My music is my diary

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Citatul din titlu ii apartine lui Tilo Wolff, solistul trupei Lacrimosa care va sustine un concert astazi pe Arenele Romane. Tilo si Anne au sustinut ieri o conferinta de presa pe terasa la Green Hours, urmata de o sesiune de autografe, unde au vorbit despre felul in care isi compun muzica, despre albumele scoase pana acum sau despre proiecte. 

Ne-au placut in primul rand anti-vedetismul lor, atitudinea relaxata, faptul ca nu aveau nici o retinere in a comunica cu publicul sau cu ziaristii, ca au povestit lucruri interesante si ca nu au pretins ca sunt altceva decat sunt.

A vorbit mai mult Tilo, Anne fiind retrasa si de multe ori confirmand spusele sale. Aproape ca nu recunosteai in Tilo cel bine dispus si comunicativ pe solistul Lacrimosa pe care il vedem in videoclipurile cu tenta gotica sau medievala.

De ce combina muzica simfonica cu rockul? Pentru ca, spune Tilo, Mozart are dreptul sa traiasca si in zilele noastre, prin muzica il readuce in contemporan. Intr-adevar, Lacrimosa s-a nascut din influenta lui Mozart asupra lui Tilo Wolff.


Tilo nu apeleaza la nimeni sa ii scrie scenariile la videoclipuri, sa ii compuna sau sa ii produca muzica. Totul este realizat de catre ei, tocmai pentru ca nu doresc sa li se impuna nimic din afara si sa nu aiba nici cea mai mica constrangere.

De ce? Pentru ca muzica reprezinta, de fapt, propriile sale emotii si sentimente, fiecare melodie fiind scrisa sub influenta unei stari sau a unui moment. Cand inregistreaza o melodie, nu se gandesc niciodata la intregul album sau la ce vor fanii, ci vor doar sa fie expresia sincera a ceea ce simt.

Abia apoi, cand reasculta, Tilo se gandeste daca mesajul va fi corect inteles de fani, cum vor reactiona si ce vor crede despre asta. Tocmai de aceea, le-ar fi greu sa scoata o opera rock, deoarece nu pot avea in vedere contextul general, tema, atunci cand sunt inspirati sa scrie o anumita piesa ce corespunde unei stari de moment. Va scrie un musical atunci cand va putea compune despre orice. Momentan nu poate face aceasta.

Fiecare forma de arta este simbolica, mai spune Tilo Wolff, tocmai de aceea emotiile nu sunt exprimate direct, ci prin metafore si sugestii.


Este ciudat sa fim aici, spune Tilo, impreuna cu fanii, inainte de a fi sustinut concertul. Probabil ca fiecare are asteptarile lui si abia concertul in sine le va confirma sau infirma.

Cei aproximativ 100 de admiratori prezenti acolo spuneau ca pentru ei aceasta intalnire e ceva la care nu s-ar fi asteptat niciodata. Multi dintre ei au facut fotografii cu membrii formatiei, au vorbit sau au luat autografe.

Lucrurile nu au fost deloc atat de stricte precum ne asteptam, oricine a dorit putea sa participe la intalnire, ba chiar erau persoane care se nimerisera intamplator pe terasa fara sa stie despre ce e vorba si cereau lamuriri.


Nu stim cat de mult va place sau nu Lacrimosa. Pe noi ne-au convins insa ca sunt niste muzicieni constienti de ceea ce fac, ca se implica foarte mult si ca nu este doar vorba de calcule comerciale. Este o muzica suta la suta personala, facuta in primul rand pentru ei insisi.1 comentariu

My music is my diary
K
#1 -

Comentariu nou

deci articolu asta este ft bun si ceea ce scrie in el e ft adevarat

da.......faza aia cu cainele si cu fan pana la moarte........mi se pare lipsa de respect fata de ei in primu rand pt ca ei nu cred ca au fani caini....totusi....

da in rest articolu e OK:)):)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera