Noaptea Alba a Galeriilor - sau cum sa faci un reportaj urban

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Seara de vineri a fost una putin mai diferita decat cele obisnuite. Oamenii nu se mai ingramadeau doar prin baruri, terase sau cluburi, ci se faceau ciorchine prin galeriile participante la Noaptea Galeriilor. Oameni de toate varstele, de la tinerii urbani, pana la parinti veniti cu copiii, toti parcurgeau centrul orasului in cautarea galeriilor deschise.

Care, sincer, chiar nu erau greu de gasit si fara harta oferita de organizatori. Trebuia doar sa cauti cu privirea grupurile stranse in jurul unei usi si sa vezi pe unde este un-du-te-vino mai intens. In galerii, lucrurile decurgeau ca normal, in functie de cum defineste fiecare "normalul". In Atelier 35 se pregatea sistemul de sonorizare, pentru Auditia muzicala. Iar Urban Waves- Zanga este cu siguranta o expozitie ce nu trebuie ratata, macar pentru faptul ca te solicita intens in incercarea de a descifra fiecare tablou in parte. Ala e un ochi? Nu, e nasul, ochiul e mai sus, langa avion...

noaptea alba a galeriilor

Kollector, noua galerie aparuta prin centru, il avea ca invitat pe Ciubi, care isi continua lucrarea inceputa in cadru festivalului Otaku. Cei care intrau in galerie faceau desigur si un mic ocol prin partea de magazin, unde isi treceau macar pe wish list, daca nu chiar cumpara, cate ceva, ca doar vine vara si trebuie sa fim in tendinte. Si cele de arta contemporana, dar si cele de street style.

noaptea alba a galeriilor

noaptea alba a galeriilor

noaptea alba a galeriilor

noaptea alba a galeriilor

O atmosfera foarte animata am gasit la Atelier in tranzitie, unde vizitatorii se pierdeau printre artistii care isi vedeau de lucrarile lor. Sau poate era invers, artistii se pierdeau printre vizitatori. Acolo am avut parte de cele mai multe blitzuri venite din toate directiile.

noaptea alba a galeriilor

noaptea alba a galeriilor

Acum, nu stiu exact cati din cei care au trecut pe la Universitate in acea seara au facut legatura intre posterele Kitsch me, stencilurile lui Mihai Zgondoiu cu fetele lui Gigi Becali, Iri si Moni sau Adriana Bahmutean si Prigoana, si expozitia din interiorul galeriei-atelier. Pacat, au pierdut o expozitie interesanta, ce reunea lucrari de pictura, sculptura si instalatii.

noaptea alba a galeriilor

Noaptea Alba a Galeriilor a continuat sa atraga vizitatori pana pe la miezul noptii, ora dupa care numai cei care au vrut sa faca un maraton si sa treaca prin toate galeriile participante si-au continuat plimbarile in cautarea ultimelor expozitii de arta contemporana. Totusi, nu cred ca evenimentul a atins amploarea pe care echipele de televiziune pe care le-am intalnit in drumurile noastre au dat-o evenimentului. Erau mereu grabiti sa ajunga si la nu-stiu-ce galerie unde sta artistul sa picteze si filmau pe bucatele ce li se parea ca da bine.

Cred ca in comparatie cu anul trecut, editia de acum a avut un succes mai mare, mai multi participanti, mai multe galerii si mai multi artisti implicati. O seara care s-a continuat pana tarziu in noapte, in care oamenii au putut sa se bucure de mai multe feluri de arta, de la pictura, la fotografie si pana la muzica live.Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera