Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Chiar daca lumea s-a amestecat la Caru’ cu bere, traditia si vorba a la conu’ Iancu nu s-au scuturat inca de parfumul antebelic. Purtand pecetea gustului sever de la inceput de veac, "Carul cu bere" pastreaza acelasi aer senioral de castel medieval cu interior bizantin ce ascunde in spatele peretilor sai o istorie care incepe in 1899. Calauza noastra pe firul istoriei este proprietarul restaurantului Nicolae Mircea, nepotul de a doua generatie a batranului comerciant care a asezat "beraria" de pe Stavropoleos in mocirla de odinioara a batranului han Zlatari. Ghidat de principiul onoarei mostenit din tata-n fiu si de vieille politesse, Nicolae Mircea se apropie de 70 de ani si este ultimul mohican din familie care s-a luptat opt ani in instanta pentru ca traditia de 100 de ani sa nu ramana in carti si in drum acoperita de un alai de praf cu lautari alaturi. 

profil

Descurcati-ne putin istoria locului: ce scrie pe certificatul de nastere al Carului cu bere?

Anul 1879, trecut mai peste tot ca anul constructiei, este eronat. Acesta e legat de altceva: atunci a aparut pentru prima data denumirea de Carul cu bere, nume dat de catre unchiul bunicului meu si este, totodata anul in care bunicul a venit pentru prima data in Tara Romaneasca, din Ardeal, la varsta de 11 ani. El a inscriptionat-o in paviment, sub arcada centrala de la intrare, ca o data memorabila. Conform documentelor de atestare, constructia s-a ridicat in anul 1899 si a durat numai 15 luni. Bunicul meu avea 31 de ani la aceea vreme.

bust

Bust Nicoale Mircea

Am adunat date despre arborele genealogic al familiei pe o perioada de 7 generatii. Bunicul meu si s-a nascut in 1868 si era original din Cata de Tarnave, zona Sighisoarei, de unde a adus si obiceiurile sasesti. Conditiile istorice generate de regimul austroungar au avut implicatii asupra familiei. Multi dintre ei au ales refugiul in Regat. De copil, bunicul meu era angajat in 1880, in Bucuresti ca ucenic la un meserias.
Incepe comertul cu bere si in 1869 apar fabricile Luther si Bragadiru. In 1879 alti membrii ai familiei alaturi de fratii Mircea au deschis o berarie in strada Francea care a purtat pentru prima data numele de Caru' cu Bere preluand traditia germana. Se putea atunci vorbi de inceputurile unei industrii neoase a berii.

In perioada 1891- 1895 bunicul meu a concesionat o serie de pravalii din zona bisericii Zlatari de pe Calea Victoriei. In 1899, pe vremea cand primar era Delavrancea, a fost infiintata firma "Fratii Mircea" (alaturi de fratii sai Victor si Ignat) si si restaurantul Carul cu bere. Bunicul a devenit cunoscut in cercurile de afaceri ale capitalei; a ajuns vicepresedinte al Uniunii Cercurilor Bucurestene de Comert si Industrie, iar intre 1912 a fost consilier la primaria Capitalei. S-a implicat mult in viata politica; in jurul lui Nicolae Mircea se grupau ardelenii membrii ai societatii "Fratia" care se reuneau aici adesea. "Fratii ardeleni", studentii cu note de merit, primeau zilnic aici o masa gratuita din partea casei.

Bunicul a fost si un mare filantrop. A ajutat pe fratele sau ca girant al creditelor luate de acesta dar cand a constatat ca suma reala era de 7 ori mai mare decat cea declarata, s-a imbolnavit de inima rea. A considerat asta ca pe o rusine morala ce afecta onoarea familiei. Cu toate ca suma s-a dovedit posibil de rambursat in mai putin de cateva luni fapta l-a determinat sa se sinucida, in 1929. Carul cu bere a ramas in administrarea familiei. 

Ce a facut posteritatea cu istoria si traditia? Ce traiectorie ati urmat dvs, ce pasi si ce urme au lasat ei pe lungul drum al restituirii proprietatii - monument istoric si de arhitectura?

Resturantul a functionat pana in '49 sub administratia familiei; din anii 30 a fost administrata de urmasi, tatal meu si cumnatii. In 49 a fost luat cu japca, a fost rechizitionat ca si cum ar fi fost obiect de razboi si a fost administrata de o alta societate comerciala infiintata in aceea vreme. Din 1990 am inceput demersurile pentru a–mi recupera proprietatea de la Societatea SC Trocadero SA., ultima la rand dintre administratori. Cu aceasta am intrat in proces pentru restituire si am preluat ulterior localul ca urmare a deciziei instantelor de judecata, de retrocedare a proprietatii.

Formalitatile au durat aproape 9 ani si au insemnat: instante diverse, documentari in arhivele statului, expertize tehnice chiar si in materie de arta, memorii adresate inclusiv presedintiei si Corpului de control al primului ministru, cozi la usile avocatilor, tergiversari autohtone. Sute de file, doasare si tot atata timp irosit. Plus banii pe care a trebuie sa-i dam ca sa dovedim ca suntem cei carora trebuie, prin drept constitutional, sa le fie recunoscuta proprietatea. Actiunea s-a deschis in 1996, s-a castigat in 1999 dar pana in 2006 au fost niste lupte legate de recuperare, de a putea intra in posesie. In primavara lui 2006 a inceput renovarea si pana in toamna s-a reabilitat mare parte din zona tehnologica functionala asa incat restaurantul a fost repus in circuit.

Timp de sase ani, Carul cu bere fusese un fel de mausoleum in care intrai, te inchinai, te uitai si ieseai bombanind: frumoasa arhitectura dar ca servicii, nu recomandam. Ce "retete" de succes  au (re)umplut mesele?

Am reusit asocierea cu o echipa tanara – Dragos Petrescu de la City Grill care a investit in restaurarea interiorului peste 1 milion de euro. Dragos a trecut cu brio examenul – vezi celelelte locatii deschise -lantul City Grill-City Cafe numara 5 restaurante si 3 cafeterii iar City Grill si nu numai. Aici dupa ora 17 nu mai sunt locuri daca nu faceti rezervare din timp. 

interior

"Garderoba" istoriei de la Caru cu bere a pastrat cuvioasa "haina" arhitecturala sau s-au sifonat rau decorurile, tablourile, frescele?

Arhitectul austriac Zigfrid Kofczinsky, care si-a pus amprenta si semnatura pe acest proiect a depasit multe din berariile de mare renume din Europa. Interiorul - la inceput jumatate din cat e acum, abia in anii 24 – 28 a fost completat cu partea din fata - poarta amprenta stilului neogotic de la elementele decorative, lambriuri, vitralii, picturi murale, candelabre pana la elementele de feronerie. Pictura decorativa interioara s-a restaurat acum 15 ani cu fonduri publice iar stucaturile au  fost renovate in anii ' 80 ; lambriurile din lemn de stejar, coloanele, boltile au fost bine intretinute, le-am curatat fara a le modifica aspectul. Problema ne-au pus insa instalatiile defectuase ale imobilelor de deasupra -in care s-au nascut parintii nostrii- care desi sunt locuite, au fost lasate intr-o paragina totala. In trecut aici locuiau toti cei care lucrau efectiv in restaurant.

ccb1

Mesele de stejar pe care parca te doare sufletul sa le acoperi cu fata de masa  

 detaliu

Picturile de pe pereti si tavan si stucaturile aurite arata ca in urma cu un veac 

ceas

Ceasul ticaie cu exactitate matematica din 1879

scara

scari

Scarile dantelate si podelele sunt lucrate din lemn fara cuie

Mos Ghita

Mos Ghita, pivnicerul, parca-ai zice ca tocmai a iesit din pivnita in care a coborat de mii si mii de ori cu nelipsitu-i felinar

Mos Ghita, pivnicerul e un personaj anecdotic intrat in "cronica" pravaliei. Ce poveste are?

El era pesoana care avea grija de vinurile aduse din podgoriile renumite ale tarii si depozitate spre invechire si pastrare in propria gospodarie. Avea grija ca acel butoi care implinea varsta potrivita sa fie pus la bataie. Sortate cu grija, acele vinuri erau un punct de atractie alaturi de bere. Berea care se vindea aici era una mai speciala, facuta de fabrica Bragadiru Marinescu. Era o linie de fabricatie cu traditie care isi pastra constanta calitatea. La bere existau niste sonde, ca un fel de eprubete care se faceau dintr-un fel de aliaj de zinc care se puneau la mese, la cerere, cu apa fierbinte si fiecare isi introducea eprubeta cu apa fierbinte in halba si ridica temperatura lichidului.

In buna si vechea traditie berea se consuma calda ...

..si candva era un lux pe care si-l permiteau doar domnitorii si boierii. Imi amintesc un episod nostim cu un bavarez care statea  la masa si cu incalzitorul de bere pe masa si soricarul in brate. La un moment, patrupedul isi inmuia tacticos coada in halba de bere: "Domne, e cel mai bun incalzitor de bere, ca-i natural", a zis musteriul zambind linistit.

La demisol, vechea crama arata ca un muzeu.. Cum s-a scris istoria intre "Caru cu vin" si "Caru’ cu bere"?

Crama a  fost deschisa  in 1930 ca salon de vanatoare si respectiv, crama de vinuri. Subsolul avea depozitul sau de vinuri cu o capacitate de peste 77 de tone. Aici se bea vinul la carafa. Pe pereti nu erau initial decat doua fresce realizate de catre Bratescu Voinescu Jr., fiul scriitorului. Acestea au fost abandonate la renovare si s-a pictat peste ele. Intre bolti sunt picturi aplicate si reprezinta un istoric al berii de-a lungul timpului care pleaca de la babilonieni si pana si pana in epoca moderna. Spatiul e un adevarat muzeu iar printre exponate avem si halbe de bere din diferite perioade de timp. Jos exista o zona speciala de boutique de unde pot lua halbe cu istorie, suveniruri, cadouri Caru’ cu bere.

 interior

interior crama2

Cine erau musterii casei? Ce personalitati si-au ciocnit pe aici halbele?

Unul dintre fidelii "semnatari ai condicii" era "badea Gheorghe" care-si ciocnea aici halbele de bere cu fratii ardeleni care il numeau astfel pe George Cosbuc. Stiu din copilarie ca exista aici un obicei: personalitatile aveau cate o masa a lor rezervata in jurul careia se adunau Cosbuc, Goga, Caragiale, Delavrancea, actorul Iancu Brezeanu.
Erau cenacluri literare initiate de Cosbuc care invita aici tineri scriitori cu posibilitati materiale reduse. Existau polite cu halbe si fiecare musteriu avea halba lui pe care o stia pe de rost.

halbe

Halbele cu spuma deasa erau incercate cu scobitoarea.

demisol2

demisol

In crama muzeu, zambetele si halbele sunt acompaniante de prelucrari jazzistice ale melodiilor interbelice sau muzica de cafe concert

  
Cei ce intra la dvs credeti ca apreciaza cu adevarat locul si traditia lui sau e o vizita care tine de eticheta?

Nu cred ca este moft, cred ca e vorba de o curiozitate. Cei ce nu au fost aici vin din auzite, umbla vorba.

S-a mai pastrat azi ceva din "specialitatea casei" de acum 100 de ani?

Obiceiul gastronomic a mers brat la brat cu evolutia: in anii 1890 era un specific al mancarii, in anii 30, anii copilariei mele, era obiceiuri gastronomice unele imprumutate de la francezi, cele mai multe bavareze. O delicatese erau crenvurstii cu hrean, frankfurterii (grosi cat carnatii), salata de beuf, salata de ridiche neagra, o branza foarte puturoasa, numita quarghelul cu unt pe care ti-o prepara chelnerul cu putin unt cald – care iti lua nasul si dupa care lumea era innebunita. Bucataria era speciala, totul era aici specialitatea casei.
Era si locul de intalnire a majoritatii pensionarilor din Capitala care se strangeau in grupuri la cate o masa si discutau verzi si uscate. Celor care beau vin li se aducea cate o "Baterie mica" cu doua bete de masline, adica o litra cu vin si un pahar cu sifon. Se mai serveau asa zisele snituri – tap la halba.

Ce secvente de amintiri ati mai pierdut printre halbe si mititei?

Mai sunt destui "vizitati" de nostalgii. Umbland dupa recuperare imobilului, m-am intalnit de-a lungul timpului cu functionari care au ramas aproape fiecare cu cate o “secventa” din perioada de glorie a restaurantului: "Carul cu bere? Aaaaa, acolo mi-am facut majoratul. Acolo am iesit la prima bere...Dar buletii aceia de cascaval mai exista? Dar carnaciorii?, ma intreaba curiosii. Unii isi amintesc si de ospatarii ce au fost.

Prin anii 38 se mai gaseau la Carul cu bere ospatari care depaseau varsta de 75 de ani. Cel mai originial era Mos Kaizer. Cu mersul leganat de "un-doi'' si mustata rasucita. Originalitatea lui consta in felul in care facea plata: "Ce-ai avut, domnule? Iar clientul incepea sa enumere...Sa vedem, patru perechi de crenvursti.  Ospatarii aici ieseau la pensie. Era o traditie: se aduceau unul pe altul si ramaneau aici pana la batranete. Mi-as dori ca restaurantul sa fie un simbol al Bucurestiului, asa cum era odata si primul pas e ca incepand din 2007 von incerca sa oferim oaspetilor berea casei - Caru' cu bere - facuta dupa reteta originala de la 1879.

Cand nu beti o bere acasa, unde iesiti in oras? Are unghiuri frumoase orasul de pe Dambovita?

Imi place clubul Prometheus, care e si spatiu cultural. Altfel, Bucurestiul e cosmopolit, haotic, mie nu mi-a placut niciodata. Am copilarit la Sibiu, am trait educatia sasesca de acolo iar in Bucuresti veneam de nevoie. Dupa ce am terminat facultatea am plecat la cel mai indepartat santier, la Bicaz. Sunt inginer constructor de baraje dar viata in munti mi-a acoperit 30 de ani de activitate. Ardelanul are si o vorba unde-i lege nu-i tocmeala. Nu stiu daca a fost cea mai buna lege sau nu, dar trebuia respectata. In regat era alta vorba : Om fara(de)lege, adica s-ar fi putut sustrage oricarei forme de reglementare. Din batrani aceste vorbe au o nuanta si o rezonanata pentru cine pleaca urechea s-o asculte dar reprezinta si o realitate a timpului.

 
22 comentarii

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
bogdan
#1 -

da oameni buni

Caru cu bere a avut o traditie gastronomica care a fost tinuta la usa pana prin 2006. Ghidurile pt turisti recomandau locul ca monument arhitect. Nu si mancarea!
Stiu ca in oct, 2006 au preluat citygrill si s-a mai schimbat fata. Eu as baga retetele vechi si cred ca multi s-ar inghesui la o bere cu gust din 1900 sau un mic interbelic.Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
Amelia
#2 -

frumos loc...

...ca un muzeu :)

keep up the good work!

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
Bat Pateman
#3 -

Comentariu nou

La Caru cu Bere servirea este EXECRABILA.
Uita sa-ti aduca furculitzele, painea, se uita urat daca ii ceri sa-ti aduca o furculitza (insisti sa nu mananci cu mana), si cateodata chiar nu ti-o aduc deloc.
Servirea este sub orice critica, si mult sub nivelul unui restaurant normal. Pacat de mancarea buna si locul frumos.

Dati afara toti chelnerii aia imbecili si angajati niste chelneri normali.

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
adrian majuru
#4 -

felicitari pentru articol

felicitari pentru articol si nu in ultimul rind pentru ideea de a/l intervieva pe unul dintre nepotii fratilor Mircea.

De astfel de recuperare avem nevoie.

Nu stiu cit de execrabila este berea acolo sau in general dar cu siguranta este opinia unui bautor de rachiu...

astept cu interes urmatoarele teme redactate de autoarea articolului.

adrian majuru

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
Bat Pateman
#5 -

Comentariu nou

Sunteti cam chior, domnu` Majuru.
E vorba de servire, nu de bere. Dar probabil ca opinia dv. e opinia unui snob. Un snob care inghite orice din partea chelnerilor, pentru ca are 'bun simt'.

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
adrian majuru
#6 -

fara comentarii

Draga Bat Pateman,

iti multumesc pentru servire... dar stiu ca asta nu are treaba cu chelnerii de la Carul cu Bere

Dupa parerea mea, Carul cu Bere precum si alte locante sunt forme fara fond. Adica atmosfera europeana ca forma si comportament valah ca fond.
De aceea servirea este execrabila, nu numai acolo. Orbirea mea aparenta era legata de faptul ca nu dau importanta comportamentelor, adica fondului, atunci cind vreau sa retraiesc vreun fragment dintr/un alt veac, chiar daca aparenta formei hraneste o iluzie de moment. Acest sentiment nu are treaba cu snobismul... in fine

regretam neintelegerea si chiar, mi/ar face placere sa ne intalnim cumva, sa mai schimbam idei, la un pahar de rachiu...

cu tot dragul,
adrian majuru

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
Leti
#7 -

Bat...Pat

... ai nevoie de un pic de liniste, pari contaminat de un virus razboinic - Nu e nici un razboi! Iti respectam opinia dar spusa civilizat

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
BAT...PAT
#8 -

MAJURU-INFATUAT SI DILETANT

ultimile carti il arata foarte slab documentat si scrie dupa ureche,istoric de duzina acest a.majuru.

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
lucian negru
#9 -

cine e majuru?tot ce scrie e furat

de la alti comentatori,daca avea valoare ajungea un Patapievici sau Dinescu.crtile lui sunt compilatii puerile!

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
cristina
#10 -

Comentariu nou

Bat... Pat, pliz, fara jigniri. Argumenteaza daca ai ceva de spus. Toata discutia a pornit pe baze gresite, tu mergi la carul cu Bere si critici serviciul, domnul Majuru merge acolo si priveste locul cu ochiul istoricului si al unui om pasionat de trecut. Mi se pare nedreapta acuzatia, din contra, din ce am citit eu cartile sunt bine documentate si inedite.

Cine spune ca daca ai valoare ajungi ca patapievici sau ca dinescu? Si mai ales ce intelegi prin asta? prezenta mediatica, ca-si dau cu parerea in talk-show-uri sau ca au functii publice? Exista oameni de cultura de o valoare incontestabila (daca vrei, am o lista lunga de exemple) care aproape invizibili pentru marele public. Asta nu-i face mai putin interesanti.

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
valentin v.
#11 -

amatorism si compilatii scolare

a.majuru e cunoscut la Univ.bucuresti drept un papagal.am fost coleg de an cu el.daca era bun era oprit la catedra.apoi copiaza din autori straini schimband pe ici-colo idei.iNtrbati colegii din generatia lui daca are vreo valoare.de altfel carile sale au primit cronici negative sau ironice.la proTV mare intelectual teodorescu i-a facut praf cartea despre mahalale.Si in cotidianul si evenimentul zilei au aparut comentatii depre impostura lui.

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
RAFINATU
#12 -

ati citit cartile lui Majuru?

o intrebare fireasca pentru cei care-l crtica dur:ati citi cartile lui A.Majuru? se refera si la cea care a postat comentariul...

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
Cristina Foarfa
#13 -

Comentariu nou

Cat de corect e ca aceeasi persoana sa posteze comentarii cu nume diferite, pentru a demonstra ca sunt mai multi care nu-l plac pe Adrian Majuru? Daca aveti ceva de spus, va rog, folositi o identatate constanta...aceeasi... si asumati-va parerile.

Metropotam nu este locul unde o persoana sa fie discreditata in acest fel si nici locul unde sa se rezolve rafuielile personale, mai ales intr-o maniera total lipsita de eleganta.

A, de unde stiu ca ultimele comentarii sunt scrise de aceeasi persoana? Am avut curiozitatea sa verific IP-urile.

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
cristina
#14 -

esti o fufa

deci practicati verificarea ilegala a mail?atunci cum e cu anuntul confidential si protejat.v-ati facut de ras,proastelor!

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
cristina 2
#15 -

indiscretie si prostie

practicarea cenzurii si prostia ma face sa nu mai deschid acest site.regret ca am parcurs chestii tembele,adio,fetelor!

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
Leti
#16 -

acelasi actor, alte nume

Cand o sa fii in stare sa scrii un rand ca dl Majuru, atunci sa vorbesti ! Daca e vorba de o reglare de conturi personala ai macar onoarea sa asumi. Majuru are dusmani si e "vanat" pentru ca e foarte bun si apropos...cronicile cartilor lui au fost pozitive (de la Observator Cultural la Adevarul si Protv)

Daca specimenul valentin v a fost coleg cu dl Majuru de ce nu a ajuns el la fel de cunoscut (si e limpede si invidiat) si apreciat ca Adrian Majuru ? Cine n-are vocatie isi inventeaza misiunea de a dumasni pe la spate.
Daca tot tipati asa de tare de ce nu faceti un pas inainte si va prezentati? De inteles, din lasitate si spirit rudimentar!

Iti aduc eu un contra-argument: Majuru isi sustine ideile documentar; cartile lui reunesc studiul stiintific, istoric, sociologic si antropologic in timp ce randurile tale rasuflate te recomanda ca o persoana versatila (boala romaneasca cronica) care mormaie printre dinti pentru ca succesul lui Majuru nu-l lasa sa traiasca.

Nu ajuta sa va asezati de-a curmezisul , "pe contra" pentru ca altii sunt mai buni! Si daca nu va puteti limita pornirile ciobanesti si peroratiile in gol, fara sustinere, va camuflati identitatea. Iata un argument ca esti disimulat si ai o retorica beata si nu o politica de idei!


Letitia

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
Leti
#17 -

Histrionul

Cum argumente contra Majuru nu ai, indrepti tirul rafuielii spre Cristina. Cenzura pe care o invoci nu exista si dovada e ca delirul tau verbal nu a fost "maturat". E dreptul cititorului sa stie (pentru ca falsul e malign) ca Lucian N., Valentin, B. P., Rafinatu sunt una si aceeasi persoana care injura pe la colturi cu ipocrizie. Vorbeste in nume propriu daca mai ai vreunul!

P.S. Fiecare site de pe lumea asta are statistici ale traficului. Toate acestea sunt legale de cand lumea.... Apoi ar trebui sa faci diferentieri intre notiuni elementare ca IP sau e-mail sau www.
Se vede treaba ca nu aveti permis de condus PC, va rugam sa va aplicati o amenda cu suspendare.

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
Bat Pateman
#18 -

Clarificare

"Bat Pateman a spus la ora 12:35 pe 01 Martie | # " ->Acesta este ultimul meu comment.

Comment pus de Bat Pateman, care pe site-ul vostru a mai postat sub numele Pat Bateman.
Restul discutiei, continuarile scrise de Valentin V, Cristina 2, Lucian N, nu sunt post-urile mele.
Eu nu am citit cartile d-lui Majuru, si nici nu sunt in targetul meu actual de lectura.
Pe de alta parte, post-urile mele, oricat de directe, redactate intr-un limbaj informal, sau cum vreti sa-i spuneti, privesc doar parerea d-lui Majuru despre restaurant, si faptul ca chelnerii sunt sub orice critica.
Rest doesn't concern me (istorie, etc), si nu sunt un detractor sau am ceva cu dl. Majuru. Din punctul meu de vedere, polemica noastra s-a stins la fraza "regretam neintelegerea si chiar, mi/ar face placere sa ne intalnim cumva, sa mai schimbam idei, la un pahar de rachiu...", dupa care eu nu am mai postat, si gasesc stingerea ei facuta intr-un mod foarte simpatic.

Cat priveste IP-urile, probabil ca stiti ca exista gateway-uri sau firewalls prin care ies diverse companii, va asigur inca o data ca nu am legatura cu restul opiniilor.

All da best,
Pat Bateman

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
Cristina
#19 -

Comentariu nou

Pat.. Bat multumim de clarificare, ne daduseram si noi seama de la inceput ca nu esti tu, e vorba de cineva care foloseste diverse identitati, ale altora sau inventate, sa arunce cu mizerie intr-o parte si in alta.

despre atacurile la adresa noastra ma abtin, pentru ca sunt sufiecient de stupide ca sa nu mai fie nimic de zis. despre atacurile al adresa domnului Majuru, cei care vor citi asta mai tarziu e bine sa stie ca cel mai probabil e vorba de o persoana care are ceva personal cu dansul si care face tot posibilul sa-l denigreze. ceea ce aduce la zero credibilitatea celor spuse de el.

Cu aceasta ocazie, ne cerem scuze domnului Adrian Majuru pentru ce s-a intamplat aici si, tocmai pentru a clarifica situatia, am verificat IP-urile si am vazut ca sunt ale aceleiasi persoane. E vorba de un atac la adresa lui Adrian Majuru pe care nu suntem dispusi sa-l toleram.

Din punctul nostru de vedere discutia e incheiata si speram ca s-a inteles ce am avut de aratat.

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
elisabeta
#20 -

carucubere

E un restaurant dragut,arhitectura este uimitoare,prima data cand am fost acolo am avut impresia ca ma intorc in timp.Iar servirea este modesta,avand in vedere ca nu este o meserie chiar usoara ,iar in rest pot spune ca a fost chiar misto,si cu siguranta voi mai calca pragul acestui restaurant.

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
pezevenghiu
#21 -

Arhitectura uimitoare

Mi-ar placea sa spun ca am mancat bine acolo, insa nu pot. Nu de alta, dar n-am ajuns sa mananc nimic. Si nici sa beau. Vineri seara fiind cu o foame cat se poate de mare in zona delicata a stomahului, am zis ca am avut noroc ca ni s-a gasit o masa pt. 2 persoane imediat, si la fel de imediat ni s-au pus in fata meniuri.
Dupa ~15-20 de minute in care mai ca nu am pus piedica vreunui chelner - care treceau in toate directiile posibile precum niste domnitze post-pubere pe scena la o prezentare de moda - ne-am ridicat si am plecat, nu de alta dar dadeam in hipoglicemie, iar daca servirea era la fel de prompta, ne prindea a doua zi morti de inanitie pe sub mese.
Asa ca - inafara de arhitectura superba, care insa nu are de-a face cu nimic si nimeni contemporan - nu pot decat sa spun 'Hai sictir, Caru' cu Bere!'.

Nicolae Mircea: ...de la Caru' cu Bere la Bere cu Caru'
andrei
#22 -

Caru cu bere

Mie imi place foarte mult restaurantul - e un fel de amestec intre un stil occidental si specificul romanesc (nu in sensul rau :)). Arhitectura mi se pare superba si mobilierul are un aspect de calitate veche pe care il gasesti destul de rar in alte parti. Mancarea e buna, multe chestii traditionale si berea casei excelenta. Da, e greu sa gasesti masa, si uneori chelnerii vin mai greu.. dar nu stiu la ce se asteapta lumea, am fost destul de mult plecat prin vest si la restaurante destul de bune tot trebuie sa astepti si sa faci semn chelnerilor daca e aglomeratie. In franta e un lant numit L'entrecôte, au un singur meniu (delicios de altfel) si 2 sau 3 vinuri. Lumea sta si 2-3 ore la coada la intrare si dupa ce termini masa daca mai stai si zabovesti chiar te roaga sa o cam iei din loc ca au lumea la coada. Asta am vazut si in alte locuri prin Franta si nu e nimic iesit din comun.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera