Nou: Acces la metrou prin SMS si cod QR

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Am citit zilele trecute o stire interesanta: Metrorex a introdus posibilitatea de a-ti plati calatoria cu metroul prin SMS. Serviciul e disponibil deocamdata doar pentru cei din reteaua Orange si functioneaza asa:

- trimiti un SMS la 801 pentru 1 calatorie; la 802 pentru 2 calatorii si 810 pentru 10 calatorii

- primesti imediat un MMS cu un cod QR (o matrice, un fel de cod de bare, citeste aici mai multe despre codurile QR)

- treci ecranul telefonului cu codul pe deasupra aparatelor nou instalate in anumite statii (vezi mai jos care) si gata!

cod
aseara l-am incercat si noi si a functionat foarte bine si repede (nu va chiniuti sa copiati codul, era doar de o calatorie, si difera :-)

Ce trebuie sa mai stii:
- preturi: 1 calatorie = 0,36 eur; 1 calatorii = 0,63 eur; 10 calatorii = 1,83 eur, cu tot cu TVA.

Asta inseamna (si nu e tocmai bine) ca pretul unei calatorii depinde de cursul euro. Conform cursului BNR de azi, preturile ar fi 1,57 lei/1 calatorie, 2,75 lei/ 2 calatorii si 7,99 lei/ 10 calatorii.

- statiile in care se gasesc deocamdata noile tipuri de aparate care scaneaza QR codes sunt Victoriei, Universitate, Politehnica, Petrache Poenaru (fosta Semanatoarea), Grozavesti si  Timpuri Noi. Daca bucurestenii vor folosi sistemul, vor mai fi introduse asemenea aparate si in alte statii.

- bonus daca folosesti acest serviciu: ai acces gratuit timp de 24h in portalul Orange, fara limita de trafic.

Noua ni se pare o gaselnita buna si moderna (ceea ce, recunoastem, ne mira din partea Metrorexului), te scuteste de carat inca o hartiuta in portofel si poti intra la metrou chiar daca n-ai un leu la tine.

Voi ce parere aveti?
8 comentarii

Nou: Acces la metrou prin SMS si cod QR
Jen
#1 -

Comentariu nou

foarte interesant... lucrez chiar langa una dintre statiile 'experimentale', asa ca data viitoare cand raman fara cartela de metrou o sa incerc asta.

Nou: Acces la metrou prin SMS si cod QR
Cavalary
#2 -

Comentariu nou

Doar ca stiam ca necesita telefon care poate primi MMS. Daca ai unul vechi ramai cu banii dati si tot fara "bilet".
Acum intrebarea e daca acest "cu tot cu TVA" insemna 19%, caz in care vor mai creste putin preturile.

Nou: Acces la metrou prin SMS si cod QR
tudor
#3 -

cool

ceva similar e si in Praga, doar ca e in coroane si e accesibil din orice retea. E super bun mai ales cand n-ai monede sau bani la tine(pentru ca tocmai i-ai dat pe bere pe toti). E adevarat in Praga biletele sunt pentru orice mijloace de transport si ei nu au "tanti la ghiseu" ci aprope numai automate... dar poate asta'i faza si in Bucuresti, vor sa le elimine pe babushky.

Nou: Acces la metrou prin SMS si cod QR
Andy
#4 -

Tara arde...

... si baba se piaptana, cam asa stau lucrurile in Romanica noastra cu modernitatile. Nu spun ca nu este bine, spun doar ca asemenea lucruri ar trebui facute abia DUPA ce problemele cu adevarat grave ar fi rezolvate(cum ar fi lipsa agriculturii, turismul de kko etc)

Dar revenind la cartele da, mi se par super ca idee, atat din punct de vedere practic cat si ca element de tehnologie moderna de luat gura la turisti etc.

Nou: Acces la metrou prin SMS si cod QR
robert
#5 -

cat castiga metrorex-ul la faza asta?

io sunt curios cati bani da orange-ul inapoi metrorex-ului. e doar o noua forma de a lua bani de la stat si ai baga in conturile unei companii private?

Nou: Acces la metrou prin SMS si cod QR
robert
#6 -

Comentariu nou

"a-i baga"

Nou: Acces la metrou prin SMS si cod QR
cristina
#7 -

Comentariu nou

ieri mi-am luat o cartela de 10 calatorii, imi pare rau ca n-am stiut ca nu mai dadeam banii pe ea. problema, in cazul de fata, e legata de TVA, pentru ca transportul public (din cate stiu eu) nu e serviciu purtator de TVA. este avantajos mai ales pentru cei care-si deduc TVA-ul, ptr ceilalti insa - totul atarna de un curs de schimb.

se schimba lucrurile, pare-se in bine. un lucru bun in multitudinea de amaraciuni.

Nou: Acces la metrou prin SMS si cod QR
Paul
#8 -

Nu este QR

Codul aratat in imagine este un cod in format DataMatrix si nu este QR.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera