Peregrinari de vineri seara: Preoteasa, pe verticala - Tetra Rock si Funk Rock Hotel #5

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Dintotdeauna au fost motive pentru care sa ne placa la Preoteasa. Pentru Old School si salile de repetitii mici, insalubre, dar boeme, care se intind pe toate nivelurile, pana la mansarda. Si, mai ales, pentru ca locul are un potential serios cand vine vorba de concerte si muzica buna.

De cand s-a dechis Silver Church, avem un motiv in plus sa ne placa Preoteasa (asta daca nu punem la socoteala face-lift-ul, care a mai incalzit atmosfera de hruba blocata intr-o bucla temporala antedecembrista, ca sa nu spunem altfel). Iar aseara, in ciuda lui vineri 13, am avut ocazia sa ne bucuram din plin de faptul ca doua locatii in care se canta genuri cat se poate de diferite impart aceeasi adresa.

Pentru ca am migrat intre Tetra Rock (nu vi se pare si voua ca a fost cam neinspirata alegerea numelui?) si Funk Rock Hotel #5. Adica, muzica pe alese, de toate pentru toti.

Tetra Rock - desfasurat in sala de concerte de la etaj - a inceput pe la 7 (chiar putin mai devreme decat era anuntat) cu prestatia maestrului, inegalabilului, adevaratul guru al chitaristilor din Romania, Adi Manolovici, si a sindicatului sau. Ceea ce, impreuna cu atmosfera de serbare scolara din sala, ne-a trimis direct la usa la Silver Church, ca pe niste refugiati la portile ambasadei.

tnmici

Din pacate, Silver Church nu se deschidea pana la 9. Si, cum nici de Parlament sau Taxi nu ne era tocmai dor, ne-am retras in apropiere, adica in B52, pentru o bere scurta.

Prin urmare, seara a inceput cu adevarat abia in jur de 10, cand ne-am intors la Preoteasa chiar cand isi incepeau concertul cei de la Timpuri Noi, ce au reusit sa ii ridice de-adevaratele de pe scaune pe toti cei adunati in sala, si sa ii aduca in fata scenei. Da, au cantat tot piesele lor ultra-cunoscute si au incheiat concertul cu un bis cu Victoria si Perfect, da, tot fara bassist canta si da, piesele suna atat de sec cu sampler-ul ala pe ele, incat ne-a parut sincer rau ca i-a apucat reinventarea tocmai acum, la batranete.
Ba Artanu a si repetat mica lui jonglerie cu prosopul :)

tnmici

tnmici

Dar macar l-am prins pe Artanu in forma buna, nu ca la ultimul concert la care am fost, cand Dan Iliescu a fost one man show toata seara. Si, pana la urma, Timpuri Noi au pe scena o energie pe care ti-o transmit vrei-nu vrei. Asa ca ne-am simtit bine la concert.

tnmici

Am coborat in Silver Church spre sfarsitul concertului The Amsterdams. Clubul era plin-ochi, desi voia buna era concentrata mai mult prin fata, in entitati de sex feminin care se dezlantuiau in fata scenei.

frh

frh

Imediat si-au inceput concertul cei de la Snails, o trupa cu membri din republica Moldova. Ne-au placut foarte mult energia si naturaletea lor, dar si faptul ca abordeaza indie-rock-ul ceva mai matur si mai putin superficial decat ne-au obisnuit trupele care au adus acest gen la noi in tara. Ba chiar i-au dat un usor iz disco cu Superbasurile lor :)

frh

frh

Aceeasi directie au urmat si Les Elephants Bizarres, ce au continuat show-ul. Publicul deja se incinsese bine, baietii cu palarii si papuci supradimensionati pe post de Dancing Shoes (doar claparul, probabil l-au ridicat direct din pat si l-au adus la concert) au dus cu succes stafeta mai departe catre EMIL.

frh

frh frh

Ne-a fost dor de EMIL (nu i-am mai vazut de la B'estfest incoace). Asa ca am dansat serios in timpul concertului lor. Nu stim acum daca mai mult din nostalgie, pentru ca ne-a prins atmosfera, sau pentru ca piesele lor au intrat deja in folclorul urban. Probabil cate putin din toate.

Inainte de Kumm, metropotamii au inceput sa simta durerea de picioare - si de cap, dar asta nu se pune :) Asa ca si-au luat frumos hainele de la garderoba (da, clubul are garderoba, uraaa) si au fugit acasa. La Silver Church petrecerea a continuat pana spre 4 dimineata.

frh

E bine, intre-adevar, sa poti sa mergi in aceeasi seara la doua concerte atat de diferite, mai ales cand nu esti fixat pe un singur gen de muzica - you can have your cake and eat it too! Iar Silver Church este o locatie excelenta pentru concerte de acest gen. Abia asteptam urmatorul vineri 13 :)

Mai multe poze pe 100eyes.ro:

Timpuri Noi @ Tetra Rock
Funk Rock Hotel #5 @ Silver Church2 comentarii

Peregrinari de vineri seara: Preoteasa, pe verticala - Tetra Rock si Funk Rock Hotel #5
cineva
#1 -

Comentariu nou

n aveti mai multe poze de la funk rock hotel?

Peregrinari de vineri seara: Preoteasa, pe verticala - Tetra Rock si Funk Rock Hotel #5
Ioana
#2 -

ba da

doar ce le-am pus in galerie, pe 100eyes. gasesti linkurile mai sus.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera