Obiecte vechi la vremuri noi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In Piata Sfantul Anton (daca numele nu va spune nimic, este langa Curtea Veche) are loc cu ocazia, ati ghicit, zilelor Bucurestiului, un targ de carti si obiecte vechi. Sau teoretic vechi, pentru nu trebuia sa cauti mult pana sa gasesti margele contemporane, de exemplu.

targ de obiecte vechi si carti la zilele bucurestiului

Intotdeauna m-am intrebat de unde vine atractia pentru obiectele vechi. De ce cand vedem ceva vechi, sarim in sus de emotie si ne cuprinde nostalgia?

targ de obiecte vechi si carti la zilele bucurestiului

Sincer, nu mi-a placut targul din fata Curtii Vechi. Era prea mic (cateva mese), prea improvizat si parea ca nu vrea sa-mi spuna nimic.

targ

Multe dintre obiecte, in afara de faptul ca erau vechi, nu aveau nimic special. Pareau sa nu aiba nici macar poveste, decat daca insistai sa o brodezi tu pe marginea vreunui ceas, vreunei carti cu coperte de piele sau vreunui obiect galbejit.

targ de obiecte vechi si carti la zilele bucurestiului

Nota de pitoresc nu lipsea, bineinteles, era data tot de acel ceva din mintea noastra de care vorbeam mai devreme, acela care te face sa pui semnul egal intre vechi si frumos.

targ de obiecte vechi si carti la zilele bucurestiului

Putin lume care era pe acolo nu era nici ea prea interesata. Se uita, trecea, pleca. Poate data viitoare va fi ceva mai bine...

targ de obiecte vechi si carti la zilele bucurestiului1 comentariu

Obiecte vechi la vremuri noi
ionut
#1 -

Comentariu nou

am castigat acolo o ora, intrucat mai mult timp nu aveam la dispozitie. am gasit obiecte din care nu vazusem nici prin magazinele de antichitati. cum spuneam, n-am avut timp sa evaluez si atmosfera, insa mie mi-a placut acolo.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera