My summer of Sziget

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cum spuneam cand Alexandra ne-a trimis poze, noi n-am ajuns la Sziget anul asta. Chiar daca s-a terminat de ceva timp, Elena ne spune ce-am pierdut si ca merita sa mergem anul viitor. Si noi o credem. :)

9-16 august 2006, Ungaria, insula Obudai, peste 640.000m2, din care 30.000m2 locuri de campare, 1329 de toalete, 63.000 de vizitatori sambata, Placebo, Radiohead, Franz Ferdinand, Morbid Angel, The Rasmus, Prodigy, The Orb, Bootsie Quartet,  artisti din 44 de tari, cinema, karaoke, muzeu, teatru, circ, sport, piscina, labirint, luminarium, posta, banca de sange, spectacole de tot felul…. un profit de 50.000.000 de forinti = FESTIVALUL SZIGET.

sziget

MUZICA

Fiind pentru prima data la Sziget, normal ca cel mai mult mi-am dorit sa vad formatiile consacrate. Dintre toate cele enumerate mai sus,  Iggy Pop (care nu s-a lasat pana nu ne-a aratat penisul) si Prodigy (de la care mi-a luat jumatate de ora sa ies din multime) au facut show asa cum vedeam eu pe MTV.

Chiar daca in comparatie cu alti ani nu au fost asa multe trupe cunoscute, oferta muzicala a fost cat se poate de variata, trebuia numai sa fii la curent cu ce se petrecea pe diferitele scene sau in corturi.

Exista, de exemplu, Afro-Latin Stage and Village alcatuite din scena cu muzica de gen, o piata de unde se puteau achizitiona produse originale din Africa, Thailanda, America de Sud si o zona in care vizitatorii aveau posibilitatea de a cunoaste cultura, muzica si modul de viata ale acestei societati.

sziget

La Wan2 Stage, Party Arena, Meduza  era in general muzica electronica. Nu am ajuns la HammerWorld Stage unde as fi putut vedea : Cradle of Filth, Gamma Ray sau Sick of it All, dar mi-am inchipuit … oameni in negru, ragete, 666.

Dimineata Ambient Tent Garden era locul spre care se indreptau multi pentru muzica chill-out, chai, bete parfumate si somn.

Una dintre atractiile principale, seara, era Silent Disco, discoteca in care muzica se auzea numai in castile fara fir pe care le primeai la intrare. Singura discoteca unde vorbeam unii cu altii fara sa tipam. Aici, cel mai distractiv era la refren cand ii auzeam pe ceilalti cum cantau.

ARTA

Pe langa concerte, erau si altfel de activitati. Octopus Multi-art Site era zona artelor. Oricine putea, sa picteze, sa modeleze lut, sa faca statui in nisip, sa fotografieze, sa jongleze. Nu trebui sa fii cine stie ce artist pentru a participa la aceste ateliere.

sziget

Giant Street Theatres aveau reprezentatii in fiecare seara : masini monumentale, foc si artificii, obiecte zburatoare, viori, dorinta oamenilor de a zbura. Magic Mirror era cortul dedicat minoritatilor sexuale. Aici au fost difuzate mare parte din filmele lui AlmÓdovar.

JOCUL

Plimbandu-ma intr-o zi pe strada semi-principala am gasit piscina : 15min de balaceala in apa pentru jumatate de ora de stat la coada. Oaza de liniste si de intensa activitate intelectuala am gasit-o in cortul cu jocuri de logica. De multe dintre acele jocuri nici macar nu auzisem (de exemplu sahul in trei ), dar tot timpul exista acolo o persoana autorizata care ne explica.

sziget

Tot la categoria joc intrau terenurile de fotbal, volei, tenis, badminton. Luminarium-ul era o constructie dintr-un material plastic, foarte subtire, alcatuita din mai multe tunele labirintice, pe ai caror pereti curgea lumina de diferite culori… experienta vizuala garantata.

IN CONCLUZIE

Merita sa petreci aproape zece zile in Ungaria, la Festivalul Sziget. Vin oameni din toate coturile lumii. Ceea ce mi-a placut cel mai mult a fost ca nu erau numai tineri, am vazut si oameni de varsta a doua, cu copii in brate.

Am cunoscut doi belgieni cu care pastrez legatura pe mail, ungurii nu prea stiu engleza, mi-a fost destul de greu sa ma adaptez la oferta lor culinara, am incercat Becherovka (bautura ceheasca), intr-o dimineata am gasit in cort o pereche de Lunasticks (trei bete cu care ma veti putea vedea jongland in Parcul Circului ).

Autor: ELENA DRAGHICI
4 comentarii

My summer of Sziget
Thomas
#1 -

New comment

Hi! I'm an italian boy. I'm looking for a Bucuresti girl met at the Sziget. Her name is Laura Maria Elena, 24 years old, student of Advertising..
We missed our date...
I remeber the Sziget as if it were yesterday, great show !
Greetings to Romania!

My summer of Sziget
Thomas
#2 -

New comment

Hi! I'm Thomas, an italian boy. I'm looking for a Bucuresti girl met at the Sziget. Her name is Laura Maria Elena, 24 years old, student of Advertising..
We missed our date...
I remeber the Sziget as if it were yesterday, great show !
Greetings to Romania!

My summer of Sziget
claul
#3 -

+re
Sunt sigur ca Thomas o va gasi pe Elena @ Sziget in 07. Festivalul se aeriseste pozitiv si fetzele devin oameni, un fenomen ciudat, dar imbucurator. Evenimentele ocupa de 2 ori suprafata insulei, castiga inaltime, de la an la an, iar aladinii se pierd printre tineri francezi si italieni vrajitori. Un an in care nu ploua prea mult ramane in amintiri prin zambete si praf. Nu a fost prea mult somn la Ambient?
My summer of Sziget
judit
#4 -

observatii

2 observatii legat de articol... 1. la cortul de ambient e muzica ambientala nu de chillout. chillout (cel putin conform wikipedia) e clasificata ca si un fel de muzica ambientala mai putin ambientala . 2. nu as clasifica wan 2 in aceasi categorie cu meduza sau party arena , la wan2 se intampla cu totul si cu totul altceva chiar daca uneori e si muzica electronica

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera