Pe 4 iunie, se redeschide Muzeul Colectiilor de Arta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cei care iubesc arta au un nou motiv de bucurie - Muzeul Colectiilor de Arta isi va redeschide portile pentru publicaul larg, la data de 4 iunie 2013.

Astfel, dupa un amplu proces de consolidare si renovare a cladirii si dupa restaurarea unor importante piese din patrimoniul muzeal, 34 de colectii pot fi admirate de vizitatori pentru prima data dupa 1986.

Muzeul Colecţiilor de Arta (citeste cronica) este gazduit in cladirea fostului Palat Romanit.

Edificiul, a carui constructie a inceput in jurul anului 1812, dupa incendiul devastator din 1802 care a transformat in cenuşă cea mai mare parte din casele de lemn ale capitalei, este unul din reperele importante ale inceputurilor arhitecturii moderne din Bucureşti.

Finalizat de catre vistiernicul Grigore Romanit (Romanet), al carui nume il poartă, palatul a fost supus de-a lungul timpului unor transformări masive.

Acesta a fost inaugurat in 1978 ca sectie a Muzeului National de Arta al Romaniei (citeste cronica) si gazduieste donatiile facute de-a lungul anilor de colectionari.

muzeu

Muzeul Colectiilor de Arta, din 1986 pana in 2009, a fost deschis parţial pentru public, in diferite formule (corpurile B şi C pana in 2002, corpul A in perioada 2003-2009), iar la inceputul anului 2009 muzeul a fost inchis, ca urmare a avansarii lucrarilor de consolidare si restaurare, finantate prin imprumutul oferit Romaniei de catre Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, in vederea reabilitarii monumentelor istorice reprezentative.

Vom putea vizita muzeul incepand cu data de marti, 4 iunie, orele 11.00.

Programul de vizitare al muzeului este de sambata pana miercuri, orele 11.00-19.00 (in perioada mai – septembrie)/ 10.00-18.00 (in perioada octombrie – aprilie), joia si vinerea inchis.

Ce ziceti, mergeti sa-l vedeti?

1 comentariu

Pe 4 iunie, se redeschide Muzeul Colectiilor de Arta
tiby
#1 -

Comentariu nou

Am câteva intrebari:

Cât este biletul de intrare ?
Muzeul nu are site propriu ?

Detalii am gasit pe http://www.mnar.arts.ro/Muzeul-Colectiilor-de-Arta dar aici se spune ca Muzeul este temporar închis

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera