Nu fi pungas! Nu fura de la mediu!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Astazi, la Green Hours, s-au confectionat pungi. Cu ac, ata, panza si, e adevarat, masina de cusut. Evenimentul face parte din "Nu fi pungas", o campanie prin care se doreste constientizarea faptului ca pungile de plastic sunt nocive pentru mediu.

Nu fi pungas

Mai exact, un om foloseste aproximativ 250 de pungi in fiecare an. In Romania se folosesc cam 5 miliarde de pungi pe an. O punga se descompune in 400 de ani. De majoritatea pungilor nu avem nevoie, le folosim in drumul de la magazin pana acasa si apoi le aruncam printr-un sertar.

Nu fi pungas

In Berlin, de exemplu, nu vedeai maner de punga in magazine. Toata lumea se ducea cu rucsacul personal sau cu o geanta si punea cumparaturile acolo. Intr-un magazin vanzatorul ne-a dat cumparaturile intr-o cutie de marfa, pentru ca nu aveam in ce sa le ducem. In supermarket-uri, lumea e educata sa nu ia pungi, ele exista undeva, dar se platesc si nu le ia aproape nimeni.

Nu fi pungas

In curtea de la Green Hours se cosea. :) Gaseai o gramada de materiale cu care iti puteai confectiona o traistuta de cumparaturi. La 15:30, cand am fost noi, nu era foarte multa lume, dar totusi se muncea de zor, ba chiar se astepta pentru a intra in posesia unei masini de cusut.

Nu fi pungas

E foarte faina ideea campaniei dar cred ca va dura foarte mult pana cand ne vom obisnui sa nu mai luam pungi din supermarket cu bratul. Initiativa trebuie sa vina la nivel mult mai mare si e bine ca autoritatile vor interzice pungile gratuite din supermarketuri.

Nu fi pungas

Foto in galerie1 comentariu

Nu fi pungas! Nu fura de la mediu!
Maricica
#1 -

Bravo,mai bravo,ecologistii lu'mama

Felicitari

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera