Originea speciilor urbane

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Marin Preda s-a inselat. Viata nu e o prada. Viata e o lupta. Prada e autobuzul. Sau locul pe scaun, locul de parcare, 5 minute mai devreme la serviciu, ultima merdenea de la patiserie.

Dar ati spune poate ca lupta nu e chiar conforma cu preceptul darwinian "supravietuirea celui mai puternic". Pentru ca nu suntem amoeobe, nici parameci, ci suntem dotati la etajul superior cu o cavitate osoasa, care la unii este plina cu folos, iar la altii ajuta doar la echilibru, noi nu ne bazam pe forta, nici pe abilitatile fizice, ca doar nu traim in jungla. Gresit!

autobuz

Daca mergeti dimineata la serviciu cu autobuzul, ca mine, v-ati dat seama cu siguranta ca acolo trebuie sa te supui altor reguli si sa ai o conditie fizica excelenta, pentru alergat dupa autobuz/tramvai (cu sau fara ajutorul cainilor din cartier), pentru avansat cat mai in centrul strazii pentru ocuparea unui loc in fata (atentie, se cheama ca muscati din cascaval... stati la linie!), pentru inghiontit, impins, calcat, urcat, pentru ca apoi sa va puteti lua pozitia  atat de familiara timp de milioane de ani, atarnat intr-o mana de craca. Acum e de aluminiu, dar nu are-a face.

Unii dintre noi refuza sa mearga cu turma. Asa ca intarzie la serviciu. Sau merg pe jos. Asta e alta aventura. Citeam odata despre soarta nefericita a unui pustan dintr-un sat fara scoala care mergea zilnic 4 km pe jos pana la scoala din satul de alaturi. As vrea eu sa pot face zilnic o plimbare de o ora pe un drum cuminte de tara. Dar pentru mersul pe jos in Bucuresti trebuie sa ai alte calitati.

trotuar

Daca ai facut armata la puscasi inseamna ca esti apt. Daca nu, tine pasul, racane! Trebuie sa te strecori printre garduri si masini, sa sari peste balti (la nevoie sa le treci inot), sa alergi printre masinile vajaind cand vezi lumina rosie la semafor (sau poate o vezi verde.. asta e un alt mister.. concitadinii se pare ca sufera de daltonism colectiv), sa faci slalom, sa depasesti ... si sa iti spui... maine merg cu autobuzul.

zebra

Cateodata invidiez paramecii.

2 comentarii

Originea speciilor urbane
Jen
#1 -

Comentariu nou

Foarte misto articolul... Surprinde bine aventura matinala din Bucuresti... din pacate.

Originea speciilor urbane
stefanM
#2 -

corect.

Corect - atat pentru cei ce se trezesc cu chef de viata(care le piere pe drumul spre serviciu, cand esti calcat in picioare - fizic - si esti conservat alaturi de celelalte sardine bucurestene) cat si pentru cei ce merg cu masina proprie(nu circulati prin Bucuresti zilele astea... decat pe jos / cu bicicleta); metropola "mult-iubita" ne rezerva in fiecare zi "surprize-surprize", care mai de care mai placute / stresante / picante / plictisitoare / suparatoare / etc. Fierbem impreuna in aceeasi oala...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera