Omul Paianjen 3 - Itsy bitsy spider...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
...came up the water sprout.
Down came the rain and washed the spider out.


(SPOILER ALERT)

Spiderman 3
este un film inferior celorlalte doua dar de patru ori mai distractiv. Asta deoarece avem patru adversari si de doua ori mai multe conflicte! Reuseste sa incheie toate povestile incepute in filmele anterioare, desi nu o face nemaipomenit de bine, desi are doua ore si jumatate la dispozitie.

La inceputul filmului Peter Parker este fericit. New York vrea sa-i ofere cheia orasului. O va cere pe Mary jane in casatorie. lucrurile incep sa ia o turnura neplacuta cand Harry vine sa se ia la harta cu el pentru a razbuna moartea tatalui sau, iar apoi Peter afla ca ucigasul unchiului sau, ar fi ramas neprins.

In aceste momente tensionate, o paleasca neagra de cerneala cu vointa aterizeaza intr-un parc langa Parker si il urmareste cateva zile pana cand simte ca tanarul isi reprima sentimentele, moment in care sare pe el. Parker se trezeste atarnat de marginea unei cladiri, mai puternic, mai agil, mai... de toate. Simbiotul insa ii creste si agresivitatea, motiv pentru care ajungem sa-i vedem latura intunecata.


Sunt mai puternic, mai agil, mai... de toate. Si uite ce par emo am.

Personalitati multiple, you gotta love em. Raimi si Maguire insa nu-si dau seama daca latura intunecata a lui Parker il face mai amuzant sau mai evil. Ei le incearca pe amandoua, dar stiti cum e faza cu "doi iepuri".

Tobey Maguire isi transforma zambetul inocent intr-un ranjet si incepe sa faca tot felul de nebunii, gen danseaza pe strada. Am putea sa consideram chestiile astea ca fiind ridicole, insa au sens daca ne gandim ca este vorba de Sam Raimi, un regizor care se delecteaza cu umorul stupid.

Slava Domnului pentru scenele de actiune care sunt multe, interesante si as putea spune chiar revolutionare. Tobey Maguire se implica mult mai mult in aceste scene, si se vede ca el isi face propriile cascadorii si propria coregrafie de lupta. Tobey Maguire devine Spiderman cu adevarat.

In cele din urma Peter ia decizia de a scapa de simbiot, care in schimba da peste Eddie Brock si astfel se naste Venom, as we know and love. As vrea sa spun ca Venom face tot filmul, dar o estimare mai corecta ar fi ca Venom trage filmul in jos. Nu exista destul timp pentru a dezolta personajul indeajuns.

Nici macar CGI-ul nu mi-a placut cum a aratat la Venom, iar Topher Grace desi am avut incredere in el, pare a fi mai interesat sa se distreze decat sa fie un actor convingator. Sandman si Noul Goblin au fost personaje mult mai bune, mai interesante, de care sa te poti atasa. Filmul ar fi aratat complet altfel daca s-ar fi axat pe acestia doi (asa cum intentiona Raimi sa faca).

Spiderman 3 este o poveste de dragoste in care Peter Parker se indeparteaza de femeia iubita, Mary Jane. Este o poveste de factura Jekyl and Hyde in care personajul principal trebuie sa faca o alegere intre a fi mai puternic si a fi mai bun. Este o poveste traditionala de razbunare. Intr-adevar Spiderman 3 indeplineste toate aceste roluri si pe toate le face binisor.

Dar pe nici unul nu-l face cu adevarat bine. Spiderman 3 este un film ce trebuie neaparat vazut la cinema pentru a te putea bucura de efectele speciale fantastice si de scenele de actiune. Din pacate nu este sfarsitul inaltator al trilogiei Spiderman pe care eu l-as fi vrut.

Sursa poze5 comentarii

Omul Paianjen 3 - Itsy bitsy spider...
Patrick Bateman
#1 -

Comentariu nou

ca sa fiu mai concis, este la fel de gunoi ca celelalte doua.
restul e vorba goala:)

Omul Paianjen 3 - Itsy bitsy spider...
iancu
#2 -

intrebare :P

Cine a zis ca e ultimul film ? :P Doar stiti bine cum se lucreaza in industria Marvel si mai ales Hollywood ;)

Omul Paianjen 3 - Itsy bitsy spider...
Diana
#3 -

Chiar daca...

Nu este ultimul film al seriei, este ultimul film al unei trilogii. Asta deoarece pretinde sa incheie niste povesti incepute inca din primul film. Se casatoresc sau nu Peter si MJ? Harry ajunge sau nu sa se razbune?

Omul Paianjen 3 - Itsy bitsy spider...
Patrick Bateman
#4 -

Comentariu nou

* Studio Signs for Three More 'Spider-Man' Movies
http://www.imdb.com/news/wenn/2007-05-07/#3

lol, e un blestem, o nenorocire...:)

Omul Paianjen 3 - Itsy bitsy spider...
Faust
#5 -

Comentariu nou

primele 2 mi-au placut, vreau sa vad si 3-ul

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera