Muse - British rock at its best in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Zvonuri, vise, barfe si sperante toate s-au reunit si pana la urma totul s-a adeverit, cei trei englezi (si armata de ajutatori) vor canta intr-o locatie cel putin neobisnuita pentru publicul amator de concerte in Bucuresti, stadionul de la Arcul de Triumf (o adevarata lectie de explorare urbana pentru cei care habar nu aveau de existenta lui). Intr-adevar ne merge din ce in ce mai bine din punct de vedere muzical.

muse
Sursa foto

Muse s-a nascut intr-un orasel maritim, Teignmouth si activeaza de prin 1996 ca trupa, dar recunoasterea a venit ceva mai tarziu. Albumul Origin of Symmetry din 2001 a fost cel care i-a catapultat pe Matthew Bellamy (chitara, pian, voce), Chris Wolstenholme (chitara bass, voce) si Dominic Howard (tobe) spre recunoastere mondiala (suficient cat sa ne bucuram si noi de cantecele lor si sa visam de cativa ani ca poate apar si la noi). Pentru ei succesul a survenit odata cu festivalul Glastonbury din 2004 cand au facut parte din lista headliner-ilor.

muse
Sursa foto

Pana in prezent Muse a scos patru albume: Showbiz (1999), Origin of Symmetry (2001), Absolution (2004) si Black Holes and Revelations (2006), ultimul album fiind si unul dintre cele mai bune. Daca despre multe trupe se poate spune ca au versuri abstracte si abordeaza teme ciudate, nici  Muse nu este departe de acestea. Extraterestii, conspiratii, apocalipse, mesaje ascunse, paranoia si problemele legate de ecologie, situatia politica si revolte nascute din frustari, toate au avut parte de atentia versurilor lui Matt. Iar in ultimul album, care produce intr-adevar revelatii, nu este nimic altceva decat o mare instigare la rebeliune si un mare semnal de alarma ridicat de actiunile tinerei generatii.

Pianul si vocea ascutita a solistului au garantat un sound unic si definitoriu pentru trupa. Iar cantecele lor care nu vorbeau deloc despre m-ai parasit, eu te-am iubit, au captat audienta prin originalitatea versurilor. Poate simplul fapt ca abordau teme atat de ciudate si neobisnuite le-a asigurat un loc fruntas in playlistul multora.

De-a lungul timpului trupa a adunat patru premii MTV (lucru care nu le-a stricat deloc la capitolul faima) si doua Brit Awards pentru Live Act (prestatiile live ale trupei fiind foarte bine apreciate). Acum nu ne ramane decat sa apreciem si singuri exact cat de bine se vor descurca pe scena romaneasca, pe 6 octombrie.

Surse: wikipedia, myspace3 comentarii

Muse - British rock at its best in Bucuresti
andreea
#1 -

Comentariu nou

si in deschidere se stie cine canta?am auzit ca cei de la the mood,dar nu-s prea sigura

Muse - British rock at its best in Bucuresti
luca
#2 -

Comentariu nou

in deschidere canta Brett Anderson (ex - Suede)

Muse - British rock at its best in Bucuresti
andreea
#3 -

Comentariu nou

multumesc

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera