Nazareth in Bucuresti: Old school, best school

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Duminica seara cred ca a fost o lipsa acuta de babysitteri in Capitala. Pentru ca in seara aceea multi parinti au ales in loc sa stea acasa in fata televizorului sa mearga la un concert de old school rock in Hala. Nazareth erau in oras.

Concertul a inceput prompt la ora opt cu opening act-ul Trooper. Daca priveai prin sala cred ca vedeai unul dintre cele mai diverse publicuri (ca varsta) din cate au fost vreodata la un concert rock din Romania (cu exceptia poate a lui Rolling Stones). Adolescenti, tineri, adulti si bunici (si chiar si cativa copii) venisera la concert. Si nu numai ca publicul a fost variat dar si prietenos.

Nazareth @ Hala Nazareth @ Hala

Trooper au fost primiti cu urale si pe parcursul recitalului de 30 de minute au fost aplaudati incontinuu (mai ales de doamnele in varsta). Trooper au incheiat prestatia lor cu un cover dupa Highway to hell care nu a fost dintre cele mai reusite. Nu de alta dar solistul semana la voce mai mult cu the Crypt Keeper decat cu solistul AC/DC, Brian Johnson. Doar pentru cover pentru ca in rest, strigatele erau fara cusur.

Nazareth @ Hala Nazareth @ Hala

Pe la 21:15 Hala a fost inundata de muzica senina a unui cimpoi. Nu incepea Braveheart. Incepea concertul Nazareth. Prima melodie cu care Dan McCafferty si-a incalzit corzile vocale a fost Telegram, o ars poetica pentru rockerul de atunci si de acum.

Here we are again, singin' the same old songs
Lookin for someone who will sing along
Here we are again playin' the same old scenes
Lookin'for someone who will share our dreams


Nazareth @ Hala Nazareth @ Hala

 Nazareth @ Hala Nazareth @ Hala Nazareth @ Hala Nazareth @ Hala

Vocea solistului il tinea ca in vremurile bune, poate putin mai ragusita din cauza trecerii timpului, dar notele inalte nu erau straine scotianului. Sunetul era foarte bun, chitara electrica a lui Jimmy Murrison iti facea plamanii sa vibreze si-ti aducea aminte ca esti la un concert rock de stil old school. Publicul s-a repezit sa ovationeze chiar daca putini erau cei care stiau versurile pe de rost. A urmat Turn on your receiver si Miss Misery, dupa care mult mai cunoscuta Dream on la care publicul a cantat alaturi de solist.

Dan McCafferty mai zicea cate o vorbulita intre cantece ca sa tina publicul in priza. Era haios si simpatic, fapt ce s-a vazut si la conferinta de presa cand a comentat pe marginea stilului de viata al rockerasului: "Sex, drugs and rock and roll... Well I still got rock and roll".

Si totusi in timpul cantecelor la varsta sa respectabila nu-l vedeai pe McCafferty sa sara colo-colo ca o maimuta. Statea cu microfonul in mana si-si canta cantecele. Nici macar nu gesticula prea mult decat sa-si stearga fruntea de sudoare. :) Dar ne-a facut o surpriza cand si-a scos cimpoiul ca un adevarat scotian si a inceput sa cante la el.

Nazareth @ Hala Nazareth @ Hala

Nazareth @ Hala

Concertul a continuat in acelasi ritm cu multa voie buna si energie pozitiva. Un moment aparte de respiro melancolic a fost in timpul baladei Hearts grown cold. Sistemul de sunet nu si-a revenit din aceasta melancolie, pentru ca in timpul urmatoarei melodii, Java Blues... a picat. A urmat o pauza de 5-10 minute in care tehnicienii trebaluiau pe scena sa vada cum pot sa faca microfoanele sa mearga din nou.

Am fost anuntati apoi ca va urma bisul. Acesta a fost format in mare parte din melodii saltarete precum See me de pe noul album, Hair of the Dog, Razamanaz, This flight.tonight. Exceptia a fost Love hurts, marele hit asteptat al serii. Mobilele au iesit de la ascunzatoare ca sa fie folosite pe post de camere video.

Pe la 22:45 concertul se termina si lumea pleca acasa fericita. Erau cativa carcotasi care aminteau de pana de jumatate de ora mai devreme, dar publicul s-a simtit bine si asta conteaza.

Galerie foto

Setlist
Telegram
Turn on your receiver
Miss Misery
Dream on
When the lights come down
Our love leads to madness
The Gathering
Heart's grown cold
Java Blues
See me
Hair of the dog
Love hurts
Razamanaz
This flight tonight
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera