Nostalgia unghiurilor drepte

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Copii fiind, cred ca toti am trecut printr-un parc. Ne dadeam in balansoare, in leagane, in tobogane... ce-i drept nu era chiar Disneyland dar nu ne trebuia mai mult. Unghiuri sa aiba si sa fie din metal si ii gaseam o utilizare. De aceea astazi, trecand prin parculetul nou amenajat in spatele blocului, m-am simtit de parca as pasi pe un platou de filmare pentru Star Trek .

Stiu, stiu ca balansoarul clasic poate nu prezenta mare siguranta, dar nici nu parea ca sta sa decoleze ca instrumentul aici de fata. Copilasii acestia precoce se pregatesc sa spuna "Houston, we have a problem".

 

In parculetele din mileniului III din marea noastra metropola, nu este de ajuns sa existe balansoare. Constructii semete se ridica, de dragul copiilor. Dupa o copillarie petrecuta cu aceste jungle gyms, evadarea din Alcatraz nu ar trebui sa le prezinte probleme.


Ce s-a intamplat cu scarile drepte? Erau prea plictisitoare! Au fost inlocuite cu scari de factura SF si cu panouri de alpinism, pentru copiii avizi de sporturi extreme.


Iar acum la sfarsit, va prezint cel mai SF obiect dintre toate din parculetul nostru de mileniu III. Leagane cu scaune invizibile.


Un miracol al stiintei sau o neglijenta a constructorilor?

Forta fie cu copilasii din spatele blocului.
1 comentariu

Nostalgia unghiurilor drepte
nauca
#1 -

nostalgie...

In Germania, de exemplu, astfel de parcuri se intalnesc la tot pasul. Copilasi de un an si jumatate reusesc sa se catere pe aceste plase speciale. Nu este nimic neobisnuit si ma mira tonul ironic al articolului. Apare si in Romania ceva modern destinat copiilor si imediat sar nostalgicii unei copilarii sarace in orice!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera