Pe scurt

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

sighisoara

- forumul francofoniei nu inseamna doar curatenie in centrul orasului (de-ar fi un forum in fiecare luna, ar fi luna Bucurestiul in permanenta), ci si renovarea carciumii de la Parlament. Apropo, ati vazut ce schimbari se intampla prin Piata Victoriei?

- Compact Info, ziarul gratuit despre Bucuresti, a ramas fara director general; Laurentiu Ciocazanu si-a dat demisia acum cateva zile.

- un articol ce constituie varful unei campanii PR, aparuta pe Internet de vreo cateva zile bune. Campanie reusita, toata lumea vorbeste despre Dogan si "buzunarele largi si pline" ale turcilor. Si as inclina sa cred ca ce e pe net nici macar nu a fost voita, e mai degraba virala.

- a treia despre presa azi, uite concluzie despre salariile din media (apropo de povestea cum ca Teo ar fi fost ofertata pentru 500 de mii de euro pe an): sume impresionante, dar absolut normale intr-o piata TV. Si ca exemplu de piata TV e data America cu Oprah. Este desigur un argument cel putin incomplet - autorul uita sa puna in aceeasi balanta si audienta emisiunii lui Teo, precum si valoarea pietei de TV din Romania. Comparativ cu cele americane.

- timpul pierdut prin traficul din capitala ar echivala cu 570 de milioane de euro - se pleaca de la premisa a doua ore pe zi pentru a merge la serviciu si inapoi. Adica 10% din PIB - daca mai adaugam la suma asta si cat se mai pierde din faptul ca angajatii o ard aiurea la servici au o productivitate mai scazuta comparativ cu cea din Europa, de exemplu, cred ca ajungem usor la un PIB cu 15-20% mai mare.

-  in Crangasi poti sa inveti sa faci escalada luna viitoare

- CFR-ul a fost bulversat pentru ca in cartierul Pajura au fost furate cablurile de alimentare de la semnalizarea liniei ferate

- campania promotionala de iarna Wizz Air consta in 200 de mii de bilete gratis (adica se platesc doar taxele). Biletele sunt valabile de la 1 octombrie la 24 martie. Destinatiile sunt multiple in Europa, iar direct din Bucuresti (Baneasa) ai zbor catre Barcelona, Budapesta, Dortmund, Londra si Roma - asta incepand cu 15 ianuarie 2007. Din Romania se mai poate zbura din Arad (tot din 15 ianuarie) si din Targu Mures. Stiu eu pe cineva care ar cam folosi intens bilete Bucuresti-Londra si retur. :) [via]

- cica cetatea Sighisoarei sta sa cada pentru ca nu sunt bani, sustin autoritatile. Imi vine greu sa cred ca asta e adevarul, in Romania sunt o gramada de bani si Sighisoara este un punct investitional atractiv - problema este incompetenta autoritatilor. Trist.

- noi poze de la concertul Placebo la Lucian

Foto cu cetatea Sighisoarei de markpanzee via Flickr
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera