Noaptea Cartilor Deschise in Centrul Vechi, cu peste 3.000 de carti gratis

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Anul acesta, data de 23 aprilie, care marcheaza Ziua Mondiala a Cartii, va fi sarbatorita intr-un mod inedit in Bucuresti, la Noaptea Cartilor Deschise in Centrul Vechi. Organizatorii deschid si desfasoara pe intreaga strada Lipscani peste 3.000 de carti, pe care trecatorii le pot lua gratis acasa.

Noua ne place foarte mult initiativa, asa ca o sa trecem pe acolo marti, cu incepere de la ora 18.00. Cartile stau deschise pana tarziu in noapte, de la intersectia Lipscani - Smardan pana in Calea Victoriei.

Noaptea Cartilor Deschise in Centrul Vechi cu peste 3.000 de carti gratis

Volumele sunt puse la bataie de Ring si Editura Litera, organizatorii evenimentului.

De ce exista Ziua Mondiala a Cartii?

Pai... cativa pasionati de lectura au pus niste date de nastere si de incetare din viata cap la cap si, culmea, 23 aprilie pare a fi problematica in lumea scriitorilor: mor Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vega, Josep Pla si se nasc lui Maurice Druon, Manuel Mejia Vallejo si Halldor Laxness. Plus ca e data (neconfirmata) de nastere si ziua mortii lui Shakespeare.

Ziua Mondiala a Cartii a fost sarbatorita pentru prima data in 23 aprilie 1995.

Cat despre evenimentul de pe Lipscani... incepem sa ne obisnuim sa primim carti gratuite - sa nu uitam nici de Free Comic Book Day.

(sursa foto)

2 comentarii

Noaptea Cartilor Deschise in Centrul Vechi cu peste 3.000 de carti gratis
ad.rian
#1 -

noaptea cartilor

Si - mai ales - pentru ca este ziua coincidentei in care un geniu al literaturii universale a binevenit si a plecat de pe "ceasta" lume: William Shakespeare.

Noaptea Cartilor Deschise in Centrul Vechi cu peste 3.000 de carti gratis
silvia
#2 -

Comentariu nou

Daca tot copiaza instalatia "Literature vs Traffic" realizata de Luzinterruptus in Madrid si NY, zic macar sa le dea credit pt poza - da, aia cu cartile iluminate de mici lanterne.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera