Muzica: The Tiger Lillies - 3 bufoni, 7 pacate si atat de putin timp...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Lord, I am a sinner. I had sex with sheep. And when I did have sex with them, insertion it was deep.

tiger lillies
(everything of the Tiger Lillies exposed)


Londra. Ceata. In bordelul de la parter un musteriu agresiv e azvarlit afara, pe caldaram, de un bodyguard elefantin, cu un dinte de aur atarnat pe post de cercel. La etaj, intr-o camaruta umeda si rece, Martyn Jacques face vocalize de soprana in oglinda, intinzandu-si pe fata un strat gros de pudra alba.

Dover. Vant puternic dinspre mare. O gospodina iese dintr-o macelarie cu 2 kilograme de rinichi de porc. In urma ei, Adrian Huge bate incetisor darabana pe tejghea cu coada satarului.

Londra. Tot ceata. Intr-o mansarda intunecata Adrian Stout se ridica epuizat de pe o oaie gonflabila, isi trage la loc ciorapii de plasa si isi reface rujul in oglinda, apoi se aseaza pe un scaunel cu trei picioare si incepe sa cante la ferastrau.

tiger lillies tiger lillies

Cam asa ar arata inceputul unui film cu viata romantata a celor trei nebuni de la Tiger Lillies. Detaliile de mai sus chiar sunt parti din vietile celor trei, dinainte de a forma trupa, in 1989.

Tiger Lillies sunt o trupa cu un wow factor extraordinar, trei menestreli extravaganti care sustin spectacole burlesti, de un comic ce-ti ridica parul pe ceafa si abordand in cantecele lor subiecte din lumea interlopa, plina de curve triste, marinari abtiguiti, tigani, hoti, sobolani, scursuri ale societatii si pacatosi.

Cand se ridica din baltoaca de alcool din taverna si imping deoparte ultima curva sifilitica, ajung (in cantecele lor) pana la cimitir, unde se usureaza pe morminte, rascolesc oseminte si stau la taclale cu Iisus... ori se intind pe burta la marginea gropii, holbandu-se direct in matele iadului. De acolo pleaca la circ, la un spectacol de cabaret gotic, o opera de 2 bani de sfarsit atemporal de secol, cu femeia cu barba, barbatul paros ca un urs, omul cu 6 brate, femeia sarpe care nu poate merge in pantofi cu toc si clovnii,... lasati sa vina clovnii!Cei trei clovni grotesti de la The Tiger Lillies vin maine (13 noiembrie) la Bucuresti, mai precis la teatrul Metropolis, in cadrul festivalului Viata e frumoasa, unde din cauza cererii imense de bilete (epuizate instantaneu) au reprogramat si un al doilea concert, in aceeasi seara, din pacate si acela sold out.

Desi am sperat ca se va schimba locul de desfasurare a concertului, pentru ca e pacat ca atunci cand ai cerere atat de mare sa te opresti in obstacolul capacitatii reduse a salii... deocamdata nu s-a intamplat.

Ne pare rau sa va recomandam un eveniment la care nu se mai gasesc bilete, dar va sugeram ca daca nu stiati de Tiger Lillies si de vasta lor discografie de aproape 30 de albume in 20 de ani, sa ii ascultati, or sa va cucereasca imediat. In stilul lor greu categorisibil, gen dark cabaret sau, cum se auto-clasifica ei insisi, death oompah, au avut colaborari foarte reusite si cu trupa ruseasca Leningrad (albumul Huinya), cu Kronos Quartet (albumul The Gorey End) si cu Alexander Hacke de la Einst├╝rzende Neubauten, in The Mountain Madness, un fel de musical dupa povestea omonima a lui H.P. Lovecraft.


Martyn Jacques - voce, acordeon
Adrian Huge - percutie
Adrian Stout - contrabas, ferastrau, termenvox

Site oficial: www.tigerlillies.com
Pagina myspace: www.myspace.com/thetigerlillies


1 comentariu

Muzica: The Tiger Lillies - 3 bufoni, 7 pacate si atat de putin timp...
Mihai
#1 -

Comentariu nou

sa speram ca o sa mai vina, intr-o locatie mai incapatoare de data asta.

mi se pare ciudat faptul ca nu a zis nimeni absolut nimic de concertul asta pana acum 2-3 zile (cand am si aflat de el). poate prindeam bilete. then again, e sold out si fara sa i se faca reclama.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera