Otacii la datorie la prima editie a Otaku Festival

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Sambata pe la pranz daca vroiai unde se tine Otaku trebuia doar sa urmezi multimea care se deplasa in pasi alergatori si fete zambarete spre CNDB. De la prima treapta si pana la intrare erau numai omuleti care astepatau nerabdatori deschiderea, marea deschidere a festivalului destinat anime-urilor.

otaku

otak

otak

Deschidere care a fost decalata din cauza conferintei de presa care nu se mai termina. Toti cei stransi nu faceau altceva decat sa-si dea cu presupul la ce s-ar putea ascunde dincolo de usi. De la filmuleze underground, la invitati surpriza, totul vuia de la un colt la altul.

Inauntru de la fanii X-Men, pana la cei cu veleitati artistice, toti erau stransi in fata ecranului de proiectie. La inceput a fost o selectie de amv (anime music video) facute de pasionti ai genului. Langa mine se tot comenta amatorismul cu care sunt facute si erau comparate cu altele de pe Youtube. Am auzit chiar si un "mai bine le vedem acasa pe 19 inch, ca aici nu e buna lumina". Asta in caz ca dorea cineva sa dispute "iubirea" pentru gadget-uri a otacilor.

otaku

Documentarele ce au urmat au venit cu tot felul de informatii interesante despre cateva dintre personajele mai cunoscute ale genului Ultraman, Astro Boy si Tetsuo, Iron Man. Toate fiind un mix intre umanitate si tehnologie, presupuneri ale unui viitor incert si... robotizat.

otaku

otak

Alte puncte de interes erau jocurile de Go si cele video. Daca la Go atmosfera era foarte linistita, cu oameni care incercau sa citeasca si sa inteleaga regulile in semi-intunericul salii, in parea cealalta confuntarile depaseau mediul virtual si se transformau in tachinari verbale. "Noob-ule, nu stiai ca lovitura mea cu gheata sparge blocajul tau. Ce noob esti!" ?!?!

otaku2Clar era un loc unde doar cei "pasionati" aveau voie. Restul sa se limiteze la art-wall-ul plin cu creatii autohtone apartinand unor creativi ca inkaman, kaeru, beyond sau veronica solomon :).  Multi dintre ei erau cunoscuti publicului amator de anime, chiar ne permitem sa spunem ca aveau fani.

otaku

otak

otak

otak

otak

ot

Inclusiv prima BD romaneasca cu anime.

otaku2

otak

Puse la colt erau cateva opere de arta cu autor necunoscut si tema...indecisa.

otak

otak

Mai vechea noastra cunostinta, Pisica Patrata isi ocupa si ea un loc de cinste printre exponate.

otak

Ok, quizz cu tenta bio-geografica: unde gasim pe harta "Rawmania" si ce fel de animalute sunt acestea? Un indiciu, incercati la Otaku pentru inspiratie.

otak

otak

Atmosfera de concert era creata de toti cei cu telefoanele pe sus care incercau sa pozeze orice prindeau pe micutele ecrane. Oraganizatorii erau foarte multumiti, deoarece festivalul a avut un real succes la capitolul vanzari. Intrarea libera a fost compensata de cartile de benzi desenate, insigne si stickere. Intr-o ora mai erau doar 5 carti si nici un colt de poster, si asta doar in prima zi. Sala s-a dovedit neincapatoare si aproape ca se "lucra in schimburi", cu pauze pentru o gura de aer.

ot
1 comentariu

Otacii la datorie la prima editie a Otaku Festival
din coclauri
#1 -

proof the reader

trecand peste faptul ca stilul cum sa ii zic recenziei, articolului, darii de seama - ma duce cu gandul la cutezatorii in faza lor de decadenta simandicoasa manata de o prostologeala de sala de onomastica pt minori de la mcdonald("pasi alergatori si fete zambarete", "invitati supriza" si tot asa inainte) oare ce inseamna
"Inclusiv prima BD romaneasca cu anime." ? gramatical varza si dezinformare pe fata..

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera