Nevestele vesele din Windsor avec Nicu Alifantis si Byron

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Teatrul Metropolis a fost gazda unui spectacol cu avant revolutionar in materie de musical: i-a adus pe scena pe baietii talentati de la Byron, pe Nicu Alifantis si o pleiada de actori mari, muzicieni si dansatori intr-un show cu picanterii de toate felurile. Musical-ul "Nevestele vesele din Windsor", o adaptare moderna a operei lui Shakespeare in regia lui Alexandru Tocilescu, este un show complet care incepe lent, dar cu un final apoteotic care te lasa cu pielea de gaina. 

"Nevestele vesele" incepe pe fundalul sonor asigurat de Alifantis si blanda sa voce cu armata de actori intinsa pe un bean bag imens ca apoi acestia sa se indrepte spre public ca adevarati zombie precum cei din Thriller-ul lui Michael Jackson.

Nevestele vesele din Windsor Nevestele vesele din Windsor

Piesa apoi decurge lent, cu niste scene cam taraganate si cu dialoguri care ar fi putut ramane la nivelul schimburilor de replici si nu neaparat la cel al cuvintelor cantate. Multe momente din piesa par sa nu-si aiba locul acolo si parca ai vrea sa dai pe fast-forward ca sa ajungi la ce e cu adevarat spectaculos: la Adriana Trandafir in tinuta disco cu un look a la Tina Turner care face un spectacol de pomina, la planul machiavelic pus la cale de cele doua neveste luate de toante si la sotul cu apucaturi ciudate posedat de gelozie jucat de George Ivascu.

Povestea pe scurt din piesa suna cam asa: domnul Falstaff (Lucian Iancu) insetat dupa gologani planuieste sa stoarca ce poate de la doua neveste bogate din oras: doamna Page mana de fier (Mariana Danescu) si doamna Ford (Crina Muresan) tinuta din scurt de sotul ei paranoic. Le trimite celor doua aceeasi scrisoare de dragoste, dar cele doua sunt confidente iar adevarul iese imediat la iveala, moment in care nevestele planuiesc o razbunare ca la carte.

Nevestele vesele din Windsor Nevestele vesele din Windsor
Nevestele vesele din Windsor Nevestele vesele din Windsor

Astfel, golanul de calibru mare Falstaff este prins la propriu cu panatalonii-n vine si pedepsit de intreaga comunitate pe modelul mielului de sacrifciu cu ajutorul caruia se seteaza puterea exemplului. Momentele anexe la toata povestea si imbarligaturile amoroase nu dau o continuitate piesei si nu par sa o ajute sa curga natural, scene care ingreuneaza vizionarea si care nu pica manusa intregului spectacol, cel putin asa le-am perceput noi.

In rest, muzica se integreaza perfect in toata povestea, acordurile celor de la Byron creeaza atmosfera grava sau comica in care sa se desfasoare personajele iar Nicu Alifantis pe rol de povestitor unge sufletele spectatorilor. Dansurile sunt foarte bine coordonate si integrate in spectacol, de la momentele de step pana la miscarile de grup. 

Nevestele vesele din Windsor Nevestele vesele din Windsor
Nevestele vesele din Windsor Nevestele vesele din Windsor

George Ivascu
da viata unui personaj crizat cu atitudini schimbatoare de la rece la cald, de la nesiguranta la nebunie curata pana la dragalasenie. Actorul isi schimba intonatia pentru a reda toate tulburarile prin care trece personajul sau si pentru fiecare noua atitudine primea imediat aplauze.

Adriana Trandafir
e o doica care se transforma intr-o fiinta glam, o vampa care umbla desucheata prin oras, raspandind zvonuri false si croind plasa pentru capcane. Lucian Iancu este Sir John Falstaff pe care trebuie sa-l apreciem pentru ca a ramas in izmene in fata publicului si pentru ca s-a lasat dezonorat in cel mai onorabil mod posibil. 

Actorii secundari pe care i-am aplaudat cu tot dragul sunt Gelu Nitu in rolul politistului care colecta bani de unde putea, Ion Grosu in rolul sotului dominat de nevasta si pe Victor Apetrei pentru voce.

Nevestele vesele din Windsor Nevestele vesele din Windsor
Nevestele vesele din Windsor Nevestele vesele din Windsor

Partea a doua a spectacolului este cu adevarat savuroasa: dupa pauza pare ca si intregul ansamblu vine cu forte proaspete iar toata povestea este mult mai dinamica si ne prinde in mreje pana la finalul in care dansul, muzica si jocul ne lasa cu gura cascata. 

Daca ai pofta de un spectacol complet cu muzica superba, dans si drame amoroase alimentate de paranoia si comploturi, recomandam sa mergi la Nevestele vesele din Windsor. Cum spuneam si la inceput, piesa incepe lent si oarecum monoton, dar continuarea in crescendo te va tine tintuit in scaunele salii de la Metropolis.

Nevestele vesele din Windsor Nevestele vesele din Windsor
Nevestele vesele din Windsor Nevestele vesele din Windsor

Spectacolul se joaca pe 24 ianuarie de la ora 19:00. Pretul biletului este 32 de lei, iar durata spectacolului este de 3 ore si 15 minute (cu pauza). Rezervari la 021 210 51 08 sau 0728 138 265.

Nevestele vesele din Windsor

Regie: Alexandru Tocilescu, dupa W. Shakespeare

Distributie: Lucian Iancu, George Ivascu, Adriana Trandafir, Ion Grosu, Mariana Danescu, Crina Muresan, Mihai Nita, Victor Apetrei / Mihai Stanescu, Marcel Lovin, Gelu Nitu, Razvan Rotaru / Eduard Haris / Dorin Eugen Ionescu, Adi Ciobanu, Serban Celea, Dani Popescu / Dan Cogalniceanu, Ionut Ciocia / Andrei  Bratu, Darius Daradici, Dan Radulescu, Loredana Cavasdan / Oana Berbec / Stefania Dumitru / Raluca Botez si Eduard Carlan.

Nevestele vesele din Windsor Nevestele vesele din Windsor

Aranjamente orchestrale: Nicu Alifantis & Byron
Aranjamente vocale: Virgil Iantu
Sunet live: Clara Litescu
Editor & producator muzical: Nicu Alifantis
Producator: Teatrul Metropolis
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera