Noile coduri de bare ce contin imagini si clipuri

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Identificarea produselor dupa codul de bare vi se pare o chestie de domeniul magiei? Ei bine, ce parere aveti despre un nou cod de bare 2D (Mobile Multi-Colour Composite aka MMCC) care poate contine texte, poze, clipuri video, ringtone-uri sau jocuri video? 

Nu e vorba de magie, ci de stiinta. E vorba de o imagine ciudata, un fel de tablou avangardist ce contine informatia in spectrul de culori. Bineinteles, aceasta tehnologie nu va fi folosita pentru identificarea produselor dintr-un hypermarket, ci pentru a creste pretul unei reviste, sa zicem, sau pentru nenumarate alte scopuri.

MMCC
Sursa foto

De exemplu, pentru a intelege mai bine fenomenul, imaginati-va ca in viitor revistele vor avea asemenea coduri de bare pe pagini de pe care veti putea downloada ringtone-uri pe telefon. Reclamele de genul "pentu ringtone-ul Lady GaGa - Just Dance, trimite un SMS cu codul 995GAGA la..." vor deveni de deomeniul trecutului.

Va fi de ajuns sa faceti o poza cu camera de la mobil la imaginea ciudata din paginile revistei si gata, aveti ringtone-ul sau poza sau clip-ul s.a.m.d. Nici macar nu veti avea nevoie de internet pentru a decoda imaginea.

Aplicatiile pentru aceste coduri de bare sunt practic nelimitate. Imaginati-va ca vizitati un oras in care nu ati mai fost si despre care nu stiti mare lucru, dar la intrarea in oras se afla un panou mare cu un astfel de cod de bare. Printr-o simpla poza facuta panoului, veti putea avea pe mobil in cateva secunde toate informatiile necesare pentru a va descurca in zona. 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera