo: Andrei Pintea

Daca nu ati iesit la proteste si va numarati printre cei care se intreaba: "De ce Roșia Montană? De ce n-ați protestat când s-au vândut rezervele de petrol? Sau împotriva defrișărilor abuzive? Sau împotriva organismelor modificate genetic etc.?", va raspunde Cristian Neagoe.

Ca si duminica trecuta, la protest n-au participat doar hipsteri, ci oameni de toate varstele si din toate categoriile sociale. In mijlocul multimii s-a aflat si Eugen David, felicitat de foarte multi protestatari care au venit sa-i stranga mana si sa-si arate suportul. De asemenea, dupa proteste, acesta a scris:

"Mișcarea nu are lideri, are doar conștiință. Este imposibil pentru Victor Ponta să stea de vorbă cu 25.000 de oameni la București plus alte mii în țară și străinătate. Revendicările noastre nu se discută și nu se negociază, vom fi în stradă până la soluționarea fiecărui punct" - Eugen David, Alburnus Maior

Asta si dupa ce Ponta (imbracat in salopeta RMGC) a ales sa se duca sa-i convinga pe minerii care se inchisesera in subteran sa iasa la suprafata si a spus ca va discuta si cu cei pe care ii considera el a fi liderii din Piata Universitatii: Remus Cernea si Nicusor Dan.

"După declarațiile făcute în grabă la Roșia Montană, rupte de realitatea înțeleasă de zeci de mii de cetățeni ai României care s-au aflat ieri în stradă, protestatarii au mai adăugat o revendicare pe lista lor: demisia lui Victor Ponta. Prin urmare este absurdă ideea negocierii cu un prim-ministru căruia strada îi cere demisia."

Astazi a inceput si scoala, apropo de citatul din Ponta, insa prima zi de scoala reala pentru Romania a fost ieri.


foto: Uniti Salvam si Vlad Fiscutean


foto: Cristian Vasile

foto: Vlad Ursulean


foto: Cristian Vasile

Duminica viitoare o sa fim si mai multi! Incheiem cu un citat dintr-un text care a devenit viral in aceasta dimineata si cateva filmulete de la cel mai mare protest pe care l-a vazut Bucurestiul:

"Dragă politicianule român, fă-ţi rost de o viaţă normală, de om, nu ca să înţelegi ceva, dar măcar să fii mai fericit. Şi să îţi permiţi să vii şi tu la proteste duminica ori măcar la plimbare, că-i atât de mişto."

Proteste Rosia Montana ziua 15 / Bucuresti 15 septembrie 2013


Ziua 15 - Proteste impotriva RMGC


Save Rosia Montana movement


Rosia Montana - trailer of a revolution - tens of thousands in the streets of Bucharest


#rosiamontana, ziua15

2 comentarii

Peste 25.000 de oameni la cel mai mare protest pe care l-a vazut Bucurestiul
pegassus
#1 -

sintem multi in strada...
'Numar' participanti la mitinguri, ca ziarist sau participant, din februarie 1990. Ieri am numarat pentru prima oara pe cei iesiti in strada pentru Salvarea Rpsiei Montane - am scris aici: http://brinzoaicecugem.blogspot.ro/2013/09/in-strada-sintem-mai-multi.html. Cea mai consistenta iesire in strada din Bucuresti/Romania, post-1989, a fost marsul tacerii / camasilor albe din 10 iulie 1990, pentru eliberarea lui Marian Munteanu - cind 'fanii' au estimat 100.000 de participanti, iar 'adversarii' au tacut, pur si simplu.
Peste 25.000 de oameni la cel mai mare protest pe care l-a vazut Bucurestiul
alina
#2 -

Comentariu nou

Un articol de nota 10 plus!
Foarte reusit!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera