Patriarhia Romana reaminteste ca este impotriva proiectului de la Rosia Montana

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


In cazul in care va intrebati ce crede BOR despre proiectul Rosia Montana, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica, a tinut sa reaminteasca ca Sinodul BOR s-a declarat inca de acum zece ani impotriva proiectului RMGC.

Acest lucru s-a intamplat in timpul unei emisiuni de pe Realitatea, unde invitat in studio era ministrul Culturii Daniel Barbu. Purtatorul de cuvant BOR a intervenit telefonic si a subliniat ca pozitia Bisericii Ortodoxe Romane nu s-a schimbat din 2003 si ca in privinta Rosiei Montane, BOR mereu va respecta punctul de vedere al Academiei Romane.

Iata ce a spus acesta:

"Se implinesc zece ani de cand Sfantul Sinod si-a exprimat public punctul de vedere impotriva proiectului Rosia Montana. Creatia, mediul sunt dar de la Dumnezeu care trebuie prezervat. Sunt aceste probleme de patrimoniu, care in viziunea celor care au initiat proiectul, ar trebui sa dispara. Nu mai vorbesc de frumusetea divina a acestui loc. Punctul de vedere al Sfantului Sinod s-a bazat pe pozitia Academiei Romane. Si in acest moment, pozitia Bisericii este neschimbata din acest punct de vedere"

"Constatam ca nicio autoritate a statului nu-si asuma responsabilitatea pentru gravele probleme de mediu si patrimoniu. Sunt discutii care nu vin si cu solutii. Trebuie sa existe o dezbatare serioasa despre ceea ce va fi la Rosia Montana. Nu suntem impotriva dezvoltarii economice a Romaniei, dar nu trebuie sa distrugem acea regiune pentru vecie. Degeaba ne cauta politicienii romani, aici nu e nimic de negociat, doar daca se schimba situatia radical".
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera