Oasis la Viena - supernova muzicala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca Oasis nu ajung anul asta in Romania, de ce sa nu profitam de concertul vecinilor vienezi? Zis, facut si rezervat.

Intro


E o idee chiar buna sa mergi la Viena in perioada asta. Fata de aglomeratia turistica din vara, acum abia daca recunosteai cativa dupa harti si aparate foto. Te plimbai in voie, gaseai loc in orice bar/club/restaurant, orasul era relaxat, dar friguros.

Cateva recomandari scurte pentru inainte si dupa un concert in Viena:

- Donau Techno - un clasic al undergroundului vienez (nu are firma la intrare) unde, la parterul unei cladiri vechi, cu arcade, o fosta sinagoga, sunt mereu DJ iar decorul clubului e "format" din proiectii. Se asculta electro, techno, hiphop, chill out.

- Chelsea se afla sub un pod feroviar, ceea ce inseamna ca e lung, ingust si usor cutremurat cand trece trenul. Foarte popular printre tineri, aici se asculta mai toate felurile de muzica, dar mai ales rock, alternative.

- Welt Cafe e o cafenea draguta unde se mananca foarte bine si natural. Totul e organic si vreti sa mergeti pana acolo macar sa incercati supa de linte cu lapte de cocos si lamaie verde.

- Museums Quartier - un spatiu cu muzee de arta moderna si contemporana, dar si cu cateva cafenele simpatice sau magazine de designer de unde nu vrei sa mai pleci.

Oasis


Concertul


Oasis au cantat doar o ora si jumatate. Cam putin, fratilor Gallagher, pentru o sala atat de plina si un public atat de fain. Stadthalle, locul unde a avut loc concertul, e un fel de "Sala Polivalenta" mai mare si mult mai bine amenajata, unde intra pe la 16.000 de persoane. Cred ca atata erau si la Oasis, tinand cont ca sala era plina.

Oasis

Cine crede ca epoca Oasis a apus trebuia sa vada atmosfera de la concert. Intr-adevar, a avut ea o perioada mai neagra, dar cu ultimul album, Dig out your soul, Oasis se intoarce in topuri si nu numai.

Oasis

Impresia cu care am ramas insa e ca a fost un concert fain, dar cuminte. Parca dupa toate povestile furtunoase si scandaloase, ma asteptam ca Liam si Noel sa fie ceva mai agitati.

Cu un Liam avand un aer smecheresc, dar parca blazat si cu un Noel sobru si visator, fratii par sa se fi maturizat. Desi concertul promoveaza ultimul lor album, de pe Dig out your soul nu au cantat multe piese, cel putin raportand la numarul total.

Au inceput cu Fuckin in the bushes, o melodie mai veche, cunoscuta si pentru ca a fost pe coloana sonora la Snatch, pentru incalzire. Pe Rock'n Roll Star, de pe primul lor album, publicul a explodat de parca asta astepta. Pe Lyla, o melodie pe care Noel o numeste "specifically designed for pogoing", pogo nu s-a facut, dar mainile au ramas sus si publicul a cantat cu trupa.

Oasis

Un public de nota 10, apropos. Stia, poate nu la fel de bine ca la Wonderwall sau alte clasice, versurile pieselor si nu statea statuie la melodiile de pe ultimul album, mai ales la single-urile lansate pana acum.

Apropos de ultimul album, piesele suna bine, in linia Oasis, mai dinamice in concert decat in inregistrari. De pe Dig out your soul au cantat Waiting for the rapture, The Shock Of The Lightning, I'm Outta Time, Falling Down, To Be Where There's Life si Ain't Got Nothin'.

Oasis

Bineinteles, cel mai bine primite au fost melodiile preaiubite si cunoscute - Wonderwall, (Whats the story) Morning Glory, Don't look back in anger, Supersonic sau Champagne Supernova. Noua ne-a placut foarte mult si cum a sunat Cigarettes & Alcohol in concert.

Au incheiat cu I am the Walrus, melodia Beatles-ilor, trupa pentru care fratii Gallagher nu si-au ascuns niciodata slabiciunea si nici nu i-au negat influenta in muzica lor.A fost diferit de un concert de-al nostru?


Un pic. Controlul la intrare a fost mai sumar si mai politicos. Se intra linistit cu aparate foto, dar lumea era mai preocupata sa vada concertul decat sa faca poze incontinuu.
Oferta ce bei/ce mananci era mult mai mare decat la concertele noastre (exclus B'Estfest care e... fest). Aveai carnati vienezi, fripturi, prajituri, fructe in ciocolata, bere, vin, sucuri si multe altele la preturi la fel ca in orice bar.

In sala, daca era deja intuneric, erai condus de o plasatoare cu lanterna la locul tau. Elegant. Sonorizarea a fost foarte buna, chiar si in colturile salii unde sunetul ajunge de obicei mai greu.

Publicul? Foarte civilizat, fiecare la locul lui, linistit. Vorba Ginei: "unde-s coolareanu autohtoni?". Camuflati. Intr-adevar, mai putin show off ca la noi, cand toata lumea vine la concert la tol festiv, foarte festiv. "Coolareanu" autohton e ceva mai discret, mai putin ostentativ, mai natural si fara nevoia de a demonstra ceva.

In schimb, ce-a fost la fel. In hol, toata lumea ignora semnul mare si rosu cu o tigara taiata si fuma in voie.

Oasis

Setlist


Fuckin' In The Bushes
Rock 'N' Roll Star
Lyla
The Shock Of The Lightning
Cigarettes & Alcohol
The Meaning Of Soul
To Be Where There's Life
Waiting For The Rapture
The Masterplan
Songbird
Slide Away
Morning Glory
Ain't Got Nothin'
The Importance Of Being Idle
I'm Outta Time
Wonderwall
Supersonic
Don't Look Back In Anger
Falling Down
Champagne Supernova
I Am The WalrusNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera