Nu te pasioneaza fotbalul?!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Nu ai habar cine sunt jucatorii, ai auzit destul de vag de Klinsmann (cu adevarat celebrul antrenor si fost varf de atac al nemtilor), nu stii exact daca se zice "fault" sau "foul" - cum am vazut scris pe ecran, dar... e ultima suta de metri a Campionatului de Fotbal.

Nu se cade sa stai deoparte. Iti iei frumusel o bere, asa cum face toata lumea, te asezi la terasa in fata proiectorului si fara sa tii in mod expres cu o echipa te bucuri intens de spectacol. Asta daca nu esti foarte microbist, sa spunem. :)

In plus, daca nu joaca Romania, oamenii pot fi extrem de civilizati si chiar par a intelege ce inseamna entuziasm pentru fotbal nu isterie "pana la mooaarteee."

Prima semifinala Germania - Italia consumata aseara pana dincolo de miezul noptii, a strans pe terasa de La Pod (Parcul Carol) in jur de 30-35 de oameni + un bebelus si 2 catei albi tip "oaie."

Cu cine tinea audienta? Majoritatea murmurau: "pai nemtii, io stiu... e la ei acasa, dar..." Era clar, tineau cu Italia. Meciul, captivant desi nu neaparat exploziv s-a incapatanat sa intre in prelungiri. La mesele din jur se adunau sistematic sticle de bere, de suc, pahare de inghetata, farfurii de pizza si mormane de coji de seminte, toate fara exceptie si in mod civilizat stranse in farfurioare.

Italia grabea atacul, ne propteam toti de manerele scaunelor, incepeam sa ne ridicam, cele doua oite albe ciuleau urechile, bebelusul scancea, cate un "hai!, haide maaa... acum! suteaza!..." si ne prabuseam intr-un "Aaaaaaaaa..." general inapoi pe scaune, palme pocnite de ciuda, cate un "Of!" din rarunchi. Nimic deosebit.

Si apoi subit, un pic inainte de final, cand toata lumea se gandea la 11 metri: paf! - un gol. Paf! - inca un gol! Italia - Germania 2 la 0. Intr-un minut jum'ate. Scurt pe doi, executie stil ghilotina, nemtii in culmea disperarii iar italienii in nirvana.


Sursa foto

Pe terasa, in haosul de context cateii creti latrau, bebelusul urla, lumea aplauda in stare de soc, vecinul de masa (pe care nu-l cunosteam) ne-a palit fericit cate o scaltoaca pe spate!

Asta da meci.120 de minute de agitatie pentru un final vulcanic. :) Italia a jucat formidabil. Nemtii s-au comportat excelent in ciuda presiunii uriase a zecilor de mii de suporteri care vuiau nencontenit si au dat dovada de fair-play 100%.


Sursa foto

Ne pregatim pentru partida de diseara. In lipsa de Brazilia care ne era foarte draga, mizam pe cealalta natie vorbitoare de portugheza. :)Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera