Mozart rocks! Chitari electrice si Orchestra Nationala Radio la Sala Palatului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cum ar fi compus Mozart in blugi si cu plete, fara clavecin si doar cu o chitara? S-au mai intrebat si altii acelasi lucru, astfel incat pe 25 iunie la Sala Palatului ni se promite un spectacol muzical grandios, un concert de muzica clasica si chitari rock.

Asocierea muzicii simfonice cu rockul nu este noua, au facut-o Deep Purple, Queen, Metallica, Scorpions si multi altii, dar rezultatul e intotdeauna impresionant. Proiectul experimental Mozart Rocks exista din 2006, a trecut prin fazele Beethoven Rocks in 2007 si Bizet Rocks in 2008, an cand la Bucuresti s-a sustinut si primul Mozart Rocks. Initiatorul sau, Constantin Teodorescu, povesteste despre proiect:

"În anul 2006, imaginaţia fiind-mi zgândărită de audiţia unei piese clasice interpretate la chitara electrică de un talentat chitarist roman, Marius Roşiu, şi de o frântură dintr-o adaptare după Simfonia a 5-a de Beethoven, "rătăcită" pe internet (atribuită în mod greşit lui Steve Vai), mi-a venit ideea unui experiment muzical inedit: acela de a interpreta cu chitara electrică piese celebre ale marilor compozitori clasici, alături de orchestra simfonică.

Am reuşit să găsesc încă doi chitarişti deosebiţi, Remus Marius Carteleanu şi George Pătrănoiu, dispuşi să păşească pe un teren care nu le era familiar. După multe repetiţii cu calculatorul şi doar una singură cu orchestra simfonică a teatrului "N. Leonard" din Galaţi, cei trei au urcat cu emoţie (probabil mai mică decât a subsemnatului, care a produs evenimentul) pe scena Casei Tineretului din Brăila, pe 6 decembrie 2006, în ceea ce s-a constituit ca prim act al acestui experiment numit "Mozart Rocks".
Printre artistii care au participat pana acum la experimentul simfonic se numara dirijorul Tiberiu Soare, chitaristii Alexandru Cotoi, Calin Grigoriu, Cezar Popescu, Claudiu Ursache, Cosmin Lupu, Dan Ionescu, Marius Rosu s.a. (mai multi aici).

In programul serii de 25 iunie Mozart rocks! de la Sala Palatului vom asculta piese de Bach, Beethoven, Schumann, Bizet, Brahms, Ceaikovsky si evident Mozart. Biletele costa intre 30 si 80 de lei si se gasesc deja online la ticketpoint.ro.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera