O lume "fluidica"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ieri, 5 septembrie, au inceput expozitile in dialog Berlin-Bucureşti, cunoscute si sub numele de Fluidic-Projekt. Un dialog care o sa tina pana pe 12 septembrie si care o sa sara dintr-o locatie intr-alta.Prima seara, prima locatie, primul dialog, una-ntr-alta, s-au intamplat la Galeria Una. "Una" de pe langa terasa deBufet, mai exact "una" de pe strada General Budisteanu nr. 10.


fluidic

Primul vernisaj le-a apartinut berlinezilor Louis Fernandez Pons & Jasmina Llobet si s-a numit: Sachs und Hofner. Instalatile celor doi iau nastere dintr-un proces de colectare, modificare si deconstruire/reconstruire a unor obiecte banale, cum ar fi ambalaje, guma de mestecat, pungi, cutii de lapte etc.


fluidic

Pentru Fluidic au folosit saci negrii de gunoi pe care i-au perforat in asa fel incat priviti de la o anumita distanta sa compuna o imagine.

fluidic

La inceput poate ca formele vor parea vagi, indescifrabile, ambigue sau chiar misterioase, dar in final, dupa ce am focalizat corect imaginea va iesi la suprafata.

fluidic

Pe langa cele 4 instalatii-tablou, a mai fost prezentata si o instalatie video-grafica (sau grafittica) compusa din doua televizoare. Pe unul rula un filmulet cu o masina rasturnata si care merge scufundata pe jumatate in apa.

fluidic

Pe cealalt rula aproximativ acelasi filmuletul numai ca era rasturnat si scos din apa. Totul era filmat dinauntrul masinii. Desenul de pe peretele alaturat ne explica cum este posibil sa scufunzi o masina in apa si sa o conduci cu capul in jos.

fluidic

Am avut parte si de un foarte scurt performance Julien Collieux „Internationale”. 7 oameni desculti, mergand in cer si fluierand un cantecele pe o hartie cu cercuri concentrice, taiate de linii paralele formand un fel de fete de cub Rubik misterios hasurate.

fluidic

La inceput am crezut ca vor juca un fel de Twister sau un fel de sotron. Dar nu. Poate data viitoare...

fluidic

Autor: Gruia Dragomir

Foto: Elena Draghici

        Marius Ionescu
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera